Teraz jest sobota, 10 stycznia 2026, 13:05

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 8 stycznia 2010, 21:35 
Kapitan
Kapitan

CoNe napisał(a):
Sama karta to wydatek prawie 400 zł na sezon ;-)

A po co bulić za kartę wędkarską :que Bo bez niej będą kary :que

Za poszukiwania bez zezwolenia, również możesz je otrzymać w razie wpadki :cop . Z tym, że będą bardziej dotkliwe, no ale powodzenia życzę :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 8 stycznia 2010, 21:37 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Okey rozumiem może rzeczywiście źle przejrzałem tematy, a co do wykrywki jeszcze dzisiaj rozmawiałem z pewnym sprzedawcą (link podałem w poprzednim poście) i właśnie zachwalał w niebiosa wykrywkę za coś ponad 300 zł, że się nada, że to dobry sprzęt itp. i dlatego sądziłem, że takim sprzętem można już co nieco znaleźć i dla początkującego jest w sam raz. Na szczęście coś mnie tchnęło i podpytałem na forum bo pewnie już by wykrywacz był zamówiony... Najlepszym wyjściem będzie ACE 250 tak ? czy jeszcze coś ciekawego w tej cenie będzie (czyt.700 zł)

eme5 napisał(a):
Karta PZW za 400? A, chyba że na odc. górskich.

Przesadziłem trochę - niecałe 300 zł,a dokładnie płacę 254 zł - spinning plus 2 wędki "zwykłe" Karta na rzekę Wisłę i wody nizinne. Jest to koło z okolic Grudziądza.
Pozdrawiam

sopel74 napisał(a):
Sorry za :offf ale dodatki do tego ac250 z linku mnie wywaliły :jump cytat"W zestawie: baterie, instrukcja obsługi w języku polskim, miarka, płaszcz przeciw deszczowy, znaczek Garrett i klips do papieru z magnesem, długopis i duży klips do papieru"Bardzo przydatne zwłaszcza klip do papieru.....hahaha

Całe allegro byle by sprzedać, ja się dzisiaj dowiedziałem od sprzedawcy, że wykrywka za 300 zł to super sprzęt ;-)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 8 stycznia 2010, 21:45 
Moderator
Moderator

Podpadne teraz uzytkownikom ac250,ale za 700zł wolałbym używanego Rutusa Solaris.Sprzęt sporo lepszy.To nie jest reklama,po prostu moi koledzy biegają z tymi sprzęcikami i mam porównanie..

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 8 stycznia 2010, 22:36 
Kapitan
Kapitan

"A po co bulić za kartę wędkarską "
A po co bulić za np. prawo jazdy ? ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 9 stycznia 2010, 02:59 
Podpułkownik
Podpułkownik

sopel74 napisał(a):
Podpadne teraz uzytkownikom ac250,ale za 700zł wolałbym używanego Rutusa Solaris.Sprzęt sporo lepszy.To nie jest reklama,po prostu moi koledzy biegają z tymi sprzęcikami i mam porównanie..

Pewnie masz rację ale ciężko dostać Solarisa za 700 zł.Zapewne ma lepsze osiągi niż ACE i słyszałem że ma świetny serwis ale z tego co czytałem to jest dość skomplikowany ,przynajmniej na początek, w obsłudze co niektórych zraża.No i waży też podobno swoje.
Plusem Solarisa może być też i to że jest pełno opisów i porad na forach.
Nie miałem żadnego Rutusa ale po ilości zadowolonych użytkowników sądzę że to niezły sprzęt.Niestety jeśli chodzi o nówki to wchodzimy w nowy przedział cenowy 1200-1300zł a to jednak sporo więcej niż za ACE.
Ponadto dość łatwo sprzedać za jakiś czas kanarka z niewielką stratą i dołożyć do czegoś lepszego.Wszystko zależy czy ktoś polubi szukanie czy nie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 9 stycznia 2010, 11:07 
Weteran
Weteran

VCBV napisał(a):
"A po co bulić za kartę wędkarską "
A po co bulić za np. prawo jazdy ? ;)

uzyskanie w/w jest o wiele łatwiejsze ( a wręcz banalnie proste) od uzyskania całkowicie legalnego pozwolenia na "wykopki", choć nie jeden pewnie bez mrugnięcia okiem zapłaciłby kilka razy więcej z taki luksus dla układu nerwowego ;)

sorry za OT

kanarka miałem w sumie fajny sprzęt - można polecić, natomiast jeśli w gre wchodzą sprzęty uzywane zdecydowanie polecam smętka (HS-3) prosty w obsłudze, komplet bateryjek na sezon starczy a i w sumie nie słyszałem o nim negatywnych wypowiedzi

powodzenia - i tak dopiero jak juz dobrze ogarniesz temat bedziesz wiedzial czy dobrze wybrales czy nie i wtedy przyjdzie czas na zmiany (chyba ze wczesniej zrezygnujesz) :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 9 stycznia 2010, 11:36 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

CoNe
Cytuj:
a co do wykrywki jeszcze dzisiaj rozmawiałem z pewnym sprzedawcą (link podałem w poprzednim poście) i właśnie zachwalał w niebiosa wykrywkę za coś ponad 300 zł, że się nada, że to dobry sprzęt itp.

CoNe - na przyszłość - spotkałeś się kiedyś ze sprzedawcą, który stwierdził , że wciska ludziom szajs ?

PS - u mnie karta 155 zł (1 spinning lub 2 wędki, nizinne+górskie, górny śląsk)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 9 stycznia 2010, 12:23 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

sopel74 napisał(a):
za 400 kupisz Rutusa Ultre2

nowego nie kupi a ma być nowy...
Moim zdaniem ACE 250 jeśli jesteś w stanie wydać już te 700zł albo taniej będzie AC150...
Jeśli kupisz chińczyka - bardzo szybko się zniechęcisz....

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 9 stycznia 2010, 12:45 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Najprawdopodobniej zakupię ACE 250 tak zachwalany przez SynGoluma oraz innych Forumowiczów myślę, że na początek będzie w sam raz, żeby sobie wyrobić jakieś zdanie o poszukiwaniach i sprzęcie. Jeszcze mam jedno pytanie czym się różni Ace 150 od 250 ? zapewne zasięgiem ? Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 9 stycznia 2010, 14:37 
Podpułkownik
Podpułkownik

Zasadnicza różnica między ACE 250 a 150 to pinpoint do namierzania wykopanego celu(dość przydatny) i trochę bardziej rozbudowane opcje dyskryminacji w 250.Co do różnic w zasięgach to trudno powiedzieć,jedni mówią że jest a inni że nie.
W 150 na wyświetlaczu pokazuje głębokość zalegania przedmiotu do 6" a w 250 do 8".Oczywiście maksymalne zasięgi są o wiele większe.Musisz poczytać opisy użytkowników na różnych forach i sam zdecydować.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 9 stycznia 2010, 16:56 
Podporucznik
Podporucznik

SynGolluma napisał(a):
Pewnie masz rację ale ciężko dostać Solarisa za 700 zł.Zapewne ma lepsze osiągi niż ACE i słyszałem że ma świetny serwis ale z tego co czytałem to jest dość skomplikowany ,przynajmniej na początek, w obsłudze co niektórych zraża.No i waży też podobno swoje..

Tak własciwie kolego to zalezy. Ja swoja Solarke trafiłem za około 750 zł jeśli mowa o tych kwotach. Ace nigdy nie miałem wiec sie nie wypowiem co do niego ale o Solarisie moge powiedziec tyle ze smiało mozna brac uzywany, zwłaszcza ze nowych juz chyba nie robią :) . Ale za to to co moj przezył ze mna to oprocz tego ze padlo dostrajanie ktorego i tak nie uzywam a ponadto producent zaproponowal mi darmowa naprawe mimo ze gwarancji juz dawno nie ma to uwazam ze jest to sprzet niezniszczalny. A jesli chodzi o skomplikowanie to ja swojego opanowałem tak zeby efektywnie cos załapać w około tydzien co w porównaniu do MD (około 2 tygodni) było niezłym wynikiem mysle. Mowa jeszcze o wadze... Potrafiłem chodzic z nim po 6 godzin i raczej ciezki nie jest. A paker tez ze mnie zaden ;)
Wiec wybierz co wolisz .
POZDRO

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 10 stycznia 2010, 11:37 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Witam
Dzięki wszystkim za pomoc ;-)
Mam Panie i Panowie pewne pytanie a mianowicie w jakich sklepach(nie internetowych) szukać wykrywaczy( dokładnie ace 150 lub 250) ? czy pozostaje tylko kupno przez sklepy internetowe i allegro ?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 10 stycznia 2010, 12:19 
Weteran
Weteran

np. masz baner na dole strony

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 10 stycznia 2010, 12:24 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

wittman napisał(a):
np. masz baner na dole strony

No wiem patrzałem, ale chodzi mi ogólnie w jakich sklepach szukać bo np. w Praktikerze nic nie mają. Najlepiej jakby ktoś się orientował czy w Grudziądzu znajduje się takowy sklep z wykrywaczami.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 10 stycznia 2010, 14:01 
Kapitan
Kapitan

CoNe napisał(a):
No wiem patrzałem, ale chodzi mi ogólnie w jakich sklepach szukać bo np. w Praktikerze nic nie mają. Najlepiej jakby ktoś się orientował czy w Grudziądzu znajduje się takowy sklep z wykrywaczami.

Wykrywacze to nie artykuły budowlane :) , masz Vikinga i kilku indywidualnych dystrybutorów, handlujących na allegro. Nie znajdziesz tego nawet w Tesco czy Lidlu.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]