Teraz jest wtorek, 30 grudnia 2025, 06:31

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 6 marca 2010, 16:00 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

A może ,a może ,a jeszcze może.
Fajnie że powstaje coś nowego bo technologia nie śpi. Nie mniej nie należy osądzać coś czego nie widzieliśmy i nikt nie sprawdził. Na forum daje się zaobserwować polemikę wśród wypowiedzi tzw. "wszechwiedzaczy ogromnych" co to już wszystko wiedzą i nawet wyrok wydali.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 6 marca 2010, 16:26 
Generał Broni
Generał Broni

mariuszdr1 napisał(a):
Na forum daje się zaobserwować polemikę wśród wypowiedzi tzw. "wszechwiedzaczy ogromnych" co to już wszystko wiedzą i nawet wyrok wydali.

Wyrok, że to będzie dobry sprzęt czy słaby?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: .
PostNapisane: sobota, 6 marca 2010, 17:46 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Wyrok, że będzie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 6 marca 2010, 21:03 
Generał Broni
Generał Broni

Niech się w końcu ta zima skończy :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 7 marca 2010, 00:55 
Generał Broni
Generał Broni

Polak napisał(a):
Niech się w końcu ta zima skończy :)

Mniej więcej to samo chciałem napisać :1 ale niekoniecznie w tym temacie :)
Może ostatnie lata za bardzo nas rozpaskudziły, jednak szlag już może człowieka trafić! :x
Niby pierwszy dzień astronomicznej wiosny jest 21 marca ale te 3 "miechy" śniegu i mrozów do tej pory to już lekka przesada... :n

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 7 marca 2010, 13:48 
Główny Moderator
Główny Moderator

Lokalizacja: Warszawa, Sochaczew, Lodz, Rogacze, Przystan-Stawki , Sukowate
Ja mam takie przemyslenia, jak by firma Armand zrezygnowala z firmowania tych nowych wykrywaczy, to byla by spora szansa ze ludzie by to kupili. Ja na miejscu Armanda nie ujawnial bym ze biore udzial w tym projekcie, jego logo budzi tyle emocji ze lepiej bylo by wypuscic wykrywacz pod inna marka :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 8 marca 2010, 11:48 
Generał Brygady
Generał Brygady

mariuszdr1 napisał(a):
A może ,a może ,a jeszcze może.
.

Nie sądzę, prawa fizyki sa takie jakie są. Można dodawać wodotryski ale wykorzystując znane zjawiska z zakresu elektromagnetyzmu niewiele da się już tu zrobić, tak mi się przynajmniej wydaje.
Gdyby się udało znaleźć inne metody oddziaływania pewnych zjawisk (innych :que ) na przedmioty zalegające w różnych ośrodkach, wykorzystując je oczywiście w praktycznych rozwiązaniach sprzętowych to zgoda, ale krecąc się wokól znanych metod można tylko dodawać wodotryski i reklamować gruszki na wieżbie. No i na obecnym poziomie rozwoju tego typu sprzętu trzeba mieć niestety sporo kasy na to aby taki produkt (bądź co bądź niszowy) był ciekawy handlowo.
To oczywiście nie oznacza, że nie warto nic robić :1 Przeciwnie - ale cudów oczekiwać za bardzo nie ma co. Można tylko doskoczyć do odpowiedniego poziomu i tyle.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 8 marca 2010, 14:51 
Generał Broni
Generał Broni

superstefan napisał(a):
[...]ze lepiej bylo by wypuscic wykrywacz pod inna marka :)

Np."G.BArman'd" :lol:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 8 marca 2010, 23:39 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

A duża i lekka cewka z precyzyjnym namierzaniem?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 11 marca 2010, 20:21 
Generał Broni
Generał Broni

witam. w całości popieram wypowiedż "mariuszdr1".od siebie mogę dodać-ktoś "puscił bąka",jedni zachwycają się zapachem a inni kręcą nosem.nikt nie wie jak ten "bąk" wygląda,ani skąd pochodzi,ale dyskusja jest gorąca i chyba o to tylko chodzi. :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 12 marca 2010, 20:33 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Zauważyłem,że strona o detektorze jest w przebudowie.Dla zainteresowanych ,którzy jeszcze o nim nie czytali znalazłem inny link dotyczący tego samego tematu.Mam nadzieję,że konstruktor się nie pogniewa :) http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cac ... XKIbfOVa_w

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 12 marca 2010, 22:42 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

No cóż piękny ten detektor.Szkoda że to tylko chciejstwo .

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 14 kwietnia 2010, 21:30 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Pokazały się nowe informacje na temat detektora Magnitec na forum Thesaurus. Cytuję słowa konstruktora.

Przede wszystkim, jak już napisałem wcześniej i dużo wcześniej, ten wykrywacz powstaje po to, żeby zaspokoić MOJE potrzeby w tej kwestii. XLT mam, drugiego takiego samego nie potrzebuję. Dlatego robię sprzęt z założenia lepszy. Założenie musi być zrealizowane, bo to jest podstawowy sens całego przedsięwzięcia, i mam co do tego w zasadzie pełną pewność. Przez "lepszy" rozumiem:
1. z jakościowo co najmniej tak samo dobrych materiałów
2. o czułości co najmniej tej samej klasy
3. znacznie bardziej funkcjonalny i wygodny w obsłudze zarówno pod względem elektronicznym jak i mechanicznym
Jeśli chodzi o czułość, to XLT jest b. czułym detektorem i odpowiada czułością dobrym konstrukcjom analogowym. Czułość jest parametrem prostym do uzyskania, ale bardzo trudnym do wykorzystania. Dlatego w XLT praktycznie nie ustawia się czułości powyżej połowy, bo warunki nie pozwalają. Stąd fałszywe sygnały i brak zdolności detekcyjnej u wykrywaczy, które są bardzo czułe np w testach powietrznych.
Dobry wykrywacz to taki, który oprócz tego że jest czuły, ma potencjał, żeby tę czułość wykorzystać.
Magnitec model 20A jest tak skonstruowany i z użyciem tak wysokiej klasy podzespołów, że osiągnięcie czułości efektywnej na poziomie XLT nie powinno stanowić odczuwalnego problemu. Problemem z którym będę dłużej "walczył" będzie uzyskanie wyraźnie lepszej czułości efektywnej w trudnych warunkach, w jakiej dynamiki, do jakich należą XLT i F75, sobie nie radzą z definicji. 20A został od razu tak zaprojektowany, żeby pokonanie bariery zaporowej dla dynamików było możliwe. Ponieważ urządzenie ma łatwo wymienne oprogramowanie, jakość działąnia modułu detekcyjnego będzie stopniowo wzrastać, nawet jeśli ktoś stanie się właścicielem tego urządzenia w fazie początkowej.
A zanim dojdzie do jakiejkolwiek sprzedaży, najpierw uzyskam pewność, że potencjał układu elektronicznego ma wystarczający zapas.

To nie będzie "nie wiadomo jaki" zaawansowany sprzęt. On ma być lepszy w tych punktach, w których inne zostały zaniedbane lub celowo uproszczone (żeby było za co wziąć pieniądze w wyższych modelach). Ma posiadać bogate funkcje i możliwości. I wyraźnie zaznaczam, że to nie sprzęt dla każdego. Wielu poszukiwaczy ledwie radzi sobie z 2-3 nastawami. Będzie też relatywnie kosztowny i również dlatego trudno dostępny.

Test porównawczy będzie przeprowadzony. We właściwym czasie również z chętnymi obserwatorami."Jakieś forum" to jest właśnie to forum na którym jesteśmy .
Nie wiem o jakich zachwytach piszesz. Ja rozpoznaję 3-4 osoby, może kilka, które odnoszą się do sprawy co najwyżej neutralnie. Pozostali albo są "urażeni" moim podejściem do potencjalnego klienta albo bardzo rozbawieni, że ktoś deklaruje, że chce przeskoczyć szczyt polskiej myśli detektorystycznej pod postacią Proximy.

Magnitec 20A nie zmieni polskiego rynku, bo to nie jest towar dostosowany do oczekiwań polskiego rynku. Rynek kształtują oczekiwania i potrzeby klientów. Polscy klienci mają od dawna dostęp do dobrych sprzętów, ale w użyciu są głównie sprzęty przeciętne lub słabe. Bez wnikania w przyczyny. Kolejny produkt w dowolnej klasie nic tu nie zmieni. Ten wykrywacz powstaje dla klientów o potrzebach podobnych do moich, a to nie jest liczna grupa. Co będzie dalej, nie chce spekulować. Model 20A traktuję obecnie jako etap przed skokiem na jeszcze o jeden stopień wyższy poziom, ale najpierw potrzebuję doświadczeń z tego modelu, który pozostanie podstawowym.

To nie jest żadna ślepa uliczka, bo nie ma tu mowy o żadnej nowej technologii. Wystarczy połączenie bardzo wysokiej jakości i bardzo dobrej konstrukcji. Nie takie rzeczy robiliśmy, i zostały skończone, i działają. Nie widzę problemu w kwestii wykrywacza. Największy kłopot to mechanika nowego (dla nas) rodzaju. Ale to już tez praktycznie przeszłość.

P.S>
Zdjęcie sterownika w avatarze dodałem już teraz, ponieważ wczoraj okazało się, że nowy Lorenz ma bardzo podobne elementy konstrukcji panelu. Podobny pomysł i nawet identyczne śrubki A nie chciałbym, żeby mnie ktoś potem posadził, że ściągałem wygląd z Lorenza. Za kilka dni zaprezentuję zdjęcia całości. Może nawet już z docelową sondą.

Od siebie dodaję,że Grzegorzowi B. będzie bardzo trudno prześcignąc technologicznie XLT i F75.Tym nie mniej życzę mu aby przedsięwzięcie się powiodło. :1

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 14 kwietnia 2010, 22:15 
Generał Brygady
Generał Brygady

Przepraszam Panowie ale jak to czytam to czuję się jakbym czytał taki wierszyk, który pozwolę sobie zacytować bez zgody autora:

„ŚLICZNY DOMEK”

Wybuduję śliczny domek z czekolady ściany.
Komin z lukru, dach z poziomek, dym z bitej śmietany.
Z cukru sufit i podłoga, każdy gwóźdź z orzeszka,
Ty w tym domku babciu droga będziesz sobie mieszkać.

I przez szybki kolorowe będziesz patrzeć sobie,
Jak zajączki piernikowe skaczą po ogrodzie.
Będzie rzeczka niedaleko a w niej oranżada,
Ja Ci będę nad tą rzeczką bajki opowiadał.

;) ;) ;)[B]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 14 kwietnia 2010, 22:44 
Kapitan
Kapitan

Dobry wierszyk jeszcze nigdy nie był zły ;)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]