Witam
Miałem nie zabierać głosu w tej sprawie ale zostałem publicznie oskarżony przez Igora Murawskiego vel Van Worden o niecny czyn, jakim było rzekome włamanie się na jego firmowe forum, w celu kradzieży poufnych danych.
Jak większość z Was pewnie się zorientowała informatyk ze mnie taki jak z Jasia Fasoli aktor dramatyczny. Bez pomocy Szarego Wilka i Siemy trafilibyśmy z tym forum do skansenu for internetowych :)
Bardzo żałuję, że mój informatyk na uczelni nie pokładał we mnie takich nadziei jak Ty Van Wordenie.
Fakty są takie, że akurat wczoraj w nocy wyruszyłem, świeżo nabytą wywrotką z Płocka do Gliwic, gdzie dotarłem nad ranem i od razu padłem jak zabity. Ok godz 10.30 zadzwonił do mnie Atylla informując mnie o trzech nowych działach na forum Thesaurusa gdzie w jednym są ciekawe teksty na min mój temat. Zajrzałem tam i po przeczytaniu kilku chamskich wypocin dałem sobie spokój ograniczając się do zamieszczenia na forum Thesaurusa postu informującego jego użytkowników z kim mają do czynienia /tekst zamieszczę poniżej/ Post wyleciał stamtąd po minucie a ja zostałem zbanowany.
Nie wiem jaka była przyczyna awarii na Twoim forum Van Wordenie ale fakt jest taki, że ktoś z uprawnieniami administratora musiał zmienić ustawienia forum. Skoro masz bałagan na swoim podwórku to nie szukaj kozła ofiarnego wśród innych albo przedstaw dowody włamania.
Wreszcie skoro nie trzeba było się logować by przeczytać ten rynsztok to zarzut ujawniania poufnych informacji jakby jest wyssany z palca.
Moim zdaniem, wypisując tu takie bzdury, starasz się odwrócić uwagę od istoty rzeczy, którą jest brak szacunku do swoich forumowych kolegów, traktując ich jak bydło robiące Ci statystykę na którym od czasu do czasu możesz coś zarobić.
W waszych wulgarnych postach poraża cynizm i obłuda, a pomijając te kwestie pojawia się jeszcze jedna bardzo groźna dla nas wszystkich. Mianowicie: Zamieściliście fotografie i opisy rzadkich i cennych zabytków pochodzących ze stanowisk archeologicznych, które nie zostały zgłoszone i przekazane do muzeów ani WKZ-ów.
Po konferencji organizowanej przez UW i OODA w 2006 roku umówiliśmy się wszyscy, że fora poszukiwawcze będą eliminowały, poprzez uświadamianie swoich użytkowników, rabowanie stanowisk archeologicznych oraz handel zabytkami archeologicznymi. Sam Van Worden miał tam referat o propozycjach zmian w ustawie o ochronie zabytków.
Z tego powodu długo zastanawiałem się co z tym fantem począć i doszedłem do wniosku, że jedynym wyjściem jest stanowcze odcięcie się od grupy Igora Murawskiego i ich działań.
Jeżeli pamiętacie jeszcze sprawę rzekomego kolportowania przez nas ulotek "antyposzukiwawczych" na Opolszczyźnie, którą lansował ten sam Igor Murawski, to po ujawnieniu się prawdziwych "kolporterów" z jego kłamliwych ust nie padło żadne przepraszam, a miał podobno dowody na to, że to nasza grupa stała za ta akcją.
Jestem ostatnią osobą, która kogokolwiek by chciała wyrzucić z tego forum dlatego też proszę byście sami je opuścili jeżeli macie jeszcze odrobinę honoru.
Jacek Wielgus
Administrator forum
PoszukiwanieSkarbów.com
Ps. Skasowany post z forum Thesaurusa
Cytuj:
Witam
Pewnie wszyscy już wiecie, że przez bałagan panujący na tym forum ujawniły się nam dziś rano działy widoczne tylko dla wybranej grupy administratorów. Zobaczyliśmy "tajne" znaleziska" i "przygotowania" do wyprawy w Indiach ale nie o tym chciałem tu napisać.
Pisze w sprawie szacunku do userów jako ludzi a nie nicków na pulpicie komputera.
Mam do siebie dystans i określenia typu "cwelfdj" nie działają na mnie ale obrażacie swoich własnych Thesaurusowych forumowiczów. Ujawnianie prywatnej poczty jest nie do zaakceptowania. Jezyka rynsztoku nie będę komentował tylko zacytuje jedną wypowiedź.
Cytat z Collegium Invisibilis
Cytuj:
Pele
"Tutaj możemy sobie pisać ile chcemy oooo proszę DUPA, C.IPA, C.H.UJ... ale wiecie, to nasz malutki burdelik za zasłonką i tutaj ogól nas nie widzi, tutaj możemy być chamskimi k.utasami, ale z drugiej strony parawanu mamy być wzorem dla innych! "
Kuba GD
Kuba
Gdańszczanin
Wysłany: 2010-11-16, 13:59
Oho znowu zaczyna o.wulgaryzm coponiektórym na forum ,
sądzę że nadszedł czas na Nacht der langen Messer.
Niestety jeszcze nigdzie nie udało się rządzić forum polityką
miłości , tylko terror i krótkie trzymanie za ryja powoduje
że userzy się nie buntuja i nie sieją fermentu.
Więc zamiast głaskać należy spacyfikować buntowników i tyle.
Więc przestałem celować w nią flarą...
Uben
uben
Wysłany: 2010-11-12, 16:40
daj mu dowód i odpisz na ogólnym tak aby się zesrał
To tylko na szybko napotkane tematy prewnie ludzie mają ich więcej
Gratuluję głupoty i braku wyobraźni
JW-fdj