Teraz jest wtorek, 27 stycznia 2026, 10:30

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 22 listopada 2004, 00:45 
Główny Administrator
Główny Administrator

Mab !!!!!

mam do czynienia z myśliwymi i to czego nauczyłeś się w szkole to czysta teoria !!!

1. widziałeś u jakiegoś myśliwego poroże z defektami ??? bo ja nie ale za to widziałem piękne i symetryczne !!!
2. widzisz jaka jest plaga lisów ??? i nikt ich liczby nie reguluje bo nabój w stosunku do futerka za drogi !!!! to zdanie samych myśliwych
3. w kraju z tego powodu zające zostały zdziesiątkowane a i tak do nich się strzela - bo to rzadkość
4. a chlanie na tych imprezkach to standard - o postrzałach w tych środowiskach opowiadają wszyscy nawet sami uczestnicy
5. wynika to z pseudo-elitarnego charakteru tej "zabawy" władza, lekarze, adwokaci itd sama zdegenerowana śmietanka /przepraszam tych ok/
6. tak więc kodeksem etycznym myśliwego 90% z nich se dupsko podciera.

pozdrawiam FDJ-Temujin

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 22 listopada 2004, 01:02 
Moderator
Moderator

FDJ chetnie Ci odpowiem :D

1. Widziałem, u mnie na scianie wiszą same selekty...
2. Częściowo masz rację. A polowanie na lisy to nie taka prosta sprawa jak może się wydawać...
3. Polowanie na zające jest w wielu kołach ograniczane. W pozostałych na zbiorówkach pada więcej lisów niz zajęcy...
4. Chlanie na imprezkach to nie tylko domena mysliwych... Nie wiem czy znasz inne srodowiska mające ułatwiony dostęp do broni... Wypadki zdarzają się tam częściej niż na polowaniach tylko łatwiej sprawie wyciszyć.
5,6 Tu niestety musze się z Tobą zgodzić... W tej chwili łowiectwo osiąga szczyt snobizmu i nie brakuje buców, którzy sami w lesie by zgineli a o broni wiedzą tyle, że znają jej cenę...

Może jestem idealistą ale nadal będę się starał bronić tradycyjnego modelu łowiectwa.

Pozdrawiam, mab1978.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 22 listopada 2004, 01:21 
Małomówny czytacz

no dobra.. to i ja przylacze sie do wypowiedzi - mysliwym nie jestem [lecz mam ich w bogatszej czesci rodziny], z zabijaniem zwierzat to najwiecej mialem doczynienia bawiac sie w wedkarstwo, lecz ostatnio czasu braklo na moczenie kija.

jednak wyrazam tu prosbe by zbytnio nie generalizowac. nie zachowujmy sie w ten sposob w stosunku do mysliwych - wypadki zdarzaja sie wszedzie, nie zawsze wszyscy sa trzezwi i dotyczy to tak mysliwych, kierowcow jak i poszukiwaczy rozrywek !!!

ogolne chlanie i pijanstwo zdarza sie moze w pewnych kolach. Lecz zadko po zbyt obfitym poczestunku idzie sie strzelac do zwierzyny.
przed polowaniem tak jak przed wykopkami - mozna wiecej wypic, ale skutecznosc spada i uwierzcie mi, ale znacznej wiekszosci lowczych nie zalezy na tym by oddawac pudla !!!
juz widze wypowiedzi typu, "ale pijany poszukiwacz nie stwarza takiego niebezpieczenstwa jak mysliwy". To prawda, ale uwierzcie lub nie, lecz koledzy mysliwi na ogol zabieraja flinte tym zbytnio nagrzanym.

poza tym najezdzanie na mysliwych przypomina mi dyskusje o poszukiwaczach na forach mysliwskich. Tam wypowiedzi o tych "pijanych zlomiarzach niszczacych i rozkopujacych lasy" sa na porzadku dziennym. o tym ze obok niezakopanych dolkow leza rozrywki nie wspominam. Oni takze generalizuja i wszystkich wsypuja do jednego worka, tak jak co poniektorzy na tym forum.

BtS

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 22 listopada 2004, 15:21 
Złosliwy Nieludzki Doktor

prosba do Moderatora tego dzialu, by zakonczyc te dyskusje, jako zywo przypominajaca debaty parlamentarne z ktorych i tak nic nie wynika, bo ani mysliwi nie przestana polowac ani poszukiwacze szukac, dyskusja jak ze Stanislawskiego o wyzszosci Swiat jednych nad drugimi. Ludzie moze sie konsolidowac a nie klocic???? zaraz uslysze ze tez jestem ,,chory " bo poza poszukiwaniami kolekcjonuje chrzaszcze....az przykro sie robi. wydaje mi sie ze brak pewnych kryteriow zezwalaljacych na zajmowanie sie danym hobby doprowadza do nieprzyjemnych zdarzen typu niezakopane dolki badz tez odstrzal zwierzat ,,pozaselekcyjny" panowie moze juz koniec ????
pozdrawiam wszystkich ludzi majacych jakies HOBBY jakiekolwiek poza siedzeniem przed TV z piwem w garsci przez cale zycie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 22 listopada 2004, 16:54 
Moderator
Moderator

Brawo panowie Mab BtS i Prem ............. zdrowe podejscie do tematu, miej swoje hobby i daj innym uprawiac swoje, a puki co biore flinte i ide sie zrelaksowac do lasu :lol: bo sie u mnie w sniegu juz nie da kopac :(
Argo

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 23 listopada 2004, 11:39 
Generał Broni
Generał Broni

słusznie! Do paki z idiotami! Ale to mało! On powinien w puszce pracować na rente dla tamtego dzieci lub żony - o ile miał.

Jest wiadome, że po sygnale zakończenia pędzenia danego miotu rozładowuje się broń stojąc na stanowisku i ZAWSZE kierując broń w dół lub w górę. flintę, po wyjęciu naboi ogląda się i złamaną nosi do stanięcia na kolejnym stanowisku. Broń ładuje się po pierwszym sygnale pędzenia.

Na bank facet jest dupek lub był naćpany.......

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 27 listopada 2004, 14:28 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

oj na mysliwych trzeba uwazac zwłaszcza na dewizowcow nie odsc ze lubia se isc na polowanko po kilku głebszych to w dodatku maja głeboko w du... srodki ostroznosci podczas posługiwania sie bronia. ostanio na polowaniu zastrzelono naganiacza. dostał w plecy z 1 m z dubeltowki oczywiscie przypadkiem ale teraz pytanie
bron powinna byc załadowana dopiero na stanowisku strzeleckim wiec jaki głupek miał załadowana bron pod koniec polowania?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 28 listopada 2004, 01:35 
Generał Broni
Generał Broni

KarpikM

Conij się trochę wstecz na tej stronie i będziesz wszystko wiedzieć..............
Zadajesz pytanie na które właśnie tu są odpowiedzi....

ukłony

:ang

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 28 listopada 2004, 01:42 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

masz racje Kocio ale jak to pisałem to moj pies był na spacerze a to on z nas dwoch umie czytac :)))
a "poza tym" piszemy oddzielnie! - błąd ortograficzny!!! naszła mnie taka wena tworcza ze musiałem cosik napisac:)))
pozdrawiam wszystkich :ups:

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]