Teraz jest niedziela, 1 lutego 2026, 10:33

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Teknetics Omega 8000
PostNapisane: piątek, 31 stycznia 2014, 23:40 
Podporucznik
Podporucznik

Kolego Front czytaj uważnie, wróciłem do producenta a wykrywka to T2.
pozdr

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 lutego 2014, 02:03 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Ludzie!!! Spokój!!! Każdy ma swoją opinię i szanujmy ją. Przeciwstawiajmy swoje argumenty ale bez zbytecznej uszczypliwości. Z tego co wiem to są pewne regiony Polski które na swój sposób preferują różne wykrywacze. Moje kochane bagienno-szuwarkowe (warmińsko-mazurskie) jest zlosliwe dla większości marek. Z tego co wyczytalem na tym forum... Jak sie myle to proszę mnie poprawić, ale Beskidy nie lubia Tesoro. Poznańskie maja uraz do rutusów itd. Natomiast Pomorskie kocha wyroby p. Rutyny, a mazowieckie jest otwarte na każdą markę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 lutego 2014, 08:10 
Kapitan
Kapitan

A ja tylko Minelaby i Tekneticsy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 lutego 2014, 08:32 
Szeregowy
Szeregowy

Jakiś czas temu kolega front natarczywie spamował rolował wątek o delcie DElcie 4000

Jest ponad dziesięć rożnych wątków o omedze kolego Cezar na tym forum zaczętych :ups:

Kilka moich spostrzeżeń i impresji

* jest bardzo czuła na małe rzeczy cewka i 5 ½ x9 ¾ Concentric 10"DD cienki łańcuszek o wadze 0,75 grama w trybie dyskryminacji wykryje na głebokości 4-5 cm _na cienkich łańcuszkach prawie jak G2 tylko mniej dokładnie

*Bardzo głęboki tryb ALL metal na małe przedmioty bez starty zasiegu w porównaniu do trybu dyskryminacji

* brak zjawiska kamieni magnetycznych i wpływu obiektów magnetycznych .

*wszechstronność akcesorii od cewki 5" 12cm po cewkę 17" 47Cm.

* bardzo dobra współpraca na większych cewkach 13 "
zasięgi naprawdę imponujące na małe cele jak i oczywiste większe .

* współpraca zarówno na cewkach koncentrycznych jak i DD :1 teknetics T2 i G2 tylko DD .

* cztery tony do wyboru w różnej konfiguracji ja latam na D2 - dzwięk narastający VCo pokazuje pazurki w trybie D2

Dla mnie !!! najlepsze urządzenie z Serii Teknetics

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 lutego 2014, 20:03 
Plutonowy
Plutonowy

Może ktoś z kolegów używa przy omedze cewkę nel hunter, ganiam z omegą prawie 2 lata z 11dd i mam chęć na eksperyment z innymi cewkami .Mało wiadomości w sieci o tej cewce ,większość używa tornado lub deteh 13 a co z hunterem.Mało ganiam po polach za to dużo w lesie na radzieckich ziemiankach i po ruinach gospodarstw. Opinie mile widziane, pozdrawiam dziwny :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 lutego 2014, 21:16 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

EL_MO napisał(a):
Jakiś czas temu kolega front natarczywie spamował rolował wątek o delcie DElcie 4000

Jesli to zarzut to nietrafiony,skoro posiadałem oba modele to wyrobiłem sobie opinie,znajomy miał omege razem biegaliśmy,znam jeszcze jednego kolege z Zielonej Góry który miał delte i nic nie mógł znależć ciekawego,choć z nim nie biegałem,obaj nie byli zadowoleni ze sprzetów...to razem mam na tapecie dwie delty i dwie omegi które znam z autopsjii że sa do dupy...to ile jeszcze mam ich kupić żeby sie przekonać że to dobry sprzet ? To raz.
Dwa.W tematach gdzie wyrazałem swoją opinie chodziło o dzielenie się wrażeniami z posiadanego sprzetu więc się podzieliłem,czy masz jeszcze jakies dziwne spostrzeżenia na temat spamu?
Zeby być ścisłym kto chce eksperymentowac niech kupi,sprawdzi,zawsze można sprzedac z niewielka strata,natomiast ci którzy oczekują konkrytnych wyników i konkretnych zachowań wykrywek -tym odradzam.

EL_MO napisał(a):
Kilka moich spostrzeżeń i impresji

* jest bardzo czuła na małe rzeczy cewka i 5 ½ x9 ¾ Concentric 10"DD cienki łańcuszek o wadze 0,75 grama w trybie dyskryminacji wykryje na głebokości 4-5 cm _na cienkich łańcuszkach prawie jak G2 tylko mniej dokładnie

*Bardzo głęboki tryb ALL metal na małe przedmioty bez starty zasiegu w porównaniu do trybu dyskryminacji

* brak zjawiska kamieni magnetycznych i wpływu obiektów magnetycznych .

*wszechstronność akcesorii od cewki 5" 12cm po cewkę 17" 47Cm.

* bardzo dobra współpraca na większych cewkach 13 "
zasięgi naprawdę imponujące na małe cele jak i oczywiste większe .

* współpraca zarówno na cewkach koncentrycznych jak i DD :1 teknetics T2 i G2 tylko DD .

* cztery tony do wyboru w różnej konfiguracji ja latam na D2 - dzwięk narastający VCo pokazuje pazurki w trybie D2

Dla mnie !!! najlepsze urządzenie z Serii Teknetics

ad.1 - a inne wykrywacze może i na 10 cm...kto wie

ad2.- tryb all metal w omedze nie ustepuje zasięgiem innym to fakt,ale spróbuj nie zwariowac chodząc z tym trybem na tym wykrywaczu...chyba ze 70% sens.

ad.3 - nie zauwazyłem,kamyki bierze jak ta lala

ad.4 - akcesoria jak gdzie indziej do wyboru do koloru wiec co to za zaleta?

ad. 5 - imponujące zasięgi to ma smętek na skrzynke amunicjii a nie omega :lol: ,powaznei to dla mnei są to najpłytsze wykrywki .

ad. 6 - patrz pkt.4

ad. 7 - cztery tony do wyboru...hmm to niezwykłe jak na sprzet za prawie 2500 zł

pozdrawiam

Ostatnio edytowano sobota, 1 lutego 2014, 21:26 przez front247, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 lutego 2014, 21:26 
Kapitan
Kapitan

Chyba te Twoje Omegi I Delty to jakieś chińskie podróby.Mam Omegę ,co prawda niewiele jej używałem,ale jest bardzo stabilna i na cewce 11" głęboka .Gdzieś na forum Mazowieckich poszukiwaczy są umieszczone jednoczesne testy wielu wykrywaczy,między innymi Omegi.Bardzo ładnie tam wypada.Ja uważam ,że piszesz nieprawdę o tym wykrywaczu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 lutego 2014, 22:59 
Szeregowy
Szeregowy

Ten front pisze bzdury jak widać każdy moze pisać co chce ani delta ani omega nie bierze kamieni magnetycznych obecna firma First teXsas uporała sie z tym zjawiskiem w latach 80 XX wieku głównym projektantem był Dave Johnson twórca MXT i wielu innych dobrych wykrywaczy pewno to jakieś wcielenie Brzeczyszczykiewicza . całe szczeście ze ja nie biore i nie korzysta z porad tego działu , wszyscy stąd uciekają

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 2 lutego 2014, 00:17 
Generał Broni
Generał Broni

EL_MO napisał(a):
Ten front pisze bzdury jak widać każdy moze pisać co chce ani delta ani omega nie bierze kamieni magnetycznych obecna firma First teXsas uporała sie z tym zjawiskiem w latach 80 XX wieku głównym projektantem był Dave Johnson twórca MXT i wielu innych dobrych wykrywaczy pewno to jakieś wcielenie Brzeczyszczykiewicza . całe szczeście ze ja nie biore i nie korzysta z porad tego działu , wszyscy stąd uciekają

Wszyscy uciekaja, a Ty wracasz po kazdym banie jak bumerang. Mam nadzieje, ze tym razem nie wrocisz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 lutego 2014, 01:06 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Sprzet jest dobry tylko trzeba v sie z nim troszke zapoznać i to nie kilka godzim aa tygodni mam go 3 miesiace i nie narzekam jest coraz lepiej

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 lutego 2014, 16:11 
Chorąży
Chorąży

Witam!

Posiadam Omegę od 3 miesięcy i przyznam wykrywka wymaga od użytkownika trochę cierpliwości zrozumienia zasad działania itd. itp... Przed rozpoczęciem pracy trzeba wiedzieć, co się chce szukać jak szybko, dokładnie i na jakiej powierzchni. Zasada to słuchawki, jeżeli zależy nam na wyniku i można lecieć na D2 najlepiej bez dyskryminacji. Szybka zabawa i kopanie konkretnych fantów, ale płytko to czułość w pobliżu progu i D3. Ważne jest, aby wykrywacz był tak ustawiony żeby nie dawał lewych sygnałów wtedy każdy cichy sygnał owocuje głębokim fantem nawet, jeżeli wymusza to chodzenie na niskiej czułości. Błędnie, gdy zaczynałem zabawę z tym sprzętem upierałem się przy jak największej czułości. Każdy wykrywacz, jaki mam do dyspozycji testuje w ogródku gdzie kiedyś stał dom pełno gruzu gwoździ i innych śmieci. Powiem, że zdziwiłem się jak Omegą po dokładnym czesaniu Argo, Ace 150 i White`s Coinmaster wyciągnąłem jeszcze parę monetek. Na tą chwilę wiem, że jeszcze dużo nauki mam przed sobą, bo każde warunki wymagają innego podejścia do zabawy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 11 lutego 2014, 20:45 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

napisz cos wiecej jakie ustawienia proponujesz na pola?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 11 lutego 2014, 21:32 
Kapitan
Kapitan

Ja z Omegą chodziłem z takimi ustawieniami.Czułość w granicach 80 - 85,lekko wycięte żelazo,dokładne dostrojenie do gruntu,jak trzeba lekka korekcja.Częstotliwość D1.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 24 sierpnia 2014, 19:36 
Porucznik
Porucznik

Witam.Mam pytanie odnośnie chodzenia na dyskryminacji ustawionej np.od 16-17.Zauważyłem,że na tym ustawieniu na wykrywaczu w ogóle nie pojawiają się sygnały o Id 20-40 gdy zmniejszę do 15 wtedy dopiero łapie sygnały od 15 do 99...Drugie pytanie jaki wpływ na głębokość ma zmiana freq1 na 2 lub 3?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 26 sierpnia 2014, 22:58 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

tedinho13 napisał(a):
Witam.Mam pytanie odnośnie chodzenia na dyskryminacji ustawionej np.od 16-17.Zauważyłem,że na tym ustawieniu na wykrywaczu w ogóle nie pojawiają się sygnały o Id 20-40 gdy zmniejszę do 15 wtedy dopiero łapie sygnały od 15 do 99...Drugie pytanie jaki wpływ na głębokość ma zmiana freq1 na 2 lub 3?

ID od 0-20 to żelazo "grube", 20-40 w tym przedziale Omega łapie "delikatniejsze" żelazo. Ja nigdy nie chodziłem na wyższej dyskryminacji jak 5, a najczęściej na 1, po prostu włączałem i tyle. jedynie co niekiedy robiłem, ale to tylko na mocno zaśmieconych miejscówkach to wybiórczo wycinałem folię.

Zmiana częstotliwości nie ma wpływu na głębokość w przeciwieństwie do dyskryminacji. Im wyższa nastawa tym płytsza detekcja.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]