Teraz jest wtorek, 23 grudnia 2025, 23:31

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Garrett Pro-pointer
PostNapisane: wtorek, 18 marca 2014, 13:35 
Kapitan
Kapitan

juz byly watki na ten temat, nie dzialaja tak samo, oryginal jest statyczny, chinol dynamiczny, zasiegi tez sie sporo roznia.

viewtopic.php?f=10&t=119198

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 marca 2014, 13:40 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Jeszcze raz Ja mam radio do modeli zdalnie sterowanych ,kupiłem je w Chinach firmy Turnigy kosztowało Mnie 250,-zł jest podróbą chyba firmy Futaba albo Spektrum Syn wgrał mi Soft identyczny jak jak w Wyżej Wymienionych tylko że tamte kosztują po 700,- 1200,-zł trzy kata żadnego samolotu nie rozbiłem a wykonanie Super Naprawdę byłem zaskoczony bo Mi Chńszczyzna zawsze kojarzyła się tanimi Majtkami z targowiska i 90% ludzi ma już te radia i są zadowoleni z tymi KRETAMI może być tak samo !
Przepraszam bo to nie zupełnie ten " Wątek "

ALE TO TYLKO PRZYKŁAD W DOBREJ WIERZE.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 marca 2014, 13:50 
Kapitan
Kapitan

tak tylko w przypadku propointerow juz nie raz bylo sprawdzane, że w środku jest zupelnie inna elektronika, inne elementy wiec i dzialanie. podobienstwo jest tytlko na zewnatrz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 marca 2014, 13:59 
Moderator
Moderator

Uważajcie na tego chińskiego śmiecia, bo sprzedawca już zdążył się u nas zarejestrować i polecać swój towar. Dostał bana, ale jestem przekonany że nie odpuści.

WojDar61 napisał(a):
Jeszcze raz Ja mam radio do modeli zdalnie sterowanych ,kupiłem je w Chinach firmy Turnigy kosztowało Mnie 250,-zł jest podróbą chyba firmy Futaba albo Spektrum Syn wgrał mi Soft identyczny jak jak w Wyżej Wymienionych tylko że tamte kosztują po 700,- 1200,-zł trzy kata żadnego samolotu nie rozbiłem a wykonanie Super Naprawdę byłem zaskoczony bo Mi Chńszczyzna zawsze kojarzyła się tanimi Majtkami z targowiska i 90% ludzi ma już te radia i są zadowoleni z tymi KRETAMI może być tak samo !
Na cenę produktu nie składa się wyłącznie obudowa i elektronika zamontowana w środku. Płacisz również za długą drogę, którą firma przeszła aby dopracować ten produkt. Za badania rynku, za prototypy, za teoretyczną pracę konstruktorów... Chińczyk powielający gotową rzecz, jest po prostu złodziejem.
Rozumiem, że gdybyś dostał możliwość zakupu telewizora od gościa, który właśnie wyniósł go z domu sąsiada, z radością wyjąłbyś pieniądze. Bo tanio. Złodziej zawsze ma taniej, ale kupując u chińskiego złodzieja sam sobie zakładasz pętlę na szyję. W konsekwencji, za parę latek, gdy Twój syn nie będzie mógł znaleźć pracy innej niż sprzątacz kibli w "Centrum Chińskim", przyłączysz się do chóru pokrzywdzonych przez los, rząd, historię...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 marca 2014, 14:17 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Oczywiście, że porównałem go z oryginałem. Tylko, że nie było czego porównywać. Problemy zaczęły się już przy próbie włączenia. Trzeba było guzik wcisnąć tak mocno, że palec bolał. Działanie w trybie dynamicznym... Totalna porażka. Mały srebrny denarek byl niemal niewykrywalny, widział go moze z 3mm. Puszkę po piwie może z 1,5cm. Sygnalizacja wibracyjna działała jak jej się chciało. Podróba to podróba. Nigdy nigdy nie będzie tak doskonała jak oryginał. Strzeżcie się. Nim zdecydujecie się na zakup z pośredniego, nie do końca wiarygodnego źródła, poproście sprzedawcę o numer seryjny. Napiszcie do garretta z prośbą o weryfikację. Stracicie na to maks dobę a przynajmniej bedziecie mieli pewność co kupujecie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 marca 2014, 14:33 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

WojDar61 napisał(a):
cesar007 napisz czy ty przynajmniej próbowałeś działanie Podróby z działaniem Oryginalnego Garrettowskiego kreta .
Bo o ile ja się nie mylę to powinny działać tak samo bo , nie dam wprawdzie głowy ale krety dla Garretta robią teraz CHINY jak i wszystko inne - Amerykanie lepią na pewno swoje nalepki do Pojemnika no i oczywiście nie firmują tej dodatkowej " PRODUKCJI NA LEWO" poza tym zaniżają Stanom Ichniejszą CENĘ - nikt by się nie ucieszył z takiego Fatku Myślę .
Jeżeli nie sprawdziłeś i nie Porównałeś z Oryginałem to szkoda , bo to była najlepsza ku temu okazja ,teraz trudno kupić " podróbę " , żeby zrobić testy i porównać !
A podejrzewam ,że moglibyśmy się zdziwić bo to Może być TO SAMO i działać Tak Samo , no może ciut gorzej tylko za mniejszą kasę w Chinach O.K. 50 $ z przesyłką pewnie wyjdzie 180,-zł .
I tu się kolego mylisz. Oryginalne garrety są składane w U.S.A

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 marca 2014, 14:46 
Generał Broni
Generał Broni

WojDar61 napisał(a):
wgrał mi Soft identyczny jak jak w Wyżej Wymienionych

OT: Naruszenie praw autorskich...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 marca 2014, 14:57 
Sierżant
Sierżant

WojDar61 kup może sobie chińskiego Kreta i zrobisz dla nas testy, albo potestuj jeszcze chińskie wykrywacze. Słyszałem że są naprawdę dobre. :8)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 marca 2014, 15:48 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Zadałem pytanie do Kolegi cesar007 i otrzymałem od Niego Dpowiedź więc nie rozumiem o co chodzi Nadpobudliwym Uczestnikom Tego Wątku , że tak agresywnie Piszą do Mnie .
Widzę , że debata tu spokojna jak wszędzie .
Przepraszam jeśli Uraziłem Czyjś Dumę i Poczucie Swojej Racji .
To były tylko pytania z Mojej strony nie spodziewałem się tak Nietypowego odzewu .
Pozdrawiam wszystkich i Proszę bez Urazy .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 marca 2014, 16:13 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Dzięki Serdeczne cesar007 o to Mi chodziło .
Mam Oryginalnego Kreta już Teraz jestem Pewien po Twoim Opisie Porównania od kiedy pokazały się Chińskie podróbki Mimo , Że Kupiłem w pewnej Firmie Pinpointerka w której zresztą kupuje wykrywki od 3- ech lat to zawsze w głowie siedzi ta myśl czy aby Ja nie Trafiłem na ten szmelc Chński zastanawiałem się czy Synowi nie Kupić Chińczyka i z Tond to pierwsze pytanie .
Ale już dla Mnie Sprawa jest Jasna , dzięki Tobie i to chyba jednak TYLKO DZIĘKI TOBIE !!!!!!!

Szczerze Pozdrawiam i Gorąco Dziękuję bo o Mały Włos bym się wpakował w d.....ty zakup.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 marca 2014, 16:43 
Podporucznik
Podporucznik

Cytuj:
Przepraszam bo to nie zupełnie ten " Wątek "

Tak się składa że rc zajmuję się od kilkunastu lat. Kiedyś miałem radio hitec , od kilku lat mam futabę 12z. Turnigy też oczywiście miałem w rękach. Uwierz mi że to radio obok wyżej wyminionych nawet nie stało, i nie jest podróbką żadnego z nich.
Twoje porównanie, to tak jakby stwierdzić że "wóz" marki ssang yong, jest podróbką porsche.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 marca 2014, 20:43 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

chyba trochę od tematu wątku zaczynamy odbiegać...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 12 września 2014, 05:41 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

ostatnie propointer dziwnie reaguje w terenie, jak wykrywa przedmiot w ziemi sygnalizuje go normalnie ciągłym dzwiękiem i wibracjami...jednakże jak podnosze go w powietrze to dalej piszczy do czasu aż go nie stukne ;) od czego to?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 12 września 2014, 10:11 
Generał Broni
Generał Broni

Wczoraj kupiłem Pro-pointer Garretta, teraz siedzę i się bawię. Zamówiłem też security ring z allegro od kolegi Cezar81, jest zalogowany na Odkrywcy. Świetny kontakt. Ring to bardzo przydatna rzecz, żeby nie zgubić sprzętu za 500 zł.

Tak sobie szukam info na temat krecika i doczytałem o możliwości "tuningu" za pomocą blaszki i gumki ją trzymającej, ale znalazłem inny fajny patent na YouTube. Niestety tylko dla żonatych :p Sposób polega na zbliżeniu obrączki do miejsca ciut za włącznikiem, gdzie cewka zaczyna łapać sygnał, cofnięcie lekkie do momentu, gdy przestaje pikać i ... przedmioty łapane czubkiem pinpointera są wykrywane z dużo większej odległości :D
http://www.youtube.com/watch?v=5NwKFql01Wg
Jak się poćwiczy to można to zrobić nie zsuwając obrączki z palca. Może nie zawsze potrzebne, ale warto wiedzieć :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 12 września 2014, 10:24 
Pułkownik
Pułkownik

BRAT_MIH napisał(a):
Tak sobie szukam info na temat krecika i doczytałem o możliwości "tuningu" za pomocą blaszki i gumki ją trzymającej

-na tema tej blaszki pisze w oryginalnej instrukcji obsługi, ja rozwiązałem to w taki sposób:

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]