Teraz jest niedziela, 29 czerwca 2025, 18:45

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 178  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: XP Deus - ustawienia
PostNapisane: sobota, 17 maja 2014, 10:03 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

dysk 2.0
czul 96 4 tony.1 100 2 502 od 20 3 ton 651 od 50 791 idealnie słychać kolor i sreberka oddzielnie stworzony pod akustyczność 6 akustyczność na takim poziomie o 30 % zwiększa zasięg
siła txt 3
czest 11,7 na same monety lepiej (8 na sreberka sprawdza sie lepiej nie wiem czemu powinno byc odwrotnie)ale proszę zauważyć ze t2 se 7,5 sreberka kosi najlepiej jak kto woli na orczyzne ja ustawiam 17
poziom żelaza 2
reakt 1 lub 2 pola lasy 1-2 a zależności od stopnia zmęczenia znudzenia :) jak mi pasuje machać szybko czy wolno 3 cm głębszy na 1 Trzeba nie zapominać ze grunt to miejscówka monety grube lezą na 10-20 cm czytałem w odkrywcy ze u nas moneta przykrywa się około 1 cm na 18 lat wiec na polach nie raz jest dzięki pługowi blisko nie raz głębiej na tych nastawach deus jak kosiarka leci
sygnał akustyczny 6 to podstawa i nie trzeba być przy moich tonach jakim kolwiek muzykiem wręcz przeciwnie walczyłem żeby maszynka śpiewała wręcz kiedy kolor kiedy sreberko nawet poznaje polmosy ale dla pewności kopie maja taki szybki dźwięk specyficzne szczekniecie można sprawdzić w teście powietrznym jak ładnie bije boratynka z 34 cm nie da się pominąć tego dźwięku
pompowanie plus reczny
no i trzeba sie liczyc ze tam non stop cos tam w tle popiskuje no ale jak komus nie pasuje to polecam e tracka dopiero syfonie dźwięków usłyszy :) i temu wybrałem deusa
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 17 maja 2014, 10:13 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Musze swojego deusa wysłać do serwisu bo za nic w świecie nie chce widzieć boratynki z takiej odległości ,34cm to nawet w powietrzu nie widzi. Mogłem zostać przy ace ,czytałem że on łapie monety do 40cm :D .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 17 maja 2014, 14:03 
Generał Brygady
Generał Brygady

explorator napisał(a):
dysk 2.0
czul 96 4 tony.1 100 2 502 od 20 3 ton 651 od 50 791 idealnie słychać kolor i sreberka oddzielnie stworzony pod akustyczność 6 akustyczność na takim poziomie o 30 % zwiększa zasięg
siła txt 3
czest 11,7 na same monety lepiej (8 na sreberka sprawdza sie lepiej nie wiem czemu powinno byc odwrotnie)ale proszę zauważyć ze t2 se 7,5 sreberka kosi najlepiej jak kto woli na orczyzne ja ustawiam 17
poziom żelaza 2
reakt 1 lub 2 pola lasy 1-2 a zależności od stopnia zmęczenia znudzenia :) jak mi pasuje machać szybko czy wolno 3 cm głębszy na 1 Trzeba nie zapominać ze grunt to miejscówka monety grube lezą na 10-20 cm czytałem w odkrywcy ze u nas moneta przykrywa się około 1 cm na 18 lat wiec na polach nie raz jest dzięki pługowi blisko nie raz głębiej na tych nastawach deus jak kosiarka leci
sygnał akustyczny 6 to podstawa i nie trzeba być przy moich tonach jakim kolwiek muzykiem wręcz przeciwnie walczyłem żeby maszynka śpiewała wręcz kiedy kolor kiedy sreberko nawet poznaje polmosy ale dla pewności kopie maja taki szybki dźwięk specyficzne szczekniecie można sprawdzić w teście powietrznym jak ładnie bije boratynka z 34 cm nie da się pominąć tego dźwięku
pompowanie plus reczny
no i trzeba sie liczyc ze tam non stop cos tam w tle popiskuje no ale jak komus nie pasuje to polecam e tracka dopiero syfonie dźwięków usłyszy :) i temu wybrałem deusa
Pozdrawiam

Bez obrazy, ale straszna kupa stylistyczna.
Ja wiem, że kolega szybko myśli i jeszcze szybciej przelewa to na wyrazy (nie zdania), ale proponuję najpierw napisać, zrobić podgląd tekstu, poprawić błędy, uzupełnić o duże litery, wstawić o ile to możliwe przecinki, i dopiero publikować, bo tego się nie da czytać ze zrozumieniem, a może być że kolega ma coś ciekawego do przekazania.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 17 maja 2014, 17:56 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

no pisałem dziś z wykrywaczem w reku... dopiero po wykopkach :) lecę się ogarnąć i napisze wszystko po kolei :)
Pozdrwiam ;]

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 17 maja 2014, 19:39 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

dysk 2.0
czul 96
4 tony.
1 100
2 502
3 od 20 651
4 od 50 791 idealnie słychać kolor i sreberka oddzielnie stworzony pod akustyczność 6-5 akustyczność na takim poziomie o 30 % zwiększa zasięg
siła txt 3 20 % wiekszy zasieg
częstotliwość 11,7piej jak kto woli na orczyzne ja ustawiam 17
poziom żelaza 2
reaktywność 1 lub 2 pola lasy w zależności od stopnia zmęczenia ,znudzenia :)o 3 cm głębszy na 1 .Trzeba nie zapominać ze grunt to miejscówka monety grube lezą na 10-20 cm czytałem w odkrywcy ze u nas moneta przykrywa się około 1 cm na 18 lat wiec na polach nie raz jest dzięki pługowi blisko nie raz głębiej na tych nastawach deus jak kosiarka leci po polu

ogólnie z tych ostawień jestem mega zadowolony i deus jest tak samo głęboki jak f75 ltd z dopalaczem ale deus o niebo stabilniejszy jest

Aktualnie prowadzę prace z deusem z trybem statycznym i co raz bardziej do niego się przekonuje jak będzie czas pokażę
jeśli ktoś zauważa jakieś błędy w moich ustawieniach to proszę pisać, jak pisze non stop się uczę tej maszyny co prawda nie ma stabilności głębokości i super id żadna wyrywka ale kompromis w pracy z deusem przemawia chyba sam za siebie.
zawsze jedno pole można przejść mego szybko. 2 razem mega głęboko i trochę wolniej :) i życzę tylko udanych miejscówek :) Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 18 maja 2014, 00:21 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Witam,

czy takie ustawienia będą dobre do powolnego przemiatania z nastawieniem na głęboka drobnicę?
sygn. aku 5
czuł. 98
częst. 17
poz. żel 2
reaktywność 1
TX 3
wyciszacz 1

Mam również pytanie o notch gruntu. Czemu to ma służyć?

Pozdrawiam

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 18 maja 2014, 08:20 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

tak dobre tylko częstotliwość jak to las zmień na 8 lub 11
noth grunt służy do wycinania zakresu np o do 10 wycinać można i nic nie słyszysz z tego zakresu ale nikt tej funkcji nie używa

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 18 maja 2014, 09:32 
Plutonowy
Plutonowy

explorator napisał(a):
tak dobre tylko częstotliwość jak to las zmień na 8 lub 11
noth grunt służy do wycinania zakresu np o do 10 wycinać można i nic nie słyszysz z tego zakresu ale nikt tej funkcji nie używa

I tu kolega się myli NOTH GRUNT służy do wycięcia niechcianego poziomu-zakresu gruntu , a nie dyskryminacji.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 18 maja 2014, 15:03 
Pułkownik
Pułkownik

A jakie ustawienia stosujecie w DEUS na suchą polską plażę? Czyt warto korzystać z fabrycznego programu plażowego czy lepiej coś w nim poprawić?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 18 maja 2014, 15:24 
Podporucznik
Podporucznik

Ja robiłem pobieżne testy z notch gruntem i zauważyłem że jak się poziom gruntu ręcznie zaniża to zasięg wzrasta. Zaniżenie poziomu o 4 do5 pkt to byłby luksus bo zasięg zauważalnie wzrasta ale wykrywacz zaczyna strasznie hałasować. Teoretycznie notchem powinniśmy wyciąć zakres hałasu od gruntu i wykrywacz uspokoić. W praktyce zauważyłem że dobre wycięcie hałasu od gruntu powoduje spadek zasięgu. Czyli to takie koło, zaniżenie gruntu zwiększa zasięg a notch go zmniejsza ale uspokaja wykrywacz. Sprawdzenie tego dokładnie wymaga jeszcze testów ale potrzeba tu sporo doświadczenia i uporu w używaniu tej opcji.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 18 maja 2014, 16:44 
Generał Broni
Generał Broni

explorator napisał(a):

Z tego co pamietam T2 SE ma częstotliwość 13 kHz a nie 7,5 żeby była jasność :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 18 maja 2014, 21:01 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

tak pomyliło mi się do t2, ja biegam na 8 militaria 11,monety złotko i jest ok a co to funkcji noth nic nie wycinam bo to niszczy id i sygnał monetek głęboko pod ziemia mogę się mylić jak kto woli.Mam poczucie ze wykrywacz jest płytszy 2 sprawa lubię te pierdzenie bo bez tego każdy sygnał trzeba dokładnie sprawdzić a jak noth 0 czyli nie używamy, to znacznie lepiej szybciej i głębiej i przedmioty metalowe kolorowe o nie równych krawędziach są lepiej identyfikowane dźwiękowo i cyfrowo wiadomo nie skacze sygnał stabilne id. Kwestia ,myślę ze to indywidualnie trzeba sobie ustawić z deusem nic nikomu narzucać nie można najlepiej :

Wypad na pole parę monet centymetr porobić testy powietrzne ,ziemna z każda opcja możliwa i ustawić wedle indywidualnych upodobań (maksymalnych osiągów) i zapisać a w terenie zaśmieconym tylko txt i reaciwity zmieniamy nic więcej i czułość wiadomo

Pozdro

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 18 maja 2014, 21:44 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

tui napisał(a):
Ja robiłem pobieżne testy z notch gruntem i zauważyłem że jak się poziom gruntu ręcznie zaniża to zasięg wzrasta. Zaniżenie poziomu o 4 do5 pkt to byłby luksus bo zasięg zauważalnie wzrasta ale wykrywacz zaczyna strasznie hałasować. Teoretycznie notchem powinniśmy wyciąć zakres hałasu od gruntu i wykrywacz uspokoić. W praktyce zauważyłem że dobre wycięcie hałasu od gruntu powoduje spadek zasięgu. Czyli to takie koło, zaniżenie gruntu zwiększa zasięg a notch go zmniejsza ale uspokaja wykrywacz. Sprawdzenie tego dokładnie wymaga jeszcze testów ale potrzeba tu sporo doświadczenia i uporu w używaniu tej opcji.

dokładnie tak jest wiec tutaj noth nie używam i nie polecam a 1-2 zawsze zaniżam wartość gruntu :)
słuchawki na max i na szyi nosze nigdy na uszach :) każdy ma swoje patenty :) ale ogólnie tak jest jak piszesz to logiczne powinno być wszystkim
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 19 maja 2014, 19:28 
Major
Major

explorator napisał(a):
4 od 50 791 idealnie słychać kolor i sreberka oddzielnie stworzony pod akustyczność 6-5 akustyczność na takim poziomie o 30 % zwiększa zasięg

Czy kolega mógłby wyjaśnić prościej bo troszkę nie ogarniam :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 19 maja 2014, 21:10 
Pułkownik
Pułkownik

A czy na plaży nikt nie chodził DEUS'em? Nie chcę jakoś kombinować z ustawieniami na miejscu bo człowiek chce się relaksować, wypić parę piwek i połazić po plaży a przydała by się podpowiedź o ustawieniach , które ktoś testował na suchym piasku plażowym :)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 178  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]