stan12 napisał(a):
barera napisał(a):
To, że wyskakują jakieś monety to oczywiste, ale ile się zostawia...opti wybiera wzorowo cienkie sreberka i to głęboko!. Może kolego kup sobie tereskę z dwiema sądami będziesz mógł kopać żelastwo i kosić monetki.
Dlaczego tak sądzisz, możesz podać przykład, że po argo optima dużo poprawi?. Na pewno w niektórych warunkach optima będzie lepsza, ale nie będzie to duża różnica, żeby coś znaleźć musi to być w ziemi.
To żeby coś znaleźć to normalne, że musi coś być, a przykłady to np tejon odpadł, po teresie wyszło mi 7 sreber (miejsce akcji 10x10m), rozmowa z producentem który powiedział, na monety tylko optima. Solarisem na poletku wyskakiwały mi monety w tym cienkie srebra, po czym zamilkł, po zakupie optimy wyskoczyło jeszcze 150 monet (90% cienkich i małych). Ja nikogo nie namawiam na opti tylko przekazuje moje spostrzeżenia, no i czwarty mój znajomy sprzedaje wykrywacz żeby kupić optime. Co jeszcze mogę powiedzieć, ustawiłem ją raz, chodzę cały czas na max czułości, jest stabilna i jak koledzy piszą dużo szybsza jak argo, ale trzeba pamiętać, że argo jest bardzo dobrym wykrywaczem, ale uniwersalnym. Pozdrawiam.
Jeszcze dodam, że pod pojęciem cienkie sreberka nie oznacza to, że tylko cienkie sreberka, bo dla ludzi stanowi to problem, bynajmniej ja tak miałem myślałem, że dużych monet nie będzie widziała :D zrobiłem sobie test na VI janka zakopany w ziemi na 28 cm piękny powtarzalny sygnał.