Teraz jest poniedziałek, 29 września 2025, 07:05

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 359 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 24  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Przerobienie zwykłego wykrywacza w podwodny
PostNapisane: poniedziałek, 8 grudnia 2014, 20:23 
Generał Broni
Generał Broni

Tak,ja tak zaczynałem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 9 grudnia 2014, 10:02 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Kolego artur-rudy musisz jeszcze wsiąść poprawkę, że obecnie większość poszukiwaczy posiada At pro co eliminuje ciebie z większości lepszych fantów.Po kimś już za dużo nie nakosisz.Ale jak masz dziewicze jezioro. :1.Na początek żeby się zapoznać z hobby i nie kupować droższego sprzętu to jak najbardziej taki mod garret jest wskazany.Dużo ludzi kupuje At pro ,wskakuje do wody,rozczarowanie i sprzedaje po kosztach.Dużo nas już trochę w tej wodzie. :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 9 grudnia 2014, 12:47 
Generał Broni
Generał Broni

Titus,masz rację,czasami nawet za gęsto w tym samym czasie i miejscu.Jednak jak w każdej konkurencji,liczy się fachowość i szczęście.Jak będzie miał ten przysłowiowy łut szczęścia,to nawet na przeszukanym miejscu,jeszcze znajdzie coś ciekawego.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 9 grudnia 2014, 13:38 
Kapral
Kapral

Może macie racje. Ale chodze z kuzynem co właśnie ma At Pro i póki co nie zdażył sie żeby jego sygnału tez nie wyczuł. Idzie pierwszy i jak mial sygnal ja sprawdzałem swoim. Czy też łapie. Albo na odwrót.
Kiedys weszlismy w stare gospodarstwo we dwoje to na koniec ja mialem wiecej monet ale to moglo byc szczescie od obranej ścieżki :8)

A w moich okolicach to zbytnio nie widziałem nikogo z wykrywka. Gdzies kiedyś słyszałem że ktoś pole obchodził 3 dni ale osoby nie widziałem. Takze konkurencji umnie w sumie brak i jakiś super fanów poki co tez. Procz czesci koperty od zegarka kieszonkowego pierwsze sreberko ;)

Ale nie wątpię że po wyczyszczonym polu przez At pro coś jeszcze znalazł bym.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 9 grudnia 2014, 18:20 
Generał Broni
Generał Broni

Nie bądź pesymistą,udawaj przed sobą,że nie wiesz o tym że ktoś tu już chodzil-rób swoje.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 9 grudnia 2014, 18:33 
Kapral
Kapral

Pesymistą nie jestem bo zawsze do domu sie coś przyniesie chodz jakas blaszkę do złomu żeby dorzucić. I na baterie jest jest:)

A pierwszy tydzien byl az tak dobry ze na zlomie na neodymka prawie uzbieralem;) połowę dołożyłemi i czekam na niego teraz :D (myślę że troche porzucam i reszta też sie zwróci, bo umnie juz lopaty wbic nie idzie :x tak mrozi)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 10 grudnia 2014, 23:31 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Z nadmiaru wolnego czasu, pobawię się trochę w majsterkowanie..Robię przeróbkę :1
Puki co kabel oraz końcówki [*]piny[*] na przedłużenie cewki w drodze.
Potrzeba mi takie przejściówki białe jak na zdjęciu ,ale nie mam pojęcia jak się to nazywa fachowo,żeby zamówić.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 10 grudnia 2014, 23:41 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Szukaj pod hasłem: dławik kablowy, dławnica kablowa, przepust kablowy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 11 grudnia 2014, 00:30 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

No chyba sobie daruje :? :o Trzeba zamiennika szukać...http://www.ebay.de/itm/Blue-Sea-1002-Ca ... 3a84d002c5

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 11 grudnia 2014, 00:37 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Ale po co Ci akurat takie?
Z tego co się domyślam chcesz zrobić sobie wodoszczelne przejście kabla przez obudowę, tak?
Kup za kilka złotych zwykły dławik i będzie szczelnie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 11 grudnia 2014, 08:26 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Wiem.I Tak zrobię.Na tamten się uparłem ,bo jeszcze nie wiem jaka wykrywka będzie przerabiana.W razie gdybym kabla nie przedłużał to końcówka złącza cewki ma 1.7 mm przeciętnie i musiałbym rozlutowywać .Chciałem trochę sobie uprościć.Oczywiście otwór można zrobić większy ale nie che za dużo silikonu pchać.Jak coś zrobić to dobrze.Kanarek tam nie będzie siedział tylko coś lepszego :1
Plan jest taki ze wykrywa ma byc na jeziora jak i na mocno zasolone morze no i jak najbardziej na pola.Zanurzenie max 50 cm.Uniwersalny żołnierz :ups:Całość będzie noszona na pasie.No ale to tylko plan który może nie wypalić . :usta Wiec na razie zbieram pomysły.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 11 grudnia 2014, 09:22 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Rozumiem, że bilans zysków i strat po zakupie Excalibura i At Pro nie wyszedł Ci na plus i na następny sezon przy założeniu, że fantów więcej i tak nie wyjdzie więc tniesz koszty :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 11 grudnia 2014, 10:29 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Nie ,nie jest tak.Jak wiesz testuje obecnie różne wykrywki.Na jednej straciłem na drugiej zyskałem.Jedna kupiona okazyjnie inne nie.W sumie całość się wyrównuje.Zmieniłem obecnie miejsce zamieszkania i do najbliższego jeziora mam ponad 200 km.Tutaj można pogdybać na zyskiem i stratami oraz opłacalności.Obecnie więcej strat niż zysku miałem na paliwie.Obecnie więcej jestem na polach niz w wodzie .Excalibur mi nie pasował bo cewka jak dla mnie jest zbyt duza.Namierzanie fanta i wyważenie to dramat.Sam wiesz dobrze.Nie mowie ze kabel od słuchawek mógłby byc ciut dłuższy .Oczywiście to moja opinia. Jeżeli miałbym ponownie go kupić to tylko wersja 800 lub po prostu w nowym cewke bym wymienił.Na sezon i tak miałem w planie At pro,ale tylko do wody słodkiej.No ale szykuje sie Hiszpania na wiosnę ,również jest zaproszenie od kolegi z tego forum.Tak czy tak wakacje w Hiszpanii juz dawno planowane .I teraz tak ,at pro sie nie nadaje na hiszpanskie plaże.Dylemat jest .Wracając do tematu.Do zabudowy mógłby byc Minelab Sovereign,latwy do zabudowy,lub Fisher cz3d którego posiadam i testuje oraz Minelab Explorer II który tez jest na stanie .Ale już trudniejszy do wykonania w puszkę.Kończąc post ,nie chce mi się już wozic dwoch wykrywaczy gdziekolwiek.Do tesciowej na wakacje jak jadę to moje wykrywki z gadżetami to pol samochodu.Zonie ciężko walizkę wcisnąć.A wciskać nie może bo musi na wykrywacze uważać itd itd.przerobka wykrywacza to tylko ciekawostka nie mus i ciecie kosztów jak wspomniales ;)

A tutaj taka ciekawostka :1 I stytkło by :D

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Ostatnio edytowano czwartek, 11 grudnia 2014, 10:41 przez Titus, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 11 grudnia 2014, 10:39 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Rozumiem, aczkolwiek mój poprzedni post potraktuj raczej jako żart a nie faktyczne pytanie :).
Wiem jak to jest z tymi naszymi gratami. Najważniejsze, żeby wykrywki się zmieściły do bagażnika. Walizka żony nie jest do niczego potrzebna :)

No i widzisz... wszystko się da wepchać do pudełka. :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 11 grudnia 2014, 10:43 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

No tak ale tak rozbełtać Explorera ? :ups: Nie wiem czy bym coś takiego zrobił :D

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 359 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 24  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]