Teraz jest niedziela, 18 stycznia 2026, 08:58

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 4 czerwca 2005, 20:50 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Wiecie co Panowie! Sejm przy Was to przedszkole :jump

Z wydawałoby się z pozoru prostej sprawy (pomoc koledze) zrobiła sie epopeja narodowa....

CZEKSON dawaj numer SWOJEGO konta i finito...

Pzdrw,

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 4 czerwca 2005, 21:21 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Wiesz co ,Jarasek...

Lubię Cie....

Napisze Ci tylko tyle. : CZEKAMY NA TESTA ! :wq

Jeśli masz jakies pytania, to pisz śmialo... "na pewno" pisze się oddzielnie - błąd ortograficzny!!! odpowiem.

Najpierw jednak radzę przeczytać cały temat, żeby wiedzieć o co pytać.... :)

Pozdrawiam Matejko :piwo :piwo :piwo

Swoja drogą, ciekawe ile stron przybędzie jeszcze, zanim Test odpowie....?
Ja jestem cierpliwy, nie wiem jak inni użytkownicy Forum....
Szczególnie Ci, którzy pisali o tym, że nie mozna się nic dowiedzieć z powiadomienia o odpowiedzi...

Czekson, to ma być wykrywka dla Ciebie...
Więc może napisz wyraźnie i wielkimi literami że czekasz na decyzję Testa...
W końcu to jego pomysł, i nie ma co patrzeć na bohaterów co piszą "dawaj numert konta"(nie ma takiego słowa w języku polskim !!! Jarasek).

Jeśli Test napisze "NIE", to wtedy będziesz mógł pozbierać kasę na swoje konto. Niestety, ja sie w to nie piszę....
Lubie miec kontrole nad swoimi pieniędzmi, szczególnie kiedy je komus podarowuje na konkretny cel.

I przestańcie wreszcie kombinowac, albo zacznijcie czytać cały temat, zanim odpowiecie na piątej stronie !!!! :wq :wq :wq

Pozdrawiam Matejko

APEL : Drogi użytkowniku Naszego Forum, jeśli nie chce Ci się czytać całego tematu, nie odpowiadaj na ostatni post. :666
To się tyczy wszystkich tematow....

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 4 czerwca 2005, 22:03 
Porucznik
Porucznik

!!!

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 4 czerwca 2005, 22:22 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

No i wreszcie wszyscy może zrozumieją o co chodzi....
Czas najwyższy, bo nie ma sensu "karmić tematu" aż urośnie do 10-ciu stron.

Czekamy na odpowiedź Testa. ( kropka)

Chyba, że ktoś ma lepszy pomysł niż mój.
Wtedy, niech pisze.
Test przeczyta, i zdecuje, co jest lepsze. Pamiętajmy o tym, że temat pomocy dla Czeksona wyszedł od Testa.

I przestańcie w końcu pisać swoje "złote myśli".

Uff....

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 5 czerwca 2005, 19:04 
Moderator
Moderator

Będe "oryginał" - nie zapominajcie o "y"! - błąd ortograficzny!!! :
Panie i panowie nie ma co tu dużo gadać
Czekamy na Testa..........
:jump

Ostatnio edytowano poniedziałek, 6 czerwca 2005, 19:47 przez Wojtek, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 6 czerwca 2005, 23:54 
Porucznik
Porucznik

Chcę jeszcze dorzucić parę słów od siebie za nim wypowie się Test.
Po pierwsze ,ponieważ zbiórka jest na wykrywkę dla mnie nie chcę być uznany za natręta,ale uważam że mam prawo wyrazić swoje zdanie ostateczne co do całego projektu po to aby Test wziął je pod uwagę podczas wyrażenia swojej decyzji w całej sprawie.
Uważam że wszystkie wpłaty dokonane przez użytkowników forum powinny być opublikowane na forum,cała zbiórka powinna być od początku do końca jawna.
Lista osób które wpłaciły oraz kwoty przekazane przez nich nie mają mieć na celu wywższanie ewentualnych użytkowników którzy dokonali większych wpłat itd.ma to mieć wyraz wdzięczności do nich oraz zaoszczędzeniu w przyszłości domysłów,plotek,pomówień a kończąc na spięciach między użytkownikami.Wiem i sądze że każdy sobie zdaje sprawę z tego iż tam gdzie jest tajemnica tam są plotki,nie chcę aby było tak że otrzymam wykrywacz za pewną kwotę a ktoś w przyszłości napisze że pieniędzy było więcej i reszta gdzieś się rozbiegła,z całym szacunkiem dla społeczności poszukiwaczy, w najbardziej zgranej grupie gdy pojawi się plotka może ona doporwadzić do rozpadu ,czy też niepotrzebnych napięć między nami.
Po drugie tak jak wspomniałem wcześniej z dobroczynności kolegów ja otrzymam wykrywacz i chcę mieć małe swoje zdanie,uważam że wykrywacz powinny wybierać osoby które się na niego złożyły w tej grupie będę też ja ,one powinny mi pomóc wybrać dla mnie najlepszy pod względem mojej osoby, ja preferuje militaria i niech tak pozostanie,dodam że nieoczekuje żadnych cudów techniki wykrywacz pownien być na militaria .
Jeśli uzbiera pewna kwota to chcę aby tak jak wspomniałem linijkę wcześniej ,a myślę o tym iż ,słyszałem że Rutus First jest dobry na militaria itp.Pieniądze pozostałe zostaną według mnie rozporządone tak aby pomagać innym czy na przechodny wykrywacz czy na lepszy plan,pomysł.
Myślę że wyraziłem swoje zdanie przejżyście,nikogo nieuraziłem "po prostu" piszemy oddzielnie - błąd ortograficzny!!! taki jest mój sposób patrzenia na całą sprawę.
Dziękuję wszystkim za dobre słowa oraz chęci pomocy teraz dla mnie najważniejsza jest wypowiedź Testa i mam nadzieję że weźmie pod uwagę moją wypowiedź.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 7 czerwca 2005, 11:17 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Czy ktoś widział ostatno Testa? Może należy jego zaginięcie zgłoszić na policję? ;)

CZEKSON... wspóczuję Ci sytuacji, która się wywiązała z całkiem prostej i klarownej sprawy....

Pzdrw,

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 7 czerwca 2005, 11:19 
"Spammerus maximus"

Albo dowiedzieć sie czy nie został aresztowany z rozkopywanie ściółki leśnej :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 7 czerwca 2005, 17:55 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Witam Panów !!

Widzę, że po poście Czeksona, sytuacja się wyklarowała i wszystko stało się nadzwyczaj jasne i przejrzyste. :)
Sam, jak przeczytałem post Czeksona, to aż na podłodze usiadłem.... Bo z podłogi spaść nie można.

Tylko mam taką prośbę do wszystkich....

Naprawde, przestańcie już pisac w tym temacie....(to do tych, którzy piszą)
Bo jak Test wróci, i zobaczy 6 stron (mój post zaczyna chyba już siódmą-upppps :( )
To będą dwie mozliwości..... Albo zanim otworzy i przeczyta to parpitacji serca dostanie mysląc "Co oni k...... tam nawypisywali"
Albo jak zobaczy ten temat-monstrum, to wyłączy kompa, spakuje się i pojedzie tam skąd przyjechał....(NIE WIEM GDZIE ON JEST)
:jump :jump :jump
Natomiast Ci którzy nie piszą i też czekają na numer konta, niech zajrzą dopiero wtedy, kiedy autorem ostatniego postu będzie Test.

A tym najbardziej niecierpliwym, polecam przeczytać mój podpis. :)
Nie zmieniany ani razu, od początku na Forum. (żeby nie było, że to na "potrzebę chwili") :)

Znam was, chłopaki.... I coś mi mówi że i tak będzie dziesięć stron.... :D
Stąd prośba, jeśli ma ktos telefon do Testa, niech go uprzedzi....
Bo normalnie już mi go szkoda.... Załamie się, jak nic. :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 7 czerwca 2005, 18:45 
Generał Brygady
Generał Brygady

hehe dawac nr konta ja na razie poświecam swoje buty wartownicze niemieckie których nielubie na rzecz Czeksona :) Jutro na allegro bedą i dam linka :) tylko ten walony nr konta dawac bo zwycięsca musi gdzies wpłacic kase ... :)

pozdrawiam -=OnyX=-

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 8 czerwca 2005, 02:05 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Onyx, może niegrzecznie, ale zapytam....
nie ma takiego słowa w języku polskim !!!, nie mogłem się powstrzymać....

A Tobie też poświęcali buty których nie lubili.????

Poza tym, proponuję poczytać cały temat.

Pozdrawiam Matejko

I zachowuj się, byle jak-ale sie zachowuj....
Bo to co pokazałeś w tym poscie, jest poniżej wszelkiej krytyki.

I powiem Ci jeszcze tak, gdybym wiedział że Czekson napisze kiedys taki post w TAKIM temacie, to bym mu ZŁAMANEGO GROSZA DO WYKRYWKI NIE DOŁOŻYŁ !!!!!

Myślę, że chłopaki JUŻ ŻAŁUJĄ.....

To tyle.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 8 czerwca 2005, 11:01 
Porucznik
Porucznik

Widzę ,że Matejko mnie źle zrozumiał.To tylko moje zdanie,a co do wykrywacza to nie chodziło mi o nowy bo wiem że kosztuje ładną sumkę tylko używany oczywiście.Może ja się źle wyraziłem za co przepraszam.Jeszcze jedno - chciałbym wyedziwć co ci się Matejko w moim poście nie podobało i czemu wystawiłeś taką opinię.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 8 czerwca 2005, 12:37 
Moderator
Moderator

Co ty Matejko chcesz od Onyxa-jesli to te buty o ktorych mysle jest to nawet kilka stowek i chlopak zachowuje sie jak najbardziej OK
Ty tu /i nie tylko tu/ mieszasz.

wracajac do tematu-jak zwykle"pospolite ruszenie" :)

ja podtrzymuje swa obietnice-upusty przy zakupie detektora

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: No dobra...
PostNapisane: środa, 8 czerwca 2005, 12:47 
Kapitan Petersen

Witajcie.
Rzeczywiście załamałem się, bo gdybym wiedział, że akcja ma taką dynamikę, to wszedłbym do neta parę dni wcześniej. Włóczyłem się tu i tam, byłem poza siecią. Przepraszam.

Matejce proponuję nadać rangę specjalną "żandarm" ;), trzymał tu wszystkich ostro.

A teraz do rzeczy. Myślałem, że prawie wszystko już uzgodniliśmy. Tak jak pisałem wsześniej: podtrzymuję kandydaturę JMS-a na skarbnika. Przecież ta kandydatura została już zaakceptowana. Pozostała do wyjaśnienia jedynie kwestia, czy zbieramy tylko dla Czeksona, czy także na wykrywacz spółdzielczy. To musimy rozstrzygnąć.

Proponuję pogodzić obydwie sprawy, bo pomysł JMS-a, aby forum dysponowało wykrywaczem do wypożyczeń dla potrzebujących użytkowników, wydaje mi się bardzo dobry. Teraz wnioski.

Algorytm działania proponuję taki:
- JMS podaje numer swojego konta.
- Wpłacamy tam forsę.
- JMS pobiera 20 procent od naszych wpłat na zakup w przyszłości wykrywacza spółdzielczego, a reszta (te 80 proc.) to fundusze na zakup wykrywacza dla Czeksona. (Te 20 proc. to taki rodzaj opodatkowania się przez nas oraz Czeksona).
- Jeśli na koncie uzbiera się więcej niż 700 zł, to ta nadwyżka także przechodzi na
zakup wykrywacza spółdzielczego.
- JMS co kilka dni podaje w wątku stan kasy (to stymuluje napływ gotówki).
- Po uzbieraniu się 700 zł (lub ewent. mniejszej ale wystarczającej na zakup kwoty) JMS wraz z Czeksonem uzgadniają, jaki wykrywacz będzie zakupiony. JMS ma ogromne doświadczenia w poszukiwaniu militariów ale też i drobnych precjozów. Ponadto ma kontakty z dilerami i sam też, jako sprzedawca wykrywaczy, może zaoferować upusty.
- Po zakupie wykrywacza JMS przekazuje kserokopie kwitów bankowych Czeksonowi, a ten jak chce, to na ich podstawie może imiennie podziękować darczyńcom na forum.

Proponuję już nie dyskutować, czy opodatkowanie na cele spółdzielcze ma sens, czy nie. Zaakceptujmy to i już.

Teraz konieczny jest tylko jeden ruch - zgoda samego JMS-a na taki model akcji oraz podanie numeru konta. Sprawa powinna się rozstrzygnąć dziś (środa) do północy. Janusz prosimy Cię o odpowiedź.

Jeśli JMS nie zgodzi się na taki wariant składki, to będziemy myśleć, ale to myślenie będzie bardzo szybkie. Max. w ciągu 24 godzin nastąpi rozstrzygnięcie sprawy i rozpoczęcie zbiórki.

Ja się nie nadaję do roli skarbnika, bo - jak widzicie - potrafię zaginąć bez wieści na kilka dni (taką mam robotę i taką sytuację rodzinną).

:pa

Test

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 8 czerwca 2005, 20:31 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Do JMS-a.

Cześć JMS !

Pytałeś, więc odpowiadam.
Są na forum moderatorzy, tak? Posty ciąć i wyrywać z korzeniami umieją, tak?
Ale przypilnować porządku, napisać cos rozsadnego, to nie umieją.... Tego nie muszą...
Bo co sie jeden z drugim ma przejmować, czy jakiś Czekson bedzie miał wykrywkę, czy nie....
To nie ich brocha, bo oni juz mają swoje wykrywki, i pie... serdecznie ten wątek...
[oj Matejko, czy Ty myslisz,ze ja nie mam nic innego do roboty, tylko co 5 minut sprawdzac forum, czy jakis pieniacz nic nowego nie napisal? Czy sadzisz, ze ja zostalem moderatorem za jakies zaslugi, szemrane spotkania, za bractwo kurkowe?? Bardzo mnie to zabolalo, pewnie Onyxa tez. Chlopak nic zlego nie napisal, a Ty sobie nim morde wycierasz. Onyx chce oddac kaske na szczytny cel i to sie liczy,a nie skad wzial pieniadze. Zamierzam takze wplacic kase. A czy ona bedzie uczciwie zarobiona, czy nie to juz nie Twoj interes. Karas1979]
A ja naprawde podziwiam zapał Czeksona, i naprawde zależy mi na tym, żeby dostał tę wykrywkę.
Kiedy Test wyjechał, posypaly się pomysły....
Niestety, jakieś jak dla mnie, rozmazane i niekonkretne.
Wiec usiadłem, pomyślałem i napisałem swój plan. Prosty, czytelny, uczciwy i przede wszystkim szybkowykonalny.
Oczywiscie, zaraz nadeszła fala krytyki.... Normalka....
Odpisywalem na bieżąco, siedziałem przy tym zasranym kompie i czekałem, co bedzie dalej. Bo postanowiłem sobie, że dopilnuję tego, aby nie zrobił się pie....
I wszystko już było ładnie i pieknie, wszyscy czekalismy cierpliwie na Testa.....

Aż tu wpada Onyx, i krzyczy .: " tylko ten walony nr konta dawac bo zwycięsca musi gdzies wpłacic kase ..."

Po prostu, nie wytrzymałem....
Przyznaję, za ostro pojechałem.... Jeżeli Onyx poczuł się urażony, to przepraszam.

Dla tego, mój post do Onyxsa mial taką treść, a nie inną.....

A druga sprawa.....

Napisałeś.: "Ty tu /i nie tylko tu/ mieszasz. "

Nie pisz ludziom pierdół tylko jak jesteś konkretny facet, to dawaj linka !!!!
Ja nie musze i nie zamierzam wstydzić się tego, co robię.
[Matejko co sie stalo miejscowki sie skonczyly, czy chlop z pola wywalil?? Prosze wyluzuj. Karas1979]
A swoją drogą, żeby nie zostać dłużnym, napiszę Ci tak.:

Bardzo ładny spamik walnąłeś na Obliczach Historii, jak by inni dystrybytorzy sprzętu brali z Ciebie przykład
to na internetowych forach czytalibyśmy tylko o superpromocjach.
Kaska na reklame Ci wyszła, czy co?

Ty mi pojechałeś, ja Ci pojechałem i uważam, że jesteśmy kwita. Temat zamknięty.

Co do zrzutki dla Czeksona, to jestem konsekwentny w swoich poprzednich postanowieniach.
NIE WCHODZĘ W TO.
Wole Czeksonowi dać do ręki 50 zeta, niż wpłacać.
Gdy to zrobię, poproszę go, żeby ogłosił to na Forum.
Co do odpowiedzi na jego post, zalatwię sprawe prywatnie.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]