Teraz jest niedziela, 18 stycznia 2026, 04:16

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 5 czerwca 2005, 19:57 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

A co było :b1 , co było :b2 :que :que :que

Też lubię dobry boks, chętnie bym obejrzał.... :jump

Pozdrawiam Matejko :piwo :piwo :piwo

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 12 czerwca 2005, 19:19 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Tak jak pisałem wcześniej nabyłem wykrywacz, miałem z nim już kilka wyjść w teren.

I tak w jednym miejscu szalał niemiłosiernie - to żelazo, to kolorek, raz tak, raz siak. I co się okazało.
Mnóstwo łusek (stanowiska RKM) i zakopane puszki z zieloną farbą (najprawdopodobniej). Farba zielona, kolor wojskowy, puszka wymiary "na oko" średnica 20cm wysoka na 30cm mogę się mylić, nie miałem suwmiarki ;) - ale co one robiły przy stanowiskach RKM? Może ktoś wie do czego ta farba? Obsługa chciała coś wymalować? Wykopaliśmy 2 puchy (razem z kolegą byłem), głębokość około 60cm. 1 i więcej jest jeszcze na pewno w tym miejscu i wiele innych rzeczy. Łuski z kolei różnie od 20cm do 40cm. Pinpoint działa bezbłędnie do namierzania łusek w glebie - rewelacja.

Kolejny skok na działkę kolegi grilowe spotkanie, wykrywka ze sobą. Mówi - nic nie ma, tyle razy przekopane było. I znowu wariuje, lecz nie tak często jak poprzednio. Aha, szukałem prawie w ciemności, na dwie osoby - jedna osoba latareczka i łopatka, a ja wykrywka. To nic, że musiałem co chwilę saperkę wyrzucać na bok, ponieważ jak załączałem pinpoint i był już moment kulminacyjny, to zobaczyłem oświetloną latarką saperkę - i nici z wyskoku adrenaliny.
Aż w końcu przejeżdżam maszynką i jest jakiś kolor! I jeszcze raz dla pewności, i kolejny (bo czasem się odezwała tylko raz i nic później, może znowu to była saperka???). Głębokość pokazuje +/- 5cm - płycizna. Lekkie i spokojne odgarnięcie piasku i co? I łuska :O Kolega, właściciel działki zgłupiał niewąsko :) A jednak coś tam było. Jeszcze poszukałem trochę - ale nic poza zardzewiałymi gwoździami (niekiedy nawet taki malutki 0,6cm!) nie znalazłem. Pinpoint okazał się słuszny, ponieważ jakbym miał każdą bryłkę ziemi na mniejsze część łupać, to bym kota dostał. A tak chwila moment i jest :) Tylko trzeba uważać żeby bryłek nie chwytać zegarkiem, bo każda coś pokaże - sprawdzone! Nie testowane na zwierzętach. Aha, łuska taka sama jak te poprzednie, a różnica tych miejsc (zupełnie innych!) to jakieś +/- 10km.

Zaraz dołącze zdjęcia łusek i części tej "puszki z farbą".

Ostatnio edytowano niedziela, 12 czerwca 2005, 19:29 przez Zico, łącznie edytowano 2 razy

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Znaleziska
PostNapisane: niedziela, 12 czerwca 2005, 19:24 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Łuseczki

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 12 czerwca 2005, 19:25 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Łuseczki c.d.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 12 czerwca 2005, 19:26 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Łuseczki 2 c.d.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 12 czerwca 2005, 19:45 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Witam Zico !!!

Położyłeś mnie na łopatki, tym jak zatytułowałeś fotki.... Laseczki. jpg, dobre. :)
To od Mausera, jak wybierzesz te najładniejsze (najlepiej idealne :) ), znajdziesz jeszcze łódke i pięć czubków, to posklejaj to do kupy.
Bardzo ładnie wygląda, nachetać się trzeba troche przy czyszczeniu, ale warto.

Na załączonym foto są jedynie trzy łuski od mausera. Na potrzebę chwili dołączyłem dwie podobne, ale nie mauserowskie.
Tak, czy tak... W kupie mają niezłą prezencje....
Sam chodzę za monetami i drobnicą, jednak lubię gdy coś błyszczy. :)

I niech zgadnę, ten wykrywacz to ACE 250...? :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 12 czerwca 2005, 19:52 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Wow rewelacja te laseczki wyglądają ;) Tytuł zmieniłem, ponieważ gdzieś tam jest napisane, że lepiej nie używać "popularnych" słów. Muszę poszukać postu jak najlepiej je wyczyścić. Ale miejscówka jest niezła, dużo tego tam jest na pewno. W sumie bardziej chcę na monety, ponieważ nie przepadam za śmiercionośnym żelastwem, a już jak trafię na obłe kształty... Brrrr lepiej nie... Ale ta wykrywka na drobnice jest rewelacja! Znajduje tak małe duperelki czasem, że hej :) Ale jeszcze muszę zrobić kilka wypraw i przeczesać tereny, które mnie trapią... Oczywiście dam znać. A laseczki wyczyszczę i też pokażę, jak będę miał komplet (harem) :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 12 czerwca 2005, 20:00 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

:jump

To nie o to chodzi, żeby nie używać poularnych słów.... :D
Chodzi jedynie o to, żeby nadawać niepowtarzalne nazwy fotkom.

Czyli gdybyś napisał.: " Łuseczki-Zico", też by było dobrze.
Bo żaden użytkownik wklejając swoje "Łuseczki" nie dopisze do nich Twojego loginu....
Kumasz? :)

To co, zgadłem...? ACE 250 ?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 12 czerwca 2005, 20:10 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Aha, o to chodzi z nazewnictwem :) Ale i tak coś z humorem co jakiś czas dodam, w tym nierzadko szarym świecie.

ACE 250 - wyprzedziłeś, :piwo :piwo :piwo :) Nie zauważyłem w poprzednim poście. A tak chciałem się wstrzymać z podaniem modelu ;) No tak - drobnica, pinpoint wiele mówi.

Ale! To nie reklama. Patrzę na ten sprzęt jako totalny laik, będę informował, co jest ok, a co nie. Wiele wody upłynie nim się pojawi prawdziwy test. Bądź, co bądź jak na razie mi się podoba - no może poza tym, że co chwile mi daje znać - raz żelazo, raz kolor, ale może to być wynikiem zaśmiecenia terenu (jak te łuski i puszki z farbą razem, koło siebie) no i gleby, choć podobno ten model się sam nastawia do ziemi w momencie załączenia (cewka nad glebą 2-5cm).

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]