Teraz jest niedziela, 12 października 2025, 23:08

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 178  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: XP Deus - ustawienia
PostNapisane: czwartek, 23 kwietnia 2015, 17:46 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

czapajarek napisał(a):
W wersji 2.0 bardzo często pojawia się dźwięk od gruntu gdzie na słupku mineralizacji jest max, chodziłem na śledzeniu później przełączyłem na ręczny i to samo. W wersji 3.2 ten efekt nie miał miejsca , czy jest na to sposób ? , bo chciałem pochodzić i przetestować wersję 2.0 ,a takie anomalie nie bardzo się mi podobają.

Te "anomalie" to nie zawsze dźwięk od gruntu...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 23 kwietnia 2015, 18:08 
Chorąży
Chorąży

Witcher napisał(a):
czapajarek napisał(a):
W wersji 2.0 bardzo często pojawia się dźwięk od gruntu gdzie na słupku mineralizacji jest max, chodziłem na śledzeniu później przełączyłem na ręczny i to samo. W wersji 3.2 ten efekt nie miał miejsca , czy jest na to sposób ? , bo chciałem pochodzić i przetestować wersję 2.0 ,a takie anomalie nie bardzo się mi podobają.

Te "anomalie" to nie zawsze dźwięk od gruntu...

W moim przypadku to raczej 100% takich dźwięków od gruntu ponieważ czekam aż mineralizacja spadnie i wracam w to miejsce -i cisza.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 23 kwietnia 2015, 18:45 
Generał Broni
Generał Broni

Bardzo lubię,ten wskaźnik mineralizacji gruntu,nigdy w takich miejscach,nie znalazłem żadnego fancika i po wielu próbach,przechodzę obojętnie,przez takie miejsca.Wiem że kiedyś,coś tam było ale zamieniło się w proszek,zostały sygnały "duchy".

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 23 kwietnia 2015, 21:47 
Podporucznik
Podporucznik

A ja na takim sygnale ostatnio wykopałem monetkę. Te anomalie najczęściej cichną na śledzeniu po powrocie cewką, po prostu wykrywacz traktuje je jako anomalie i się dostraja na ręcznym strojeniu można je posłuchać dokładniej.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 24 kwietnia 2015, 16:56 
Szeregowy
Szeregowy

siemka wszystkim, od tygodnia jestem już posiadaczem deusa z cewką 11. natknąłem się na to forum i na pewno do konca go przeczytam.
wczesniej sięgałem opinii znajomego ktory radzil mi zeby chodzic na programie 2 i go modyfikowac i tak ogolnie to juz od paru dni smigam na takch ustawieniach:
dyskryminacja 5.0 i wchodząc w expert wybieram pełne tony
czulość 95
częstotliwość 18khz
reaktywność 2, czasami 1
sygnał akustyczny 5
no i bg. ustawiam za pomocą sledzenia a nastepnie wbijając to w ręcznym.
panosze się przede wszytkim po zooranych, zgraberowanych polach wiec teraz płaski. chociaz dziś natrafiłem na trochę pagórkowatą orkę a potem poszedłem do lasu i tylko zmienilem czestotliwosc na 12khz. jesli mozecie cos mi doradzic to bardzo byłbym wdzięczny.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 25 kwietnia 2015, 00:10 
Major
Major

Najnowsza moda to reaktywność 3 lub 2 ale uwaga expert -1 i faktycznie warto tak ustawić. No i życzę kolego przeczytać spokojnie wątek od początku.
To troszkę jak serial :) Moda Na Sukces niby wszystko wiadomo ale człowiek się nie może doczekać kolejnych wpisów. :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 25 kwietnia 2015, 07:24 
Major
Major

Skibens napisał(a):
niby wszystko wiadomo ale człowiek się nie może doczekać kolejnych wpisów. :lol:

Bo coraz to nowi ludzie dodają swoje przemyślenia do wątku a wiadomo że starym wyjadaczom trochę się już nie chce :usta

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 25 kwietnia 2015, 17:11 
Podporucznik
Podporucznik

Skibens napisał(a):
Najnowsza moda to reaktywność 3 lub 2 ale uwaga expert -1 i faktycznie warto tak ustawić.

Jaka ona najnowsza , toć to podstawowy parametr skutecznego szukania :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 25 kwietnia 2015, 18:48 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

W sumie przedwczoraj i ...dziś zaliczyłem zonka z panelem :D masakra bo panel jest w sumie po 5 ładowaniach dopiero (przepracował całe 87h w sumie) czyli nówka sztuka, podczas ostatniego ładowania ładował się 2h 15m od 1 kreski, a przed ostatnim ładowaniem miał przelatane 19h.
Zaraz po naładowaniu, na drugi dzień na wypadzie po dosłownie 30 minutach pracy panel pokazał 1 kreskę (zaraz po włączeniu było 3 i przez 30 minut było ok) po następnych 10 minutach znowu pokazał 3 kreski, a po kolejnych 30 minutach 2 kreski i w zasadzie do końca dnia było 2 kreski i nic poza tym się nie działo, wczoraj na wypadzie też ok z dwiema kreskami w sumie po 2ch wypadach panel od naładowania miał przelatane 13,5h, dziś wybrałem się na pewniaka, że mi wystarczy na te 6h jeszcze bez ładowania (były 2 kreski) bo ostatnio została 1 kreska po 19h, a jeszcze wcześniej panel spokojnie wytrzymał z 1 stabilną kreską do 21,5h ... no i dziś po dokładnie 3h40m bez ostrzeżenia z jednej stabilnej kreski padł! czyli od ostatniego ładowania wytrzymał równe 17h (w sumie nie tak źle ale poprzednio było 19h a jeszcze wcześniej 21,5h!!! i zawsze zostawała jedna stabilna kreska, nigdy nie padał) .. efekt był taki, że z wyświetlacza wszystko znikło została tylko ikonka akumulatorka z początku z zerową ilością kresek, a po 1-2 minutach pojawiła się kreska i tak sobie ta ikonka świeciła. Na wciskanie przycisku power panel w ogóle nie reagował, a ikonka aku z 1 kreską dalej się wyświetlała, wkurzony zwinąłem sprzęt i do domu mimo, że byłem w posiadaniu WS4. W domu podłączyłem panel do ładowarki wtedy sam się włączył, więc go wyłączyłem i chyba normalnie się ładuje. Miał ktoś coś takiego?? Zaznaczę, że wcześniej nic takiego mi się nie działo a sam panel wytrzymywał kolejno od pierwszego ładowania: 12h z 2 kreskami 1 migająca, 18h z 1 kreską, 21,5h z 1 kreską, 19h z 1 kreską no i teraz 17h i padł. Średni czas ładowania za każdym razem to 2h 10minut. Ciekawe czy mi aku nie pada.

Pozdrawiam.

PS.
... w sumie to sobie tak pomyślałem, że przyczyną może być to iż od ostatniego ładowania zmieniałem 2 razy soft z 3.2 na 2.0 i na 3.2 - może to to potrzebuje więcej energii, a do tego wymiana softu wpływa na długość pracy akumulatorka. Jak myślicie?
..ale co z tym, że zaraz po ładowaniu (na dzień kolejny) z 3ch kresek zrobiła się 1 kreska zaledwie po 30 minutach pracy, później wróciło do 3 kresek i szybko spadło do 2ch kresek. Jakieś anomalie z aku raczej.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 25 kwietnia 2015, 21:37 
Generał Broni
Generał Broni

Mam taki obłęd z cewką. Ładuje i mam po 15 min 1 kreskę. ładuję ponownie i mam 3 kreski. Kolejne ładowanie i znowu po godzinie 1 kreska... Na razie staram się to ogarnąć...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 25 kwietnia 2015, 21:57 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

A ile czasu ładuje Ci się cewka i z jakiego poziomu rozładowania i ile czasu trzyma? ..i czy robiło Ci się tak od początku (nowości) czy po jakimś czasie? .. po kilku ładowaniach?

Właśnie gdzieś czytałem, że komuś tak się z cewką działo i że całkowite rozładowanie lub wymiana softu miała pomóc niby... a ja sobie tak po cichu myślę, że to być może wina akumulatorka lub połączenia aku-pcb. Więcej przypadków i ich opisów pozwoli wyciągnąć odpowiednie wnioski. Więc prośba o odzewy w tej sprawie ;)

Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 25 kwietnia 2015, 22:31 
Generał Broni
Generał Broni

Reinstalowałem już raz soft. dziś rano podłączyłem cewkę przed wyjazdem na 4 godziny. Nie wiem w jakim była stanie. Na pewno nie rozładowana, sądzę, że ok. 3 kreski. W terenie jak spojrzałem to po włączeniu miała 2 kreski a po kilkunastu minutach już jedną. Na tej jednej chodziliśmy z 3 godziny. Teraz podłączyłem ją ponownie...
Miałem tak od początku. Myślałem, że reinstalacja softu pomożę. To teraz rozładuję ją do zera...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 25 kwietnia 2015, 22:59 
Sierżant
Sierżant

U mnie jest podobnie z cewką 11. Po podłączeniu po dwóch godz. pokazuje stan naładowania (dioda pulsuje). A po wyjściu w pole na drugi dzień, od razu lub po kilku minutach spada do drugiej kreski, która trzyma 2-3 godz. i spada do pierwszej. Teraz robię tak, że ładuję najpierw 2 godz., przerwa i doładowywuję jeszcze 1 godz. I to pomaga, nie mam na starcie zjazdów z 3 do 2 kreski.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 25 kwietnia 2015, 23:17 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Dziwne te problemy... wg mnie sprzęty nadają się na reklamację i do wymiany akumulatorów na nowe. U mnie w panelu pierwszy raz (po piątym ładowaniu od nowości) tak miałem, że z 3 kresek spadło do 1 po około 30 minutach pracy od naładowania do pełna (dzień wcześniej), a po kilku minutach wróciło do 3 kresek i niby było ok (po kolejnych 30 minutach spadło do 2ch kresek) z tym, że aku w panelu padł po 17h pracy gdzie wcześniej panel normalnie śmigał nawet 21,5h i nie padł do 0, kończąc z 1 stabilną kreską. Albo pada albo to tylko jakaś anomalia, błąd czy uj wie co :)
Panel się naładował do maksa w 2h 13m gdzie wcześniej ładował się średnio 2h 10m z jednej kreski - więc czas ładowania w normie - ładowarka ta sama. Na razie po 30 minutowym teście dywanowym nic specjalnego się nie działo, zobaczymy co będzie dalej.

Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 25 kwietnia 2015, 23:30 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Też tak mam z cewką 11. Ładuję np. z dwóch kresek i po ok. dwóch godzinach ładowania zamiast się naładować rozładowuję się do jednej kreski. Z którymś razem w końcu się naładuję. Dzwoniłem do serwisu i po rozładowaniu cewki do zera miało być dobrze, niestety nic z tego. Teraz kazano mi wgrać nowy soft, bo podobno pod koniec lutego został poprawiony o błąd który to powodował. Na razie jeszcze nie wgrywałem, zrobię to w poniedziałek dam znać. Jak to nie pomoże to serwis.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 178  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]