W sumie przedwczoraj i ...dziś zaliczyłem zonka z panelem :D masakra bo panel jest w sumie po 5 ładowaniach dopiero (przepracował całe 87h w sumie) czyli nówka sztuka, podczas ostatniego ładowania ładował się 2h 15m od 1 kreski, a przed ostatnim ładowaniem miał przelatane 19h. Zaraz po naładowaniu, na drugi dzień na wypadzie po dosłownie 30 minutach pracy panel pokazał 1 kreskę (zaraz po włączeniu było 3 i przez 30 minut było ok) po następnych 10 minutach znowu pokazał 3 kreski, a po kolejnych 30 minutach 2 kreski i w zasadzie do końca dnia było 2 kreski i nic poza tym się nie działo, wczoraj na wypadzie też ok z dwiema kreskami w sumie po 2ch wypadach panel od naładowania miał przelatane 13,5h, dziś wybrałem się na pewniaka, że mi wystarczy na te 6h jeszcze bez ładowania (były 2 kreski) bo ostatnio została 1 kreska po 19h, a jeszcze wcześniej panel spokojnie wytrzymał z 1 stabilną kreską do 21,5h ... no i dziś po dokładnie 3h40m bez ostrzeżenia z jednej stabilnej kreski padł! czyli od ostatniego ładowania wytrzymał równe 17h (w sumie nie tak źle ale poprzednio było 19h a jeszcze wcześniej 21,5h!!! i zawsze zostawała jedna stabilna kreska, nigdy nie padał) .. efekt był taki, że z wyświetlacza wszystko znikło została tylko ikonka akumulatorka z początku z zerową ilością kresek, a po 1-2 minutach pojawiła się kreska i tak sobie ta ikonka świeciła. Na wciskanie przycisku power panel w ogóle nie reagował, a ikonka aku z 1 kreską dalej się wyświetlała, wkurzony zwinąłem sprzęt i do domu mimo, że byłem w posiadaniu WS4. W domu podłączyłem panel do ładowarki wtedy sam się włączył, więc go wyłączyłem i chyba normalnie się ładuje. Miał ktoś coś takiego?? Zaznaczę, że wcześniej nic takiego mi się nie działo a sam panel wytrzymywał kolejno od pierwszego ładowania: 12h z 2 kreskami 1 migająca, 18h z 1 kreską, 21,5h z 1 kreską, 19h z 1 kreską no i teraz 17h i padł. Średni czas ładowania za każdym razem to 2h 10minut. Ciekawe czy mi aku nie pada.
Pozdrawiam.
PS. ... w sumie to sobie tak pomyślałem, że przyczyną może być to iż od ostatniego ładowania zmieniałem 2 razy soft z 3.2 na 2.0 i na 3.2 - może to to potrzebuje więcej energii, a do tego wymiana softu wpływa na długość pracy akumulatorka. Jak myślicie? ..ale co z tym, że zaraz po ładowaniu (na dzień kolejny) z 3ch kresek zrobiła się 1 kreska zaledwie po 30 minutach pracy, później wróciło do 3 kresek i szybko spadło do 2ch kresek. Jakieś anomalie z aku raczej.
|