jwaldek masz rację zapędziłeś mnie w kozi róg sprawdzi się to co napisałem dopiero z trzema tonami bo przy dyskryminacji 0 pierwszy ton będzie na 0 i dyskryminacja będąc na 0 wycina dźwięki z "przedziału" 0. Zresztą dobrze myślałem (można wyczytać to w moim tekście) ale nie do końca dobrze napisałem. Jak go zwał tak go zwał, dyskryminacja na 00 nie powinna niczego wycinać :) ..jak się ma jedno na myśli, a trzeba na szybko tłumaczyć drugie to wychodzi co wychodzi :D Myślę, że każdy wie o co chodzi.
errata:
jest:
Cytuj:
...czyli powinno być teoretycznie jeśli masz włączone 2 tony z dyskryminacją na 0; np. od 00 do 49 ton 200hz oraz od 50 do 99 ton 800hz, a wg tego co można zaobserwować w rzeczywistości jest najprawdopodobniej 01-49 i 50-99 czyli 00 jest niesygnalizowane, dopiero przy multi tonie jest sygnalizowane 00 - jest to ewidentny bug wg mnie ;)
winno być:
Cytuj:
...czyli powinno być teoretycznie jeśli masz włączone 3 tony (przy 2ch podobnie bez tonu trzeciego) z dyskryminacją na 0: 00-00 ton pierwszy; czyli dyskryminacji, następnie 00 do 49 ton 200hz oraz od 50 do 99 ton 800hz, a wg tego co można zaobserwować w rzeczywistości jest najprawdopodobniej 00-00, 01-49 i 50-99 czyli 00 jest niesygnalizowane bo jest wycięte, dopiero przy multi tonie sygnalizowane jest 00 - jest to ewidentny bug wg mnie ;)
Logicznie rzecz biorąc trzyma się to kupy i na pierwszy rzut oka tak powinno być ale skoro ustawiamy dyskryminacją na 0 to tony z ID 00 powinny być nadal sygnalizowane tak jak w trybie multi tone, prawda? A tak nie jest, nawet iron volume tego nie pogłośni.
Pozdrawiam.
PS. Ponadto napiszę do XP o regulacji głośności ale czy to zrobią to nie wiem. ;)
Powyższy temat uważam za wyczerpany, jeśli ktoś ma jakieś sugestie co do oprogramowania i ewentualnych poprawek to proszę pisać. Będziemy próbować coś dorzucić od siebie do nowego softu ;) by żyło się lepiej :P