Teraz jest środa, 28 stycznia 2026, 13:20

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Fisher F2 - jaka cewka? Nel Hunter?
PostNapisane: piątek, 17 lipca 2015, 11:39 
Generał Broni
Generał Broni

Będzie Pan zadowolony :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 19 lipca 2015, 10:54 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

BRAT_MIH napisał(a):
Będzie Pan zadowolony :)

Po obejrzeniu tego testu zmieniłem zdanie, biorę Argo:

https://www.youtube.com/watch?v=w2SdRd3nq2A

Pewnie czeka mnie dużo nauki, ale to ma być wykrywacz na lata. Argo ma dużo większe możliwości,a różnica w cenie to tylko 100zł.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 19 lipca 2015, 11:24 
Generał Broni
Generał Broni

Argo do lasu jest ok, gdzie czysty teren. Na pole jego zasięg niewiele ci da, bo monety nie leżą tak głęboko. Poza tym testy to sobie można wsadzić w buty. Tracisz szybsze filtry, wyższą częstotliwość ... Ale jak chcesz to bierz. Dużo nauki przed tobą. Przesiadka z F2 to spore wyzwanie :) Kup dobry szpadel.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 19 lipca 2015, 16:40 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

BRAT_MIH napisał(a):
Argo do lasu jest ok, gdzie czysty teren. Na pole jego zasięg niewiele ci da, bo monety nie leżą tak głęboko. Poza tym testy to sobie można wsadzić w buty. Tracisz szybsze filtry, wyższą częstotliwość ... Ale jak chcesz to bierz. Dużo nauki przed tobą. Przesiadka z F2 to spore wyzwanie :) Kup dobry szpadel.

Dlaczego można wsadzić w buty skoro widać tu czarno na białym różnice w zasięgu? I to na różnych ustawieniach. Wiem że dużo zależy od gleby, ale słyszałem że Argo na dynamiku na filtrze relikt jest równie dokładny jak Optima, z tym że jeszcze głębszy..kurcze,mam wątpliwości,a jutro chciałbym zamówić wykrywacz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 19 lipca 2015, 19:25 
Generał Broni
Generał Broni

kakarotto1987 napisał(a):
Wiem że dużo zależy od gleby, ale słyszałem że Argo na dynamiku na filtrze relikt jest równie dokładny jak Optima, z tym że jeszcze głębszy.

Pisałem już chyba tu czy gdzieś indziej, że ten test ABSTRAHUJE od faktycznego przeznaczenia i używania sprzętu. Argo jest głębszy na Relikcie od Optimy, to NATURALNE (choć, jak się dobrze ten test zweryfikuje, to nie tak do końca: http://rutusowiec.com.pl/attachment.php?aid=3217). Gdyby tak było, jak ci wynika z tych testów, Rutus nie sprzedałby ani jednej Optimy...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 20 lipca 2015, 11:55 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

_cheetah_ napisał(a):
kakarotto1987 napisał(a):
Wiem że dużo zależy od gleby, ale słyszałem że Argo na dynamiku na filtrze relikt jest równie dokładny jak Optima, z tym że jeszcze głębszy.

Pisałem już chyba tu czy gdzieś indziej, że ten test ABSTRAHUJE od faktycznego przeznaczenia i używania sprzętu. Argo jest głębszy na Relikcie od Optimy, to NATURALNE (choć, jak się dobrze ten test zweryfikuje, to nie tak do końca: http://rutusowiec.com.pl/attachment.php?aid=3217). Gdyby tak było, jak ci wynika z tych testów, Rutus nie sprzedałby ani jednej Optimy...

Ok,dzięki. Poczytałem jeszcze trochę opinii, testów itd i zapytałem przede wszystkim sam siebie czego oczekuję. W 95% interesuje mnie drobnica. Militarki i tak w domu bym nie trzymał..

Finalnie, złożyłem zamówienie na Optimę 2.0 + cewka 29cm DD. Mam nadzieję że podjąłem dobrą decyzję.

Do tego pojadę po pinpointer do Vikinga.

Kolego _cheetah_ widzę że sam latasz z Optimą, gdybyś mógł się podzielić jakimiś opiniami, wskazówkami, jakimiś konkretnymi poradami, to będę bardzo wdzięczny. Będę głównie latał po lesie, po polach no i czasem po bałtyckich plażach. Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 20 lipca 2015, 13:17 
Generał Broni
Generał Broni

Kolega dzielił się wszystkim w temacie o Optimie, usiądź i przeczytaj, dużo zrozumiesz.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]