Teraz jest piątek, 4 lipca 2025, 03:54

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 108 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Stowarzyszenie
PostNapisane: wtorek, 25 sierpnia 2015, 23:19 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Jacek I Lipek, skoro temu koledze proponuję, aby przyjechał w dzień, normalnie połazimy razem a on że woli po nocach buszować....to coś nie tak prawda ? U mnnie fanty wychodzą w stylu dzisiejszych groszy, więc nie boję się konkurencji, ale grajmy wg jasnych zasad prawda chyba że Wy robicie tak samo... :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 25 sierpnia 2015, 23:24 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Ps. ten kolega dziś przysłał mi smsa że zagrał nie fair ( żeby było jasne, nikt się nie bił i nie kłócił :), wymieniliśmy się telefonami dałem mu namiar na dużo ciekawsze miejscówki gdzie ja nie jeżdżę, bo interesuje nas tylko nasz regionik pzdr

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 25 sierpnia 2015, 23:34 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

morfeusz27 napisał(a):
Ps. ten kolega dziś przysłał mi smsa że zagrał nie fair ( żeby było jasne, nikt się nie bił i nie kłócił :), wymieniliśmy się telefonami dałem mu namiar na dużo ciekawsze miejscówki gdzie ja nie jeżdżę, bo interesuje nas tylko nasz regionik pzdr

I bardzo dobrze -tak trzymać :1
Pozdrawiam i życzę sukcesów.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 25 sierpnia 2015, 23:45 
Pułkownik
Pułkownik

kerim napisał(a):
Oby nie poprobilo sie tak, jak podobno w Glubczycach, z jakims tam pseudo Stowarzyszeniem Krotkofalowcow.

...potwierdzam stowarzyszenie to bardzo nas nie lubi!

morfeusz27 napisał(a):
...ale grajmy wg jasnych zasad prawda chyba że Wy robicie tak samo...

ja jak i moi znajomi przestrzegamy świętości w tym hobby tzn. nie robimy szkód, jeśli jest możliwość zawsze pytamy o zgodę nie kopiemy na terenach chronionych ustawą, noc zawsze spędzam w łóżku, pomimo tego jesteśmy tępieni przez pewno stowarzyszenie bo oni mają monopol na poszukiwania, wybacz morfeusz27 ale źle mi się kojarzą takie organizacje.

pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 25 sierpnia 2015, 23:52 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
morfeusz27 napisał(a):
miejscówka jest zaklepana w trakcie badania, dlaczego chodzi w nocy no i proszę o pokazanie zgody właściciela (...)
Apel szanujmy się nawzajem

...przeżyłem szok :666 , podsumowania Jacka i Lipka są jak najbardziej właściwe, ale moim zdaniem, zdecydowanie nazbyt delikatne.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 25 sierpnia 2015, 23:56 
Główny Administrator
Główny Administrator

morfeusz27 napisał(a):
Jacek I Lipek, skoro temu koledze proponuję, aby przyjechał w dzień, normalnie połazimy razem a on że woli po nocach buszować....to coś nie tak prawda ? U mnnie fanty wychodzą w stylu dzisiejszych groszy, więc nie boję się konkurencji, ale grajmy wg jasnych zasad prawda chyba że Wy robicie tak samo... :1

Nie widzę nic zdrożnego w poszukiwaniach nocnych.
Od kiedy jest to zabronione ?
Czy koledzy z grupy "Night Runners" albo wędkarze też są podejrzani bo buszują po nocach ?
Widzę, że niektórym stowarzyszanie się robi bałagan w głowach.
Zastanawia mnie też fakt jak dostrzegłeś kolegę na polu o godzinie 23.00 ?
Przejeżdżając obok pola samochodem ledwo widać pobocze.
Pole było oświetlone jak stadion czy po prostu twoja opowieść to bajka ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 26 sierpnia 2015, 00:03 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Jezeli mi wlasciciel nie da zgody na chodzenie po jego polu to nie ide w nocy jak zlodziej . Tyle w temacie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 26 sierpnia 2015, 00:13 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Jacek napisał(a):
morfeusz27 napisał(a):

Nie widzę nic zdrożnego w poszukiwaniach nocnych.
Od kiedy jest to zabronione ?
Czy koledzy z grupy "Night Runners" albo wędkarze też są podejrzani bo buszują po nocach ?
Widzę, że niektórym stowarzyszanie się robi bałagan w głowach.
Zastanawia mnie też fakt jak dostrzegłeś kolegę na polu o godzinie 23.00 ?
Przejeżdżając obok pola samochodem ledwo widać pobocze.
Pole było oświetlone jak stadion czy po prostu twoja opowieść to bajka ?

Jacku, samochód pozostawiony pod latarenką na obcych nr rejestracyjnych, obok znajomy ma garaż z drogim sprzętem - mówimy o obrzeżach miasta, więc podjeżdżam, samochód zamknięty a kolega buszmen miał lampeczkę i tyle w temacie. Przede wszystkim, czemu właził jak właściciel nie wyraził zgody ?! - wszystko w temacie tyle i aż tyle !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie dość że różnie o nas piszą to przez takie zagrywki opinii sobie nie poprawimy. Jeśli ten właściciel by go trafił, to 100% zadzwoniłby po niebieskich, ja też bym miał zakaz tam chodzenia. Pytanie za 100 punktów - po co chodzić w nocy ? dwa rozwiązania jedni lubią bo spokój i cisza ( tych popieram ) a drudzy najzwyklej "szabrują" i nie pisz mi Jacku że to jest OK, piana poszła bu Ci z ust jakby Ci taki baran przyjechał w nocy na jeden cmentarz ewangelicki i nakopał 23 dołki.... Możesz mnie nazwać ormowcem, ale jak takiego nocnego huntera złapię, to najpierw łomot a potem na 997 i tyle. Moja propozycja wróćmy do tematu, niepotrzebnie wywołałem tą dyskusję :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 26 sierpnia 2015, 00:19 
Specjalista
Specjalista

Kolego morfeusz moze jednak zdradzisz nam niezzeszonym nocnym kopaczom gdzie macie swoj regionik zaklepany. Jak znaczycie teren, obsikujecie kazde pole w okolicy.?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 26 sierpnia 2015, 00:21 
Pułkownik
Pułkownik

morfeusz27 napisał(a):
poprosiłem go grzecznie do siebie

Przypomniało mi się takie przysłowie ludowe z dziadem, który się wzbogacił i jego dziadowskiej torbie, którą zaczął zabijać. Zaiste niepojętym jest, co się dzieje z ludźmi jak sobie ubzdurają, że posiedli trochę władzy. :n

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 26 sierpnia 2015, 00:42 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Ludzie czytajcie ze zrozumieniem !!!! Jest takie powiedzenie słomkę widzicie w czyimś oku a belki w swoim nie....Pasuje jak ulał do niektórych postów. Normalnych pozytywnie zakręconych zapraszam na szukanie, dam namiary na dziewicze tereny niech jeżdżą w dzień do bólu i do zrycia łopaty. A właśnie, ja się jeszcze nie spotkałem z nikim na tym forum, aby ktoś zapraszał na swoje konkretne miejscówki, jak jacyś młodzi koledzy piszą o namiary to ich wyśmiewacie, szanowni pułkownicy i genarały :) dziwne prawda ? :h Po co tyle bicia piany z Waszej strony, chyba że prawda boli, Ps. miejscówki obsikujemy, no bo raczej do WC nie zjeżdżamy hehe.
Proszę o kontynuowanie wątku w temacie !!!!! Wskazówki i porady dla innych co chcą coś zrobić, I nie jesteśmy jak to napisał wyżej jakiś jenerał :) pseudostowarzyszeniem, a chwalić się nie muszę, robię to dla siebie i innych pzdr

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 26 sierpnia 2015, 00:54 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
morfeusz27 napisał(a):
...poprosiłem go grzecznie do siebie i mówię mu, że miejscówka jest zaklepana w trakcie badania, dlaczego chodzi w nocy no i proszę o pokazanie zgody właściciela - on na to,że był w dzień pytać się o zgodę lecz właściciel grzecznie ale stanowczo odmówił...

...„poprosiłem go grzecznie do siebie”, masakra, to mnie rozwala dokładnie,

...poza tym, który z was by się tak idiotycznie tłumaczył?

morfeusz27 napisał(a):
interesuje nas tylko nasz regionik

...żeby na przyszłość uniknąć niepotrzebnych nieporozumień, wrzuć na forum mapkę terenów jakie patrolujecie.

Ostatnio edytowano środa, 26 sierpnia 2015, 01:03 przez frank, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 26 sierpnia 2015, 01:00 
Pułkownik
Pułkownik

morfeusz27 napisał(a):
Ludzie czytajcie ze zrozumieniem !!!!

Właśnie przeczytałem ze zrozumieniem. Kto ci dał prawo proszenia kogoś do siebie? Nie łaska było samemu podejść? Poczułeś się jak szeryf na koniu?
I nie mieszaj rabowania stanowisk archeo i cmentarzy ze zdarzeniem które opisujesz. Tamte przypadki to przestępstwa, człowiek, którego spotkałeś popełnił jedynie wykroczenie ścigane na wniosek pokrzywdzonego.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 26 sierpnia 2015, 01:10 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

nieznany napisał(a):
morfeusz27 napisał(a):
Ludzie czytajcie ze zrozumieniem !!!!

Właśnie przeczytałem ze zrozumieniem. Kto ci dał prawo proszenia kogoś do siebie? Nie łaska było samemu podejść? Poczułeś się jak szeryf na koniu?
I nie mieszaj rabowania stanowisk archeo i cmentarzy ze zdarzeniem które opisujesz. Tamte przypadki to przestępstwa, człowiek, którego spotkałeś popełnił jedynie wykroczenie ścigane na wniosek pokrzywdzonego.

To co miałem krzyknąć, ryknąć pia....ć :) ? A jak mam to opisać? Kolega nie dostał zgody od właściciela to przyjeżdża w nocy ? wytłumacz mi proszę... A przepisy poczytaj proszę i potem je przytaczaj.
Ku ścisłości, jak ruszę już z własnym muzeum, wykrywka idzie w kąt, nasze stowaryszenie nie ma charakteru typu ludziska za tydzień kopiemy.....Nie jesteśmy pierwszej młodości, zajmujemy się renowacją pomników w naszym regionie, promocją i spisywaniem, dokumentowaniem historii regionu, nieznany, ja w porównaniu do niektórych nie mam kompleksu szeryfa na koniu hehe, :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 26 sierpnia 2015, 01:12 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Admin, proszę o zamknięcie wątku, zainteresowani dostali pocztą interesujące materiały, będziemy w kontakcie. Ten wątek porusza niewygodne tematy, nie ma o co bić piany pzdr

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 108 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]