Teraz jest piątek, 18 lipca 2025, 16:05

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 606 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 41  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Pociąg ze złotem w Wałbrzychu.
PostNapisane: sobota, 5 września 2015, 21:20 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

W takim wypadku Żydom należą się jego skarby...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 5 września 2015, 21:31 
Starszy Sierżant Sztabowy

Witam !
Chciałbym zadać jedno pytanie .
Odkrywcy tego pociągu twierdzą w swoim oświadczeniu , że nie chcą obarczać skarbu państwa polskiego kosztami wydobycia tego pociągu , mają sponsorów . Sponsorzy ci mniemam , że tylko dla samej satysfakcji odkrycia czyli bezinteresownie (no może poza reklamą) wyłożą na to przedsięwzięcie kasę . Odkrywcy zapowiadają i nie ma podstaw , żeby im nie wierzyć , że część z należnego im znaleźnego zainwestują w budowę muzeum lub czegoś podobnego , gdzie będzie można oglądać znalezisko .
Jak dla mnie sytuacja "palce lizać" . Ktoś wykopie znalezisko za swoje pieniądze , kolejny ktoś (znalazcy) zbuduje muzeum wokół tego znaleziska . Ja (w domyśle Państwo Polskie) wypłacam temu znalazcy 10% znaleźnego , część pieniędzy wraca do mnie w postaci budowy muzeum . A później to już czysty zysk . Turyści ,którzy chcą obejrzeć znalezisko , promocja regionu i niemal namacalni inwestorzy , którzy będą chcieli zainwestować w tak słynnym miejscu (to dla nich też reklama).
Nawet gdyby ten pociąg był warty te 1,5 mld dolarów , to i tak 150 milionów znaleźnego , to nic w kontekście przyszłych dochodów .
Moje pytanie zatem brzmi :
Kto blokuje doprowadzenie tej sprawy do jak najszybszego końca ???
Władze lokalne (nie sądzę) ? Czy też władze centralne (o to według mnie bardziej) ???
Bo myślę (może naiwnie), że te brudne łapy , które z Niemiec , Izraela i Rosji są wyciągane do tego znaleziska , będą ucięte przy samej doopie . Jesteśmy Niepodległym Państwem !!!
Pozdrawiam i darz pociąg :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 5 września 2015, 22:31 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

RobertNS napisał(a):
Bo myślę (może naiwnie), że te brudne łapy , które z Niemiec , Izraela i Rosji są wyciągane do tego znaleziska , będą ucięte przy samej doopie.

Nie z Izraela. To państwo zachowuje się kulturalnie, spokojnie, z pełną równowagą emocjonalną - w ogóle nic nie mówi w sprawie mitycznego „złotego pociągu”.

Jedyne środowisko żydowskie, które agresywnie i wrzaskliwie (jak zawsze) wypowiada się obecnie to jest nowojorski tak zwany Światowy Kongres Żydów, czyli polakożercy. Nie ma na świecie bardziej agresywnego, antypolskiego środowiska, niż Żydzi amerykańscy. Jaka gazeta najczęściej publikuje sformułowanie „polskie obozy zagłady”? The New York Times będący gazetą de facto żydowską. Jaka gazeta sprzeciwiała się ostro (jako jedyna na świecie) wejściu Polski do UE? The New York Times. Jaka gazeta (jako jedyna na świecie) ostro sprzeciwiała się wejściu Polski do NATO? The New York Times. Tacy są Żydzi amerykańscy. Co ciekawe, Kanadyjscy są już zupełnie inni, normalni, spokojni, nie są polakożercami. Koresponduję z nimi, wręcz z ich władzami, więc coś o tym wiem.

Dlatego bardzo precyzyjnie rozróżniajmy to, kto obecnie żąda dla siebie „złotego pociągu”, bo nie jest to Izrael, tylko bardzo specyficzne inne środowisko żydowskie.

Ostatnio edytowano sobota, 5 września 2015, 22:48 przez Cattaraugus, łącznie edytowano 2 razy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 5 września 2015, 22:39 
Moderator
Moderator

RobertNS napisał(a):
Jak dla mnie sytuacja "palce lizać" . Ktoś wykopie znalezisko za swoje pieniądze , kolejny ktoś (znalazcy) zbuduje muzeum wokół tego znaleziska . Ja (w domyśle Państwo Polskie) wypłacam temu znalazcy 10% znaleźnego , część pieniędzy wraca do mnie w postaci budowy muzeum . A później to już czysty zysk . Turyści ,którzy chcą obejrzeć znalezisko , promocja regionu i niemal namacalni inwestorzy , którzy będą chcieli zainwestować w tak słynnym miejscu (to dla nich też reklama).
Nawet gdyby ten pociąg był warty te 1,5 mld dolarów , to i tak 150 milionów znaleźnego , to nic w kontekście przyszłych dochodów .
Władze lokalne (nie sądzę) ? Czy też władze centralne (o to według mnie bardziej) ???
Bo myślę (może naiwnie), że te brudne łapy , które z Niemiec , Izraela i Rosji są wyciągane do tego znaleziska , będą ucięte przy samej doopie . Jesteśmy Niepodległym Państwem !!!
Sprawę? Ale o jaką sprawę chodzi? Skąd wiesz, że jest w ogóle jakaś sprawa? Do jakiego końca? Co blokuje? Jakie 1,5 mld dolarów? Za co?
Zbyt silnie odczuwasz ten pociąg, RobertNS. Odstaw temat na jakiś czas, bo źle na Ciebie wpływa.

Cattaraugus napisał(a):
Dlatego bardzo precyzyjnie rozróżniajmy to, kto obecnie żąda dla siebie „złotego pociągu”, bo nie jest to Izrael, tylko bardzo specyficzne inne środowisko żydowskiego.
Możesz łaskawie zacytować treść tego żądania?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 5 września 2015, 22:45 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Renald napisał(a):
Możesz łaskawie zacytować treść tego żądania?

World Jewish Congress CEO Robert Singer: "Items now being discovered in Poland may have been stolen from Jews before they were sent to death. It is essential to return the property to its rightful owners or to their heirs."

Całość tu http://jewishbusinessnews.com/2015/08/2 ... in-poland/

Albo tu, jak kto woli, w wersji nieco rozszerzonej:

"To the extent that any items now being discovered in Poland may have been stolen from Jews before they were sent to death ... it is essential that every measure is taken to return the property to its rightful owners or to their heirs. We very much hope that the Polish authorities will take the appropriate action in that respect." - WJC head Robert Singer said in a statement issued in New York.

http://www.jpost.com/Breaking-News/Worl ... ers-413600

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 5 września 2015, 22:55 
Moderator
Moderator

Aha, i to Ci brzmi jak żądanie? Moim zdaniem to sugestia, w żadnym razie nie znajduję tam trybu rozkazującego.
No ale ja nie mam obsesji i pewnie dlatego nie potrafię wyłapać podobnych akcentów...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 5 września 2015, 23:02 

Cattaraugus napisał(a):
RobertNS napisał(a):
Bo myślę (może naiwnie), że te brudne łapy , które z Niemiec , Izraela i Rosji są wyciągane do tego znaleziska , będą ucięte przy samej doopie.

Nie z Izraela. To państwo zachowuje się kulturalnie, spokojnie, z pełną równowagą emocjonalną - w ogóle nic nie mówi w sprawie mitycznego „złotego pociągu”.

Jedyne środowisko żydowskie, które agresywnie i wrzaskliwie (jak zawsze) wypowiada się obecnie to jest nowojorski tak zwany Światowy Kongres Żydów, czyli polakożercy. Nie ma na świecie bardziej agresywnego, antypolskiego środowiska, niż Żydzi amerykańscy. Jaka gazeta najczęściej publikuje sformułowanie „polskie obozy zagłady”? The New York Times będący gazetą de facto żydowską. Jaka gazeta sprzeciwiała się ostro (jako jedyna na świecie) wejściu Polski do UE? The New York Times. Jaka gazeta (jako jedyna na świecie) ostro sprzeciwiała się wejściu Polski do NATO? The New York Times. Tacy są Żydzi amerykańscy. Co ciekawe, Kanadyjscy są już zupełnie inni, normalni, spokojni, nie są polakożercami. Koresponduję z nimi, wręcz z ich władzami, więc coś o tym wiem.

Dlatego bardzo precyzyjnie rozróżniajmy to, kto obecnie żąda dla siebie „złotego pociągu”, bo nie jest to Izrael, tylko bardzo specyficzne inne środowisko żydowskie.

Słyszałem , potem też czytałem o tym "światowym kongresie żydów" . Masz tutaj całkowitą rację , bardziej antypolską organizację trudno znaleźć . Więc zwracam honor za Izrael .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 5 września 2015, 23:15 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Renald napisał(a):
No ale ja nie mam obsesji i pewnie dlatego nie potrafię wyłapać podobnych akcentów...

Bardzo dziękuję za „diagnozę” - jak raz jej nie potrzebuję. Lubię i szanuję Żydów, pracuję z nimi, pomagają mi w różnych rzeczach, ja pomagam im. Zachowaj takie uwagi dla siebie, mnie one nie interesują, tym bardziej, że niczego o mnie nie wiesz, ale starasz się na ten temat coś powiedzieć. Doradzam trochę spokoju.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 5 września 2015, 23:23 

Renald napisał(a):
RobertNS napisał(a):
Sprawę? Ale o jaką sprawę chodzi? Skąd wiesz, że jest w ogóle jakaś sprawa? Do jakiego końca? Co blokuje? Jakie 1,5 mld dolarów? Za co?
Zbyt silnie odczuwasz ten pociąg, RobertNS. Odstaw temat na jakiś czas, bo źle na Ciebie wpływa.

Wszystko już zaszło tak daleko , że teraz wszyscy , którzy rozpętali tą "sprawę" , zostaną ostatnimi debilami , jeżeli okaże się , że tego pociągu nie ma . Czy ktokolwiek normalny wystawił by się na takie pośmiewisko ? Nie sądzę . Nazwiska są znane . Co do tych 1,5 mld dolarów to napisałem to za Kolonko (pisali to koledzy w tym wątku , ja też o tym czytałem) . Ta suma jest dla mnie przykładowa , bo ile by ten pociąg nie był wart ,to sensacja na skalę światową gwarantowana . Dzisiaj już trudno znaleźć serwis informacyjny z innych państw świata , który by o tym nie informował .
Nie muszę odpoczywać od "pociągu" , bo to nie moje rejony zainteresowań . Mój konik to Księstwo Głogowskie , to mnie kręci , lepiej niż dobry trunek :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 6 września 2015, 00:46 
Moderator
Moderator

Cattaraugus napisał(a):
Bardzo dziękuję za „diagnozę” - jak raz jej nie potrzebuję. Lubię i szanuję Żydów, pracuję z nimi, pomagają mi w różnych rzeczach, ja pomagam im. Zachowaj takie uwagi dla siebie, mnie one nie interesują, tym bardziej, że niczego o mnie nie wiesz, ale starasz się na ten temat coś powiedzieć. Doradzam trochę spokoju.
Mnie natomiast nie interesuje diaspora żydowska w US, nie interesujesz mnie również Ty. Drażnią mnie natomiast łgarstwa, celowe przerysowywanie problemu, używanie słownictwa które ma zrobić wrażenie, zwrócić uwagę, ale nijak ma się do rzeczywistości. Pełno tego w wypowiedziach polityków, jeszcze więcej w mediach. Więc tutaj powinniśmy sobie tego oszczędzić i wyłącznie dlatego zwróciłem Ci uwagę. Po prostu skłamałeś: żadnego żądania nie było.
I tyle.[/color]

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 6 września 2015, 01:03 
Moderator
Moderator

RobertNS napisał(a):
Wszystko już zaszło tak daleko , że teraz wszyscy , którzy rozpętali tą "sprawę" , zostaną ostatnimi debilami , jeżeli okaże się , że tego pociągu nie ma . Czy ktokolwiek normalny wystawił by się na takie pośmiewisko ? Nie sądzę . Nazwiska są znane . Co do tych 1,5 mld dolarów to napisałem to za Kolonko (pisali to koledzy w tym wątku , ja też o tym czytałem) . Ta suma jest dla mnie przykładowa , bo ile by ten pociąg nie był wart ,to sensacja na skalę światową gwarantowana . Dzisiaj już trudno znaleźć serwis informacyjny z innych państw świata , który by o tym nie informował .
Nie muszę odpoczywać od "pociągu" , bo to nie moje rejony zainteresowań . Mój konik to Księstwo Głogowskie , to mnie kręci , lepiej niż dobry trunek :)
Sam widzisz ile sensu jest w tym dzieleniu skóry na niedźwiedziu. Ludzie, którzy są teraz przedstawiani jako "odkrywcy Złotego Pociągu" po prostu wysłali pismo do władz miasta. Nie szukali rozgłosu, nie zaczęli od programu w Polsacie i artykułu w Superekspresie. Tak naprawdę winę za całe zamieszanie ponosi gmina, z której wyciekły dokumenty. Przecież ci dwaj faceci nie pisali o zawartości wagonów. Absurdalne wyceny eterycznych skarbów to dzieło takich właśnie odpustowych trybunów, jak Kolonko. Nie dajmy się zwariować.
A Księstwo Głogowskie: :za :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 6 września 2015, 01:12 
Moderator
Moderator

Przez te media niektórzy dostali ciśnienia w rozporku. Mówią, że kłamstwo powtarzane wiele razy staje się prawdą i coś w tym jest. Najgorsze jest to, że wielu traktuje tą sprawę już chyba jako religię, po prostu dali by się pokroić za ten pociąg i nawet jak okaże się, że wszystko to mistyfikacja to ci dalej nie przestaną wierzyć, a racjonalne i naukowe tezy odbijają się od nich jak piłeczka o ścianę. Niektórzy w plamie oleju na jezdni widzą matkę boską, a inni złote pociągi. Tak jakoś mi się skojarzyło z moherowymi panienkami :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 6 września 2015, 01:42 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Renald napisał(a):
Po prostu skłamałeś: żadnego żądania nie było. I tyle.

Naucz się angielskiego, albo naucz się rozumować logicznie oraz zapoznaj się z tym, jak zachowuje się wobec Polski i Polaków Robert Singer - z obecnym pociągiem włącznie. Pisanie o „kłamstwie” to z twojej strony zwykłe chamstwo i złośliwość. Nie interesuje mnie to.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 6 września 2015, 08:19 
Specjalista
Specjalista

No,nieżle temat skręcił :ups:
Nie wbito nawet 1 łopaty,a już mamy i bursztynową komnatę,1,5 miliarda dolarów,150 mln dolarów :lol: :lol:
Według mnie/a,co gorszy jestem/1 bilion dolarów-mam swoje żródła.Podajcie dalej,a za tydzień ten bilion wróci jako pewnik. :D .Jest już muzeum i fajny biznesplan na trzepanie kasy.Klasyczne dzielenie skóry na żywym niedżwiedziu.Proponuję aby dać sobie spokój z cytowaniem na poważnym forum głupich artykułów pisanych przez "dziennikarzy". Jak na razie to oni zgarniają niezłą kasę z pisania bzdur wyssanych z palca i robienia idiotycznych programów telewizyjnych.Naprawdę łykacie to wszystko?Przecież nikt nic jeszcze nie wie.Trochę rozsądku i cierpliwości.
A!Zawsze mnie to zastanawiało,skąd wiadomo,że ci Niemcy,Rosjanie i Żydzi wyciągają "brudne łapy". Się nie myją,czy jak? :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 6 września 2015, 10:18 
Moderator
Moderator

Sadzę, że sprawa pociągu pokryta informacjami o uchodźcach będzie przysychać, aż wreszcie całkiem zniknie z mediów. Bo z historii pasjonującej, pod wpływem faktów zmieniła się we wstydliwą.
Chociaż bardzo chciałbym się mylić :)

PS 1.
Zdzicho, co do Niemców i Rosjan zdania są podzielone. Natomiast Żydzi zawsze mają brudne łapy. To aksjomat.
Można o tym przeczytać w "Mein Kampf".
PS 2.
Cattaraugus, angielski to unikalny, wymarły język, który tylko Ty poznałeś :lol: Szkoda na Ciebie czasu: nie należysz widocznie do ludzi, którzy potrafią przyznać się do błędu.
A Światowy Kongres Żydów i pan Singer nie mają tutaj nic do rzeczy. Chodzi wyłącznie o rzetelność informacji.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 606 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 41  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]