Teraz jest piątek, 18 lipca 2025, 08:47

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 203 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Teknetics T2 / T2 SE - wyłącznie
PostNapisane: czwartek, 5 marca 2015, 23:16 
Kapitan
Kapitan

manolo napisał(a):
lamina napisał(a):
manolo napisał(a):
piotr123 napisał(a):
Ale tu chodzi kolego o Polską Gwarancję a nie Europejską :)

Ale są też osoby które nie boją sie kupowac sprzetu poza granicami kraju. Gwarancja tu i tam jest dwa lata.

nie jest to prawda, w Polsce może być taka sama jak u producenta czyli 5 lat

Może być , ale prosze przedstawic tu warunki dodatkowej gwarancji i realne koszty które poniesie klijent plus cena zakupu.

relne koszty nie sa zadna tajemnica... to koszt co rok przegladu za 60zl,,, w ramach tego jest np nowa rekojesc i pelne sprawdzenie detektora... wszystko jest do ustalenia, dla chcacego nic trudnego.
zazwyczaj w czasie przegladu jesli trzeba wymieniamy nieodplatnie blokady sztycy czy inne "duperele" które czasem utrudniają życie lub denerwują. wszystkiego mozna się dowiedzieć poi prostu dzwoniac.

Co do gwarancji europejskiej... co komu ona daje? kto wysle detektor do USA do naprawy? kto wypełni papiery celne do "uszlachetniania" albo zapłaci agencji celnej? mało który dystrybutor w Europie ma części i robi serwis u siebie na miejscu jak my.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 5 marca 2015, 23:52 
Kapral
Kapral

60 zl. minimalny koszt przegladu plus przesylka w obie strony , pewnie ubezpieczona. A nikt tu nic nie mówi o Stanach tylko o Unii Europejskiej . Co obchodzi klienta ze sprzedawca nie ma czesci w czasie trwania gwarancji . To pewnie tylko Wy macie wylacznosc w europie na sprowadzanie czesci od producenta ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 6 marca 2015, 01:29 
Kapitan
Kapitan

manolo napisał(a):
60 zl. minimalny koszt przegladu plus przesylka w obie strony , pewnie ubezpieczona. A nikt tu nic nie mówi o Stanach tylko o Unii Europejskiej . Co obchodzi klienta ze sprzedawca nie ma czesci w czasie trwania gwarancji . To pewnie tylko Wy macie wylacznosc w europie na sprowadzanie czesci od producenta ?

Ale Każdy ma możliwość wyboru... to jest Unia... wolne granice... brak cła itd...
na kurs dolara nie mamy wpływu... dodam, że w maju 2014r T2 SE kosztował koło 3500zł.... ale i dolar kosztował koło 3zł... a dziś 3,78zł.

w chwili obecnej chyba najtaniej jest w Czechach... nie ma żadnego problemu żeby tam kupić....
przy obecnym kursie korony bedzie koło 3800zł :) a na pewno jak zawsze można z nimi negocjować
http://www.moraviadetect.cz/fisher/eshopproductscbm_89218/10/
i z tego co wiem mówią po polsku i serwis mają niezły, a paczka od nich kurierem ubezpieczonym do nas idzie 1-2 dni i kosztuje nawet poniżej 100zł. Nie wiem skad maja takie ceny... Moze sprzedaja takie ilosci ze maja specjalne ceny od producenta... Nie mam pojecia, ale ceny na pewno maja warte grzechu....

nikt nikomu nie każe kupować w Polsce.. po to między innymi weszliśmy do Unii....
My ( czy też ja) przekonujemy do siebie ludzi tym jak załatwiamy problemy, swoją wiedzą ... na szczęści mamy kapitalizm i prawo wolnego wyboru, to klient decyduje....

proszę moderatora jeśli może o drobne przemoderowanie wątku... jego założyciel na początku o coś prosił a zrobiła się jednak dywagacja cenowo porównawcza..... tak jak by każdy nie mógł sobie sam wygooglać gdzie najtaniej kupić..

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 6 marca 2015, 09:29 
Generał Broni
Generał Broni

Fakt, pierwszy wątek wyleciał w powietrze przez jałowe gadki. Jak i ten zostanie zamknięty, to jestem gotów pomyśleć że ktoś specjalnie sabotuje wątek o konkurencyjnym, dobrym sprzęcie.
Wracać do wymiany spostrzeżeń o T2, wystarczy już tej cenowo gwarancyjnej dywagacji.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 6 marca 2015, 16:44 
Kapral
Kapral

Fakt , zapedzilismy sie z tymi cenowymi dywagacjami. Nadmienie tylko ze Czesi sa prawie o 300 zykow drożsi od konkurencji. Koniec . Jak ktos chce namiary lub pomoc w zakupie to na priwa.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 13 maja 2015, 06:43 
Generał Broni
Generał Broni

Chodzi ktoś z SE na nowym sofcie ? Jak wrażenia ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 14 maja 2015, 11:30 
Pułkownik
Pułkownik

Lokalizacja: لا تخافوا من الظلال. وهي تشهد على حقيقة أنه في مكان ما هناك ضوءلا تخافوا من الظلال. وهي تشهد على حق.
Sam jestem ciekaw jak ten program się spisuje w T2 SE , bo chodząc z F 75 LTD na tym trybie wewdług mnie był troszę niedopracowany , jakos wolałem inne programy .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 14 maja 2015, 11:59 
Podporucznik
Podporucznik

Fajnie ze wreszcie sie uporali z ta nadpobudliwoscia. Z cewka 13 Detech chodzac na maksymalnej czulosci to bedzie potwor...szczegolnie na BP. Gdyby tak jeszcze dali podswietlanie i bezprzewodowe sluchawki, a cena bylaby normalna, to wykrywacz bajka.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 14 maja 2015, 12:30 
Generał Broni
Generał Broni

kgrl napisał(a):
Fajnie ze wreszcie sie uporali z ta nadpobudliwoscia. Z cewka 13 Detech chodzac na maksymalnej czulosci to bedzie potwor...szczegolnie na BP. Gdyby tak jeszcze dali podswietlanie i bezprzewodowe sluchawki, a cena bylaby normalna, to wykrywacz bajka.

Jak chcesz podświetlenie to masz praktycznie podobny wykrywacz,a mianowicie Fischer f 75 ltd ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 14 maja 2015, 13:11 
Kapitan
Kapitan

Coiner napisał(a):
kgrl napisał(a):

Jak chcesz podświetlenie to masz praktycznie podobny wykrywacz,a mianowicie Fischer f 75 ltd ;)

jest spora różnica...
w F75 jest mniejszy i to dużo zakres dla żelaza.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 27 września 2015, 21:51 
Porucznik
Porucznik

Mam już nową T2 z tzw nowym softem i muszę powiedzieć,że jestem bardzo zadowolony.W porównaniu do poprzedniej wersji to niebo a ziemia ;) Przy okazji chciałbym podziękować koledze, który bardzo mi pomógł w decyzji o zmianie sprzętu :1 Mam tylko jedno pytanie:chodzę z cewką 13'dd detecha i w porównaniu np. do 11' dd mam zawsze problem z dostrojeniem,na żadnym polu nie udało mi się uzyskać nastawy poniżej 88,a dodam że na 11'dd na tych samych polach dostrojenie oscylowało w granicach 60-75.Czy jest to może wina większej cewki,czy po prostu tak ma być?...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 29 września 2015, 19:00 
Pułkownik
Pułkownik

Lokalizacja: لا تخافوا من الظلال. وهي تشهد على حقيقة أنه في مكان ما هناك ضوءلا تخافوا من الظلال. وهي تشهد على حق.
Jest juz dość duże grono nowych i bardzo zadowolonych uzytkowników tej maszynki w tym roku juz raczej nie ale w przyszłym roku dołaczeę i ja do tego grona :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 6 października 2015, 11:25 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Mam pytanie, co do identyfikacji tonowej. Czy w przypadku kiedy T2 sygnalizuje nam mieszany ton kolor-żelazo, przy dyskryminacji ustawionej na 0, mamy zwykle do czynienia ze skorodowanym przedmiotem ?

Jak rozróżniacie ewentualnie przymaskowany kolor żelazem ?

Czy na jakość ID ma duży wpływ mineralizacja gleby ? Rozumiem, że poprawne dostrojenie T2 to klucz do poprawy wskazań ID na wyświetlaczu (dźwiękowych chyba również?). Czy chodziliście na polach gdzie słupek mineralizacji miał ciągle wskazanie 2-3 kreski ?

Chciałbym zapytać również o tryb BP, nie mogę się na niego przestawić. Wydaje mi się, że wykrywacz niejednoznacznie sygnalizuje cele i bardzo miesza sygnały na kolor i żelazo. Nie wiem po prostu co mam kopać w takim przypadku, mimo, że staram się chodzić na tym trybie bardzo wolno. Czy możecie podzielić się jakimiś poradami co do tryby BP ?

Dzięki za pomoc
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 6 października 2015, 12:06 
Plutonowy
Plutonowy

calii89 napisał(a):
Mam pytanie, co do identyfikacji tonowej. Czy w przypadku kiedy T2 sygnalizuje nam mieszany ton kolor-żelazo, przy dyskryminacji ustawionej na 0, mamy zwykle do czynienia ze skorodowanym przedmiotem ?

Jak rozróżniacie ewentualnie przymaskowany kolor żelazem ?

Czy na jakość ID ma duży wpływ mineralizacja gleby ? Rozumiem, że poprawne dostrojenie T2 to klucz do poprawy wskazań ID na wyświetlaczu (dźwiękowych chyba również?). Czy chodziliście na polach gdzie słupek mineralizacji miał ciągle wskazanie 2-3 kreski ?

Chciałbym zapytać również o tryb BP, nie mogę się na niego przestawić. Wydaje mi się, że wykrywacz niejednoznacznie sygnalizuje cele i bardzo miesza sygnały na kolor i żelazo. Nie wiem po prostu co mam kopać w takim przypadku, mimo, że staram się chodzić na tym trybie bardzo wolno. Czy możecie podzielić się jakimiś poradami co do tryby BP ?

Dzięki za pomoc
Pozdrawiam

tryb BP używaj wyłącznie na terenach, które nie są zaśmiecone żelazem. Normalnie lataj w trybie PF.
Co to bicia złomu na kolor, słychać to bardzo dobrze, skaczące ID od 5-55, najlepiej obrócić się o 180 stopni wokół targetu, jak będzie dalej biło na kolor to warto kopać.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 6 października 2015, 12:53 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Rozumiem, a umiesz określić czy masz do czynienia z maskowanym kolorkiem ? Sytuacja moneta gwóźdź

o| w miarę czytelna sprawa bo powinna być zdecydowana odpowiedź od monety,

ale co w sytuacji kiedy najdziesz:

_
o
albo o\ i masz bicie albo na żelastwo albo mieszany kolor

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 203 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]