manolo napisał(a):
60 zl. minimalny koszt przegladu plus przesylka w obie strony , pewnie ubezpieczona. A nikt tu nic nie mówi o Stanach tylko o Unii Europejskiej . Co obchodzi klienta ze sprzedawca nie ma czesci w czasie trwania gwarancji . To pewnie tylko Wy macie wylacznosc w europie na sprowadzanie czesci od producenta ?
Ale Każdy ma możliwość wyboru... to jest Unia... wolne granice... brak cła itd...
na kurs dolara nie mamy wpływu... dodam, że w maju 2014r T2 SE kosztował koło 3500zł.... ale i dolar kosztował koło 3zł... a dziś 3,78zł.
w chwili obecnej chyba najtaniej jest w Czechach... nie ma żadnego problemu żeby tam kupić....
przy obecnym kursie korony bedzie koło 3800zł :) a na pewno jak zawsze można z nimi negocjować
http://www.moraviadetect.cz/fisher/eshopproductscbm_89218/10/ i z tego co wiem mówią po polsku i serwis mają niezły, a paczka od nich kurierem ubezpieczonym do nas idzie 1-2 dni i kosztuje nawet poniżej 100zł. Nie wiem skad maja takie ceny... Moze sprzedaja takie ilosci ze maja specjalne ceny od producenta... Nie mam pojecia, ale ceny na pewno maja warte grzechu....
nikt nikomu nie każe kupować w Polsce.. po to między innymi weszliśmy do Unii....
My ( czy też ja) przekonujemy do siebie ludzi tym jak załatwiamy problemy, swoją wiedzą ... na szczęści mamy kapitalizm i prawo wolnego wyboru, to klient decyduje....
proszę moderatora jeśli może o drobne przemoderowanie wątku... jego założyciel na początku o coś prosił a zrobiła się jednak dywagacja cenowo porównawcza..... tak jak by każdy nie mógł sobie sam wygooglać gdzie najtaniej kupić..