benekpe napisał(a):
Jako że jestem w przededniu zakupu Deusa w wersji Lite wraz ze słuchawkami WS4 lub WS5, mam pytanie - czym się kierować przy wyborze konfiguracji takiego zestawu? Na pewno zdecyduję się na małą cewkę 9 cali - jednak widzę, że każda z wersji oferuje bardziej lub mniej zaawansowane ustawienia.
1. Czy jest gdzieś dostępne porównawcze zestawienie możliwych i dostępnych opcji w zależności od wersji softu?
2. Czy zestaw ze starszym softem można zaktualizować do nowszej wersji i cieszyć się wszystkimi dostępnymi ustawieniami nowszego?
3. Czy oferowane zestawy są identyczne jeśli chodzi o kwestie techniczne? Starsze modele różnią się czymś w kwestiach technicznych od nowszych?
4. Niebawem pewnie wejdą nowsze wersje z nowszymi cewkami - rozumiem, że również w wersji Lite. Zdążyłem doczytać, ze nowe zestawy będą dedykowane jak dotąd z podobnymi częstotliwościami i dodatkowe ukierunkowane pod szukanie złota - rozumiem, że te pierwsze będą miały podobne możliwości i osiągi co dotychczasowe jednak bardziej zaawansowane technicznie? Więc warto na nie poczekać?
Dużo pytań, ale chcę mieć jasność sytuacji i dokonać przemyślanego wyboru.
Na koniec najważniejsze - zestaw ten będę używał jak typowego analogowca - chodzenie wyłącznie na słuch, stąd decyzja o nie kupowaniu panela - czy jest jakaś znacząca różnica w jakości dźwięków w słuchawkach WS4 i WS5? Techniczne różnice są oczywiste - a jak się to ma do jakość dźwięków? Nie ukrywam, że to będzie decydujące przy wyborze pomiędzy nimi...
1 wersja 2.0 ma tylko 9 programów które można ustawiać według swoich upodobań a wersja 3.2ma 10 programów fabrycznych i 8 miejsc na zapisywanie zmodyfikowanych programów fabrycznych
2 zestawy można modyfikować w obie strony z 2.0 do 3.2 i niedługo do 4 i na odwrót
3 zestawy stare i nowe są takie same poza cewką 9 pierwsze były cięższe i miały baterie o mniejszej pojemności (podobno nie były sprzedawane w Polsce)
4 nowa wersja będzie różniła się softem i nowymi akcesoriami (cewka. pinpointer i rama )to będzie obsłgiwane przez v4 czekać nie musisz wszystko będziesz mógł zaktualizować do nowych częstotliwości potrzebna ta nowa cewka elipsa