To ja się dorzucę
Takie króciutkie info na temat znanej wielu firmie VIKING co mnie spotkało i żeby was to nie spotkało zachęcam do lektury
Opisze całą sytuację.
Zdecydowałem sie kupić Fishera F44. Niestety 2miesiace temu zauważyłem że wykrywacz wyłącza się samoczynnie i nie da się go ponownie włączyć dopiero pomagało wyciągnięcie baterii, jak również dziwnie się wzbudzał. To wszystko opisałem dokładnie i dołączyłem do wykrywacza i wysłałem do jednego z dystrybutorów regionalnych u którego wykrywacz został kupiony on oczywiście odesłał go dalej do firmy VIKING. Zdiagnozowano uszkodzona elektroniki OK!!! po oczekiwaniu około 2 tygodni kurier dostarczył do mnie "niby" naprawiony wykrywacz, zaznaczam że w pudełku nie było jakiejkolwiek informacji ze strony firmy Viking , co było naprawione i co było wymienione. Zmontowałem w domu wykrywacz uruchomiłem sprawdziłem super nie wyłącza się samoczynnie jest OK na następny dzień poszedłem w teren i już po 5min pracy wykrywacza zauważyłem sytuacje taką
https://www.youtube.com/watch?v=XNfZsZmKPGg to jest film nagrany prze zemnie dzień po odbiorze wykrywacza z serwisu, ta usterka zgłaszana była razem z usterką elektroniki i nie została przez firme Viking usunięta!!!!!! ewidentnie ta sama usterka która jest pokazana na innym filmie
https://www.youtube.com/watch?v=2UZR7-EhB2I ok wiec napisałem email bezpośrednio do firmy Viking był to czwartek, w którym opisałem dokładnie cała sytuacje i poprosiłem o kontakt z moją osobą. we Wtorek następnego tyg nie bylo od nich żadnej odpowiedzi taki Email jak i telefonicznej. Zadzwoniłem do firmy Viking i pytam czy nie czytaja kompletnie email? bo czekam juz kilka dni na odpowiedź. Osoba z którą rozmawialem zaczela sie w idiotyczny sposób tlumaczyć ze tak tak email był przeczytany i że odpowiedzą na niego za dwa dni !!!!!!!!!!!!!! czyli czwartek tydzień po wysłaniu mojego email l!!!!!!!!!!!! ok więc czekam do czwartku. Mamy Piątek odpowiedzi nadal brak wiec dzwonię ponownie, telefon odbiera zupelnie inna osoba i tlumacze jej jaka jest sytuacja on mówi że nic mu nie wiadomo o mojej sprawie :-):-) i mówi żebym ponownie wysłał wykrywacz do sklepu w którym go kupiłem. Wiec pytam czy nie moge tego załatwić już bez pośrednio z wami pomijajac regionalnego dystrybutora u którego kupiłem wykrywacz, szkoda czasu na kurierów przesyłania od jednego do drugiego. Odpowiedz ze storny firmy Viking Nie bo oni mają swoje procedury i musze zrobic wysyłke przez sklep w którym kupilem wykrywacz!!!! ok zgodzilem się i pytam jeszcze czy głupia wymiana cewki na nową znowu bedzie trwać 2 tygodnie, absolotnie nie teraz mamy zapas cześci serwisowych szybciutko to zalatwimy minęło prawie dwa tyg od wysłania wykrywacza dzis odebrałem przesyłke do kuriera rozpakowalem złożyłem i taki oto efekt mnie zastał SZOK !!!!!!
https://www.youtube.com/watch?v=GDGRRHzGbm4 To jest cewka CAŁKOWICIE NOWA!!!! która przy poruszeniu kablem przy wejsciu do cewki powoduje wzbudzanie sie wykrywacza i jest to najprawdopodobniej WADA FABRYCZNA CEWKI Najciekawsze jest to że mój internetowy znajomy który również kilka miesięcy temu mail identyczny problem ze swoim F44 ale pochodził on z dystrybucji firmy "KOLBA" czyli drugiego przedstawiciela Fishera na rynku polskim i u niego reklamacja trwała 2dni!!!!!! wykrywacz został w 100% odesłany sprawny z serwisu. Nawet dystrybutorzy regionalni, sklepy internetowe które współpracują z firmą VIKING z tego co się dowiadywałem również nie są zadowolone ze wspópracy z nimi i kompletnie mnie to nie dziwi Są takimi samymi klientami jak my tylko hurtowymi. Po rozmowach z właścicielem Firmy której wykrywacz został zakupiony wysłaniu do niego pisma. Otrzymałem odpowiedz iż firma Viking stwierdziła że wysyłała do mnie w 100% sprawny sprzęt :-) :-) :-) ale oczywiście są skłonni doprowadzić sprzęt do całkowitej sprawności po raz kolejny :-) acha i że nie ma zadnej dokumentacji napraw bo być może wykrywacz był sprawny i nie potrzebował naprawy serwisowej (hmmm Dziwne bo elektornika naprawiona to chyba CUD) I tu własnie jest kompletny z ich strony brak profesjonalizmu nawet nie sprawdzili wykrywacza przed wysyłka do mnie czy aby na pewno działa w 100% sprawnie, nie raczyli skontaktować się ze mną osobiście mając moje dane i nr tel zeby w normalny sposób załatwić sprawę. TO NIE KONIEC skontaktowałem sie bezpośrednio z firmą FIRSTTEXAS w USA po przedstawieniu całej sytuacji Pani ANNIE KLINKENBERG osobście zajmującej sie przedstawicielstwami na świecie dostałem odp ciągu 24h z podziękowaniami za przedstawiona dokładnie sytuacje i informacja że pierwszy ze skarga na firmę Viking to nie jestem i że przesyła polecenie do firmy KOLBA żeby to ona rozwiązała mój problem z Naprawa wykrywacza a nie firma Viking. Tak wiec przestrzegam was przed zakupem w firmie Viking jak i z sieci ich dystrybucji. MAM rółwnież nagrane wszystkie rozmowy tel z firmą Viking jak np kłamia co do szybkiego terminu wymiany cyewki iż chwala się tym że mają aktualnie zapas czesci serwisowych na miejscu. Żenujące
Głównym odpowiedzialnym za wasze wykrywacze jest GWARANT !!!! i niekoniecznie jest nim sklep internetowy w którym kupiliście sprzęt. Jestem również po rozmowie z Powiatowym Rzecznikiem Praw Konsumenta u którego również dowiedziałem się że np; koszty wysyłki sprzętu na Gwarancje lezą po stronie GWARATNA nie KONSUMENTA!!! Mozecie również iścić roszczenia z tytułu RĘKOJMI od SPRZEDAWCY który Gwarantem nie jest zachęcam do zapoznania się z Art 577-582 Kodeksu Cywilnego