Teraz jest niedziela, 29 czerwca 2025, 07:54

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Cel Poszukiwaczy..i dlaczego Deus?
PostNapisane: poniedziałek, 21 marca 2016, 22:32 
Kapitan
Kapitan

Ja swojego deusa schowałem do szafy....
Kilka ostatnich wypadów zaliczyłem z moim analogiem - i powiem szczerze, że takiej frajdy nie dawał mi żaden inny cyfrowy wykrywacz. Analog ma to coś w sobie, zmusza do większego skupienia i zaangażowania. Jest bardziej przewidywalny - i ma doskonałą identyfikację - niezawodna łopatę, która nigdy nie przekłamuje :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 21 marca 2016, 22:33 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

konar napisał(a):
Czystości identyfikacji . Choć nie wiem jak to jest rozwiązane w e traku . Ale chce go mieć dodatkowo lub okaże się że głównie a deusik będzie jak wpadnie ochota przemierzyć parę górek .

Jak kolego chcesz trochę więcej wiedzieć o E-tracu to coś podpowiem jak trzeba.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 21 marca 2016, 23:01 
Generał Brygady
Generał Brygady

Mam wrażenie, ze dla większości tu wypowiadających sie wykrywacz jest dobry wtedy i tylko wtedy kiedy sięga głęboko najlepiej 70cm na cel wielkości ptasiej obrączki. Sa tez inne ważne kryteria, które dla jednych sa bardziej istotne dla innych mniej. Deus nie jest żadnym świętym gralem, którego ludzie w nim upatrują. To jeden z wielu moim zdaniem udanych wykrywaczy do poszukiwania drobnicy. Ja jestem z niego bardzo zadowolony bo jest lekki, nie ma wkur.. przewodu który plącząc sie i zaczepiając o odzież doprowadzał mnie do szalu jak odkładałem wykrywacz by po raz 100 pochylić sie nad dołkiem tylko po to by wykopać drut aluminiowy, jest mega lekki i nie meczy mnie chodzenie z nim po niewygodnym terenie, czy w większe upały gdzie z cięższym wykrywaczem mialem dość po godzinie. Nie mysle o tym żeby zmienić cewkę jak pojawia się więcej śmieci tylko wybieram sobie szybszy program. To są jego atuty, zabójczą skuteczność na drobnicę oraz ogromna przyjemność z niemęczącej współpracy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 21 marca 2016, 23:05 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

benekpe napisał(a):
Kilka ostatnich wypadów zaliczyłem z moim analogiem - i powiem szczerze, że takiej frajdy nie dawał mi żaden inny cyfrowy wykrywacz. Analog ma to coś w sobie, zmusza do większego skupienia i zaangażowania. Jest bardziej przewidywalny - i ma doskonałą identyfikację - niezawodna łopatę, która nigdy nie przekłamuje :)

Przychodzi kiedyś taki moment, że liczyć wciąż można. Tylko dlaczego liczydłem?!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 21 marca 2016, 23:28 
Kapitan
Kapitan

-warlock- napisał(a):
benekpe napisał(a):

Przychodzi kiedyś taki moment, że liczyć wciąż można. Tylko dlaczego liczydłem?!

Ja na polu nie kalkuluję, nie pozwalam, by to maszyna za mnie podejmowała decyzję czy kopać czy nie...
Do tego jednak kazdy musi dorosnąc - innym przychodzi to szybciej innym później - a innym wcale :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 22 marca 2016, 07:22 
Podporucznik
Podporucznik

sieni napisał(a):
Mam wrażenie, ze dla większości tu wypowiadających sie wykrywacz jest dobry wtedy i tylko wtedy kiedy sięga głęboko najlepiej 70cm na cel wielkości ptasiej obrączki. Sa tez inne ważne kryteria, które dla jednych sa bardziej istotne dla innych mniej. Deus nie jest żadnym świętym gralem, którego ludzie w nim upatrują. To jeden z wielu moim zdaniem udanych wykrywaczy do poszukiwania drobnicy. Ja jestem z niego bardzo zadowolony bo jest lekki, nie ma wkur.. przewodu który plącząc sie i zaczepiając o odzież doprowadzał mnie do szalu jak odkładałem wykrywacz by po raz 100 pochylić sie nad dołkiem tylko po to by wykopać drut aluminiowy, jest mega lekki i nie meczy mnie chodzenie z nim po niewygodnym terenie, czy w większe upały gdzie z cięższym wykrywaczem mialem dość po godzinie. Nie mysle o tym żeby zmienić cewkę jak pojawia się więcej śmieci tylko wybieram sobie szybszy program. To są jego atuty, zabójczą skuteczność na drobnicę oraz ogromna przyjemność z niemęczącej współpracy.

Nastepny posiadacz deusa ktory jako jego zalety podaje jedynie,lekkosc i bezprzewodowosc.A gdzie inne zalety?Mowie o tych najwazniejszych dla poszukiwacza.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 22 marca 2016, 08:08 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Na pierwszej stronie napisałem,że największymi zaletami Deusa są ergonomia i uniwersalność,poza tym wypada go mieć - trochę tak jak na wsi VW Passata. :lol: :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 22 marca 2016, 09:46 
Generał Brygady
Generał Brygady

sla1971 napisał(a):
Nastepny posiadacz deusa ktory jako jego zalety podaje jedynie,lekkosc i bezprzewodowosc.A gdzie inne zalety?Mowie o tych najwazniejszych dla poszukiwacza.

Przeczytaj raz jeszcze, bo widzę ze albo masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem albo jak mantrę w kolko powtarzasz w każdym temacie o deusie te same bzdury.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 22 marca 2016, 09:57 
Generał Broni
Generał Broni

Kuzwa ludzie idźcie kopać z czym tam chcecie i na co was stać a nie pitu to samo na okrągło deus i golden mask.Już dawno zauważyłem że poziom tego działu się obniżył,opuściło go dawno kilku kolegów którzy znali się na wykrywaczach ze strony też technicznej a zostali chyba tylko ślepi fanatycy i naganiacze. :(

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 22 marca 2016, 11:04 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

tur dobrze napisałeś ,mi też założenie tego wątku pachnie naganiaczami :ups:
Najlepiej jak by admin go skasował...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 22 marca 2016, 12:58 
Kapitan
Kapitan

tur napisał(a):
Kuzwa ludzie idźcie kopać z czym tam chcecie i na co was stać a nie pitu to samo na okrągło deus i golden mask.Już dawno zauważyłem że poziom tego działu się obniżył,opuściło go dawno kilku kolegów którzy znali się na wykrywaczach ze strony też technicznej a zostali chyba tylko ślepi fanatycy i naganiacze. :(

Drogi Turze - dostrzegam pewną złośliwość w Twojej wypowiedzi :) Uważnie przeczytałem cały wątek jeszcze raz i ze zdziwieniem zauważyłem, że żaden z userów nie mówił nic na temat bułgarskiego wykrywacza - skąd więc te złośliwości? Nikt na pewno nie próbuje na siłę udowadniać wyższości tego czy innego wykrywacza nad deusem. Po prostu ludzie w oparciu o własne spostrzeżenia głośno twierdzą że daleko mu do świętego grala. Po co doszukiwać się drugiego dna i teorii spiskowych?
Ale zgodzę się z Tobą w tym, że niech każdy chodzi z takim kijem jaki mu pasuje - bo według mnie nie ważne jest z czym się chodzi ale po co i za czym :)
PS
sylwek22 - podobnie jak Ty, zauważyłem, że w każdym wątku wypowiadają się osoby promujące polskie i francuskie wykrywacze - przypadek? :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 22 marca 2016, 13:21 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Myślę że to nie przypadek.
A wmawianie który wykrywacz jest lepszy a który gorszy jest nie na miejscu...
To tak jak z kobietami jeden woli blondynki drugi brunetki... itp
Moim zdaniem Ci co piszą że ten lepszy albo tamten to po prostu naganiacze...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 22 marca 2016, 14:05 
Moderator
Moderator

benekpe napisał(a):
Drogi Turze - dostrzegam pewną złośliwość w Twojej wypowiedzi :) Uważnie przeczytałem cały wątek jeszcze raz i ze zdziwieniem zauważyłem, że żaden z userów nie mówił nic na temat bułgarskiego wykrywacza (...)
Wypowiedź Tura nie dotyczyła chyba żadnego, konkretnego wykrywacza. Mówiąc w skrócie (moim zdaniem) Tur chciał zaapelować o zaprzestanie paplania o wykrywaczach i przejście do ich używania :za
Który to już taki beznadziejnie pusty temat o o wyższości świąt Wielkiej Nocy nad świętami Bożego Narodzenia ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 22 marca 2016, 14:06 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

sylwek22 napisał(a):
Myślę że to nie przypadek.
A wmawianie który wykrywacz jest lepszy a który gorszy jest nie na miejscu...
To tak jak z kobietami jeden woli blondynki drugi brunetki... itp
Moim zdaniem Ci co piszą że ten lepszy albo tamten to po prostu naganiacze...

Witam,
Tak sobie czytam i czytam powstrzymując się od dodania swoich 2ch groszy :)
..w końcu nie wytrzymałem, przepraszam :)

Racja naganiacze! :D
Normalny, zadowolony z osiągów swojej maszyny użytkownik raczej nie będzie się publicznie zachwycał sprzętem bo po części pozbawia się tym samym fantów które sam mógłbym znaleźć, a które do tej pory były nieosiągalne dla innego sprzętu innych kolegów poszukiwaczy :D
Wychodzi na to, że na forum sami naganiacze! :)

A teraz na temat wg mnie, moim zdaniem (chyba mam prawo do swojego zdania)
Deus jak cała reszta rzesza wykrywaczy jest sprzętem przeciętnym w osiągach, lekkim, nie bardzo skomplikowanym w obsłudze, wyróżniającym się spośród pozostałych maszyn swoją bezprzewodowością (jedyną w swoim rodzaju). Wg mnie przeznaczony jest dla wagi piórkowej, a dla bardziej zbudowanych brysi poleciłbym coś innego, bardziej skutecznego i zarazem cięższego ;) by nie stracić formy :D
Pozdrawiam.

PS.
Panowie, nie ma się co szarpać za włosy...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 22 marca 2016, 15:34 
Plutonowy
Plutonowy

sieni napisał(a):
Mam wrażenie, ze dla większości tu wypowiadających sie wykrywacz jest dobry wtedy i tylko wtedy kiedy sięga głęboko najlepiej 70cm na cel wielkości ptasiej obrączki.

No ale bez jaj żeby wyżyłowany deus nie widział monety PRL (które są przecież duże!) z 23cm.
Na reakt 3 dołki to max 10cm w terenie, czyli taki zbieracz z wierzchu na polach, bo do lasu czy na łąki to straszna kicha.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]