tobimc napisał(a):
a co z GM4 Pro WD? nie dogadaliscie sie?
Straszny chaos w dźwiękach. Trąbi na wszystko co ma wielkość główki od szpilki, a duże monety które są głęboko łatwo jest pominąć, bo GM sygnalizuje je bardzo cichym i krótkim "pik". Jeżeli dodać do tego, że reaguje taką samą wysokością dźwięku na kamienie magnetyczne to wychodzi totalna kakofonia dźwięków. Tylko tyle i aż tyle. Sprzęt jest szybki i takiego potrzebuję, ale mam wrażenie że drobię nim w miejscu i kopię druciki zamiast iść przez pole jak tornado i ciągnąć same grubasy tak jak robiłem to za pomocą Euroace :) Dlaczego nie zostaję w takim razie przy Euroace? Ano dlatego, że jest wolny jak muł i jak wchodzę na teren bardziej zaśmiecony, to nie da się nim wygrzebać praktycznie nic.
sulik84 napisał(a):
Może najpierw zdecyduj czy chcesz analoga czy wizualizację. Dam Ci jeszcze jedną dobrą radę. Usiądź i napisz listę rzeczy, które chcesz mieć w sowim wykrywaczu. To jest rodzaj cewki, rozmiar cewki, rodzaj zasilania, słuchawki i ich typ, wagę, vdi czy analoga itp. itd. Im więcej tym węższy będzie wybór.
- może być zarówno analog jak i wyświetlacz. Testowałem oba warianty interfejsu i oba mi pasują. Może też być coś pomiędzy jak w Omedze 8500.
- słuchawki na kablu lub bezprzewodowe
- waga max 1,4 kg
- zasilanie z akumulatorków AA
- a co do cewki to liczyłem właśnie na poradę bo tutaj mam zagwozdkę czy iść w coś dużego co sięga głęboko czy małego żeby poprawić separację w terenie zaśmieconym, a może pośredniego czyli 9-11 cali?
sulik84 napisał(a):
Zrób szczegółową listę cech, ogranicz wybór do 2-3 modeli i pytaj tylko w ostateczności ;) (ja i tak polecę MR2 :666 )
Żeby to było takie proste... ;) Właśnie przez to, że na początku sam wybrałem sobie 2-3 modele (jak się później okazało beznadziejne) to muszę teraz określać się nieco dokładniej i dopytywać o pozostałe sprzęty.
Na przykład taki Teknetics G2 - niby same ochy i achy, a później natknąłem się na wątek z którego wynika, że jest płytki jak cholera (co zapewne wynika z zastosowania takich a nie innych filtrów gruntowych):
http://odkrywca.pl/teknetics-g2-bardzo- ... 93478.htmlCzyli moich założeń w ogóle nie spełnia.