Traper, wiem, że to kiepskie uczucie, ale zazdroszczę ci!
Moi uczniowie z Technikum Leśnego w Bialowieży przeczytali przede mna informację o wizycie majora "Zygmunta" w Puszczy i dzisiaj zrobili mi awanturę,że nie poczyniłem starań by doprowadzić do spotkania z nim na terenie szkoły. Następnym razem, gdyby ktoś mial informacje na temat planowanej wizyty Majora w okolicach Bialowieży lub Hajnówki to dajcie znać bo chłopaki mi nie wybaczą.
Marta! Gdybyś miała jutro czas o 12.50 to mozesz odwiedzić aulę internatu Technikum Lesnego w Białowieży. Będzie tam spotkanie poświęcone zbrodniom sowieckim na podlasiu w okresie pierwszej okupacji sowieckiej. Ciekawe komentarze, materiały, min. na temat Gródka, ale nie tylko. Niestety jutro pracuję w Narewce i nie będę mógł uczestniczyć, ale dla wyjaśnienia motywów działań "Burego" może to mieć określone znaczenie. Spotkanie organizuje Pan Wojtek Szymanowski, ale zaprosił człowieka z Warszawy, dokumentalistę, filmowca - cholerka nazwisko mi wyleciało! Ale warto.
Co do pomnika "Łupaszki" w Hajnówce to ... bardzo odważny pomysł, ale jakby co to jestem za, popieram i pójdę gdzie trzeba jak będzie trzeba. A co do honorowego patronatu to jednak zgłaszam Pana Starostę hajnowskiego - ze względu na jego znaną sympatię do AK bylby jednak lepszy!!!
Cały czas podtrzymuję hasło "Inka" oraz rajd szlakiem "Łupaszki" po Puszczy Białowieskiej. Proponowana trasa to Guszczewina - Budy -Czerlonka - Topiło - Hajnówka - Świnoroje - Narewka. Data 28 sierpnia - 03 wrzesnia. W przyszłym roku 60 rocznica śmierci "Inki".
Pozdrawiam!!!
P.S.
A gdyby ktoś jednak zechciał podzielić się informacjami na temat "Burego" to podaję priv na mejlu:
poli.ok@interia.pl