Witam.
Panowie, z wykrywaczami jest jak z pojazdami, ciężko a właściwie nie realne stworzenie pojazdu który by sprostał wszystkim wymaganiom użytkowników. Nie da się połączyć auta wyścigowego z wywrotką.
Tak samo jest z wykrywaczami, kto rozumie o czym pisze ten wie. Ciężko zatem producentowi sprostać wszystkim oczekiwaniom użytkowników wykrywaczy, dlatego że każdy użytkownik zupełnie czego innego oczekuje od wykrywacza, całkiem inne są nasze preferencje terenowe, jeden szuka na polach drobnicy, inny na tych samych polach lata i szuka głębokich sygnałów w okopach pod drobnicą, inny lata po zaśmieconych starych gospodarstwach, inny za militarką po krzakach, a jeszcze inny itd. itd., a wymieniać można sporo. Dodatkowo każdy użytkownik będzie oczekiwał jak by nie patrzeć podświadomie wykrywacza na bazie tego z którym mu się najlepiej chodziło i w tym kierunku dopracowanego. A tak się po prostu nie da. Producent wychodzi z siebie aby stworzyć sprzęt tak nowatorski a zarazem najbardziej uniwersalny jak się tylko da. Za to mu chwała
Ja osobiście jestem osobą która ten sprzęt katuje od jakiegoś czasu i mogę powiedzieć że jeszcze sporo czasu go będę katował zanim go poznam aby się uczciwiej wypowiedzieć. Nie zmienia to faktu że na dzień dzisiejszy jestem niesamowicie zaskoczony i nie wydaje mi się bym odszedł od tego wykrywacza. Spełnia on większość moich oczekiwań i możliwości a tego nie znalazłem w wielu światowych markach które katowałem. Proszę zrozumcie też, że dla mnie nie liczy się szukanie, ale kopanie, bo dopiero po wykopaniu możemy mówić o znaleziskach a nie podczas słuchania i oglądania cyferek. Inaczej podchodzili do poszukiwań poszukiwacze którzy latali 15-20 lat temu z PeIkami gdzie się po prostu kopało sygnały, a że ludzie należą do leniwych teraz wybierają co kopać a co nie i szukają wykrywacza który wśród swoich bajerów i za pomocą cyferek oraz wykresów usprawiedliwi nieco nasze wrodzone lenistwo przed wbiciem kolejny raz łopaty.
PS. Jak wszystko mi się poukłada przywiozę na zlot do Domaniewic ten wykrywacz i będzie można go zobaczyć. Oczywiście z góry zaznaczam że wersja którą posiadam jest wersją prototypową (testową). Pozdrawiam Saper.
Wszystko wychodzi na to że wchodzimy w nowy standard wykrywaczy.
|