Teraz jest poniedziałek, 13 października 2025, 06:20

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 127 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Apel
PostNapisane: piątek, 2 grudnia 2016, 01:37 
Podporucznik
Podporucznik

Tiamak napisał(a):
[...] bo każdemu zależy oprócz pracy na rozgłosie i nie ma co się oszukiwać że jest inaczej[...]

:ups: :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 2 grudnia 2016, 07:11 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Tiamak napisał(a):
Pierwszym krokiem musiałoby być stworzenie Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Detektorystów które by miało tytył prawny do zbierania środków pieniężnych od zrzeszonych detektorystów

I już zaczyna być widać o co chodzi... :D
Tiamak napisał(a):
( i ktoś to musi robić choć na początku w czynie społecznym)
,
...pełna iluminacja :lol:

Nasi dobroczyńcy, anioły stróże kochane :666
Jak widać niektórzy zapatrzyli się na naszych polityków, trzymających stale łapę w naszych kieszeniach i chcieliby tam wsunąć również swoje lepkie rączki :n
Takie chamskie próby skoku na kasę trzeba ubijać już w zarodku.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 2 grudnia 2016, 08:28 
Generał Broni
Generał Broni

Cytuj:
Nawet to twoje oświadczenie napisane tłustym drukiem to jest nieudolna próba mydlenia oczu innym sam dobrze wiesz że rzeczywistość jest inna może przedszkolak w to uwierzy :lol:

Kolego Poland :roll: No cóż niektórym trzeba w sposób prosty i dosłowny wszytko tłumaczyć

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Ironia

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 2 grudnia 2016, 09:32 
Specjalista
Specjalista

robertv3 napisał(a):
założyć związek wyznaniowy,szaleństwo ale legalne i praktyki religijne też.

Jak się dobrze zastanowić nad tym to ma to sens. Ja na ten przykład, znajdując czytelną boratynkę, doznaję wręcz religijnego uniesienia. Jeśli uda się zarejestrować w Polsce Kościół Latającego Potwora Spaghetti, to można by pójść przetartym przez nich szlakiem spróbować ugryźć system z tej strony. :)

Ostatnio edytowano piątek, 2 grudnia 2016, 09:52 przez slimak, łącznie edytowano 2 razy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 2 grudnia 2016, 09:36 
Generał Broni
Generał Broni

Kim jest pan Wojtek?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 2 grudnia 2016, 10:31 
Malkontent

Lipek napisał(a):
Kim jest pan Wojtek?

Może kimś kto przeczytał ''Folwark zwierzęcy'' Orwella i mu się spodobało ...
:666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 2 grudnia 2016, 10:43 
Główny Moderator
Główny Moderator

Lokalizacja: Warszawa, Sochaczew, Lodz, Rogacze, Przystan-Stawki , Sukowate
To już kolejna taka akcja w ciągu miesiąca :D
Ja zawsze się zastanawiam po co całkiem obca osoba chce wyrwać moje dane osobowe :666

Nie zapomnijcie podać: pesel, meldunek, nr rejestracyjny waszych samochodów i nr karty kredytowej.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 2 grudnia 2016, 11:02 
Pułkownik
Pułkownik

jankos napisał(a):
Tiamak napisał(a):
Pierwszym krokiem musiałoby być stworzenie Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Detektorystów które by miało tytył prawny do zbierania środków pieniężnych od zrzeszonych detektorystów

I już zaczyna być widać o co chodzi... :D
Tiamak napisał(a):
( i ktoś to musi robić choć na początku w czynie społecznym)
,
...pełna iluminacja :lol:

Nasi dobroczyńcy, anioły stróże kochane :666
Jak widać niektórzy zapatrzyli się na naszych polityków, trzymających stale łapę w naszych kieszeniach i chcieliby tam wsunąć również swoje lepkie rączki :n
Takie chamskie próby skoku na kasę trzeba ubijać już w zarodku.

Kol.Jankos to jest mój osąd,czemu ja bym to tak widział?,pojedynczy człowiek może się co najwyżej nakłapać ozorem a efekt będzie taki jak dotej pory,różne stowarzyszenia jakoś sobie powoli radzą więc czemu nie wciągnąć wszystkich za ich zgodą do jednego Stowarzyszenia które już będzie miało jakąś siłę przebicia,może nie od razu ale w miarę współpracy z archeobetonem może i się sytuacja zmieni,nie wyciągaj pojedyńczych zdań wyrwanych z kontekstu bo brzmi to dziwnie,nawet nie zrozumiałeś całości przekazu najwidoczniej,wracając do wyciągnięty przez Ciebie urywek pijący do sięgania do cudzej kieszeni,odpowiedzcie sobie sami czy niejednokrotnie nie wpłacaliście środków dobrowolnie na utrzymanie serwera,pomoc choremu koledze czy komuś kto miał problemy z :cop ,nie ma co się oszukiwać że dobrym rozwiązaniem byłaby możliwość przypisania siebie do jakiejś dużej grupy ludzi którzy bronią się wspólne,wspólnie sobie pomagają,jako jednostka leżysz i kwiczysz i tyle twojego co sobie pogadasz,patrząc na inne rodzaje Hobby to chyba tylko zbieranie grzybów nie jest obarczone wydatkami więc dlaczego by nie?,coś na wzór PZW,przy korycie zaufany człowiek który na początku patrz swój cytat z nawiasem :idea czyn społeczny,tak na początku by to tak działało a potem?czemu nie miałbym mu postawić pół litra za wyciągnięcie mnie z bagna lub inną pomoc.Oczywiście jest to tylko zarys pomysłu bo zaufałbym tylko sprawdzonej osobie z wieloletnim doświadczeniem,kol.Filip nie myślisz chyba że :cop nie wie kto chodzi,ile i gdzie,to że przymykają oko bo i sami chodzą nie znaczy że są nieświadomi,ale znając życie żaden pomysł nie wypali bo mimo wspólnego hobby większość i tak nie potrafi się dogadać.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 2 grudnia 2016, 11:19 
Pułkownik
Pułkownik

Por. Wojas napisał(a):
Tiamak napisał(a):
[...] bo każdemu zależy oprócz pracy na rozgłosie i nie ma co się oszukiwać że jest inaczej[...]

:ups: :lol:

Tu może mało precyzyjnie napisałem,piłem tu do znanych nazwisk tak bardzo nugujących nasze hobby tylko ze względów chyba zapewnienia sobie wyłączności do tego typu prac i pewnego stołka , to co się dzieje ma coraz mniej wspólnego z zamiłowaniem do Histori Polski,jest inaczej?, ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 2 grudnia 2016, 12:32 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

I co?założycie jakąś organizacje będziecie zbierać składki,wynajmiecie prawnika, i będziecie ślepo wierzyć że to wam coś da? Że przebijecie się z waszymi postulatami.zapewniam was że nie!.Przeciwko wam będą przemawiać znane nazwiska autorytety w świecie archeologii i inni przeciwnicy naszego hobby, nie mamy szansy na takim polu działania,tutaj trzeba dialogu wspólnego znalezienia wyjścia z sytuacji,trzeba im uświadomić że ich postępowanie doprowadza do nielegalnej grabierzy naszych zabytków, widziałem wiele bardzo cennych przedmiotów które bezpowrotnie zostały utracone a to tylko dla tego że ich znalazcy bali się zgłosić znalezisko obawiając się konsekwencji

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 2 grudnia 2016, 12:57 
Major
Major

poland.1980 napisał(a):
tutaj trzeba dialogu wspólnego znalezienia wyjścia z sytuacji,trzeba im uświadomić że ich postępowanie doprowadza do nielegalnej grabierzy naszych zabytków, widziałem wiele bardzo cennych przedmiotów które bezpowrotnie zostały utracone a to tylko dla tego że ich znalazcy bali się zgłosić znalezisko obawiając się konsekwencji

W jaki sposób chcesz to zrobić, nie podajesz żadnych konkretów!
Legalne stowarzyszenie ma szanse przebicia się i powolnego kruszenia "betonu"
Co do środków na działalność, to każde stowarzyszenie, związek, potrzebuje składek na funkcjonowanie, nie rozumie o co to larum?!!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 2 grudnia 2016, 13:20 
Generał Broni
Generał Broni

Na serio chcecie po raz tysięczny wałkować ten sam temat? O składkach, stowarzyszeniach, PZW, archeo, prawie? Słyszę o tym odkąd zacząłem szukać (czyli od prawie 15 lat) i przez ten czas nic się nie zmieniło.

Szkoda Wasze pisaniny. jak ktoś chce się stowarzyszać i nabijać komuś kabzę to proszę bardzo, takie organizacje już przecież istnieją. Kto chce współpracować z archeo od dawna już to robi. Więc o co to bicie piany?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 2 grudnia 2016, 13:23 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
...zgłaszam się na skarbnika :za , składka 100zł na rok, nr konta podam na PW, legitymację wysyłam @ do wydrukowania, zaraz po zaksięgowaniu pieniążków na koncie, zapraszam! :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 2 grudnia 2016, 13:28 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Lipek ma 100% racji

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 2 grudnia 2016, 13:39 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

frank napisał(a):
...zgłaszam się na skarbnika :za , składka 100zł na rok, nr konta podam na PW, legitymację wysyłam @ do wydrukowania, zaraz po zaksięgowaniu pieniążków na koncie, zapraszam! :1

U mnie składka tylko 90 zł!
Na hasło "Niezły macie tu burdel siostry" promocja - 80zł!

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 127 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]