Panowie,wysmienita robota.
Szczególnie zainteresował mnie ten ,,patent ,, z naprzemiennym wysokim i niskim tonem.Tomek to może dać rezultat bo to jedna z uproszczonych metod modulacji czestotliwosciowej w syntezatorach.Szkoda ze nie mamy w alterze drugiej identycznej skali ID dla kolejnych 120 tonów,wtedy mozna by było je nałożyć przesuniete w fazie na siebie- to by było juz duzo..a najlepiej jakby producent wrzucił jakis prosty silnik syntezatora modularnego do zaprogramowania - wtedy to bym jzu zachował altera do samego tworzenia muzyki... :D
Powiem tak. W terce 705 na 4 tonach była taka ilość informacji że nigdy nie uwierze ze 4 tony w alterze to to samo,nawet jakby sie konstruktor na lewą strone przewrócił :)...ale to pokazuje że:
-albo w tym przypadku w terce zrobili to na jakimś patencie z modulacja FM czy coś w tym rodzaju
-albo w alterze da sie to zrobić tylko dostepne nam 999 tonów/półtonów trezba na skali 120 ID tak poukładać ze efekt bedzie własnie taki jak byc powinien.
-albo ..ktoś sobie jaja zrobił przy pisaniu audio na altera..;)
Pozostaje testowac.
Z drugiej strony jednak minus dla producenta ze każe nam tu poprawiać maszynke za 3 klocki i to w tak podstawowej kwestii. Ale może się uda.
Tomek dzieki za kolejny profil jutro wrzuce na pokład okrętu flagowego,Dostałem jeszcze tajny specjalny program od innego kolegi z forum :lol: ,to jutro kolejne testy :)
Jeeszcze jeden test pseudo mixa :) bo wzm.audio tylko na 20,statyk na 10
https://www.youtube.com/watch?v=yfpwT3Vvny0Szczerze to nie rozumiem na dziś tych zachwytów rutusowców nad trybem jednoczesnym ,dla mnie niewiele wiecej informacji w kwestii głebokości..ale uprzedzam ze to opinia na dzis,potestuje go jeszcze w glebie w bardziej miarodajnych warunkach i przy lepszych ustawieniach.
polecam jeszcze krótki film jak x terra 705 ze swoim VID + modulacja zalezna od głebokosci na te same przedmioty +błyskawiczny tryb statyczny (nie pinpoint) i wprawny operator wyłuskuje fanty. Pamietam jak oglądałem pierwszy raz to wiedziałem z filmu co bedzie pod cewką :h
https://www.youtube.com/watch?v=tSE-kPoBVfI&t=17s