prete, ja robie to inaczej,może determinuje to wykrywka. Opisze jedną sytuacje z moich wypadów.
Kiedyś trafiłem na pole przypadkowa miejscówka 50x50 metrów około. Wchodze bez dyskryminacji all metal.
Ide i przez pierwsze 10-15 minut sparwdzam czy dużo żelaza,smieci,jakie sygnały...i kopie tylko i wyłacznie sygnały totalnie pewne takie monetkowe typowe czyli 20-24 ,34-38,16,......duże sreberka mam wyzej 40-44 takich jest mniejszosc. Po przejsciu tego pola juz wiem po tych pewnych sygnałach czy wychodza fanty czy nie ma nic ciekawego.
i tak.
Pierwszego dnia wykopałem 18 monet w tym połowa naprawde piekne rzeczy....zero żelaza....i mało smieci typu tubka i kapsel,druciki.
Drugiego dnia juz wiedziałem ze wychodza zajebiste rzeczy....więc kopałem juz dużo sygnałów wskazująch ze moze tez byc kolowy typowy śmiec.Wróciłem do domu z 4 monetami i 2-3 razy wieksza iloscią smieci niz dzien wczesniej.
3 dnia taktyka kaze wykopać kazdy kolorowy sygnał...kazdy.
Wróciłem 3 dnia z 2 monetami..kopnietymi ze skraju pola i..tonami smieci :)
Ostatnim razem jak tam byłem kopnąłem jeszcze dwa zzarte fenigi z wiekszej głebokości i kilka smieci....poza tym czysto.
Stali na polu nei było dużo tak ze raczej nie maskowała generalnie pola.
Wniosek
Nie da sie w jakimś przedziale czsu wykopać wszystkiego całego pola, dzieki temu ze wykrywacz bardzo pomagał mi identyfikowac cele..skupiając sie tylko na tych dostępnych od razu z pewnym ID....najlepszy wynik uzyskałem pierwszego dnia..i jednoczesnie najmniej smieci wykopałem.
Gdybym pierwszego dnia kopał wszystko to....wynik byłby taki jakbysmy pomieszali dzień 1 z 3 :) to logika
Czyli 10 monet i dużo śmieci.
To tylko głupia taktyka....ale z innym wykrywaczem zmuszony byłbym kopać wszystko od razu a nie mamy tyle czasu :)
Tomek, 120 tonów:
https://www.youtube.com/watch?v=vTAotgX ... e=youtu.be