altertomek napisał(a):
Front, nie miałem możliwości na razie obejrzeć Twoich filmików, ale widzę, że zrobiłeś sporo testów i wyciągnąłeś z nich pewne wnioski. Jaka, która konfiguracja wydaje Ci się na ten czas najlepsza jeśli chodzi o precyzyjną identyfikację obiektów? [Jeśli chodzi o głębokie kopanie i o poszukiwania wśród śmieci to inny temat.] Bardzo jestem ciekaw, bo sam na razie również jestem w fazie testów i Twoje wnioski na pewno będą pożyteczne.
P.S. Wysłałem Ci pytanie na pw.
altertomek,na tych filmach w sumie na bieżąco coś mamrocze w ramach wniosków.Natomiast chyba za wcześnie na osteczną ocena która by w końcu zamkneła dla mnie ten temat i te testowanie. Tyle że teraz trzeba ruszyć w teren....Myśle że 100 godzin w terenie da mi podstawę do oceny. Na dziś dzień powiem że wycofałem oferte sprzedaży,bo pojawiają sie bardzo pozytywne motywy w alterze,których nie było na paczątku ,natomiast tylko teren da potwierdzenie.
Jesli chodzi ci o twoje tony to ustwienia na 120 które zrobiłes jest super,dobra robota,jest to coś z czym mozna już ruszyć w teren.
Natomiast jeśli chodzi o smietniki...To moim zdaniem program b.szybko sie do tego nie nadaje. Zrobiłem krótki film na jego temat i tam sie wypowiadam.
Zresztą od czasu powstawania wykrywaczy tzw. ,,szybkich,, jest amba w gadaniu o śmietnikach itd. Nie wiem ale ja przez kilka lat trafiłem na 2 smietniki zresztą czyste na maxa bo juz przekopane przez tabuny detektorystów.Plus okopy zsiane łuskami których odróznienie w ID nie stanowi najmniejszego kłopotu dla wolnej terry. Ja dla siebie w ogóle nie potzrebuje szybkiej wykrywki tym bardziej że kopanie na miejscówce gdzie ubita ziemia zmieszana jest z cegłami(mam taką miejscówke smietnik) .....sygnał na sygnale...tam nie jest potrzebny w ogóle wykrywacz..tylko kilof,wiaderka i łopata....i pinpointer.