benekpe napisał(a):
W MX Sport te sygnały z kilku sąsiadujących obok siebie przedmiotów nie dość że się zlewają w jeden jęczący wydłużony dźwięk i jednocześnie opóźnienie dźwięku względem położenia przedmiotu jest w moim odczuciu porównywalne do kanarkowego - dla mnie absolutnie nie do przyjęcia.
Myślę, że tu tkwi problem z filmu z opóźnionymi dźwiękami:
sulik84 napisał(a):
Radzę się wstrzymać. Nowy Whites ma poważne problemy ze skaczącą identyfikacją cyfrową i dźwiękową. Tryb 8 i 20 tonowy jest podobno nieużywalny ze względu na "nieblokujące" się tony.
Film był nagrany na początku kwietnia, więc testowy detektor na 100% miał wadę fabryczną softu który już teraz jest OK.
Druga sprawa jest taka, że detektor posiada program Hi Trash, czyli szybki program na śmietniki. Taki program posiada alter (szybko i bardzo szybko) i deus (deus szybki), więc może po zapięciu tego programu w Sporcie szybkość i separacja wzrośnie.
front247 napisał(a):
Damiano wróciłem do tery 705 z cewką mars na 7,7 i 18,75 kHz.Ale jeszcze paczka nie doszła...Swięta :)
Jesli chodzi o dyskryme i pozbawianie sie znalezisk to odsyłam do testu np tery 705 z 2005 roku bodajze w Odkrywcy ,komentarzy i doswiacdczen userów.
Powiem ci tak 4 lata z tym sprzetem i dyskryminacja nie oszukała tutaj mnie ani jeden raz,dosłownie. Tak samo żelazo...jak wytniesz to wycięte i basta. A jak bedzie duże i skorodowane to bedzie pisk na koncu skali - I to sa rzeczy które nie robią figli podczas kopania,masz wykrywacz i wiesz ze ci on pomaga a nie robi co chce. Jak zaczałem testowac altera to mi ręce opadły jak zobaczyłem co on robi z tym samymi rzeczami co terra. I o tym własnie pisze,pogoń za zasiegami - reszta leży. To jednak znowu tylko moja opinia jako usera.
Pasuje tu cytat z temtego watku ,, Sama szybkość nie gwarantuje jeszcze jakości detekcji.,,
Możecie się teraz śmiać i mówić, że się z frontem zmówiłem (wcale tak nie jest :lol: ) ale ja też kiedy nic nie testuję latam z tą "bardzo wolną" teresą 705 i to do niej porównuję resztę stawki :) Podpisuję się dwoma nogami i rękoma pod tym co napisał front i tak naprawdę szukam teraz trochę głębszej x-terry :8)