Teraz jest piątek, 18 lipca 2025, 20:51

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Whites MX Sport
PostNapisane: wtorek, 27 grudnia 2016, 18:02 
Kapitan
Kapitan

Front - szkoda, że nie miałeś możliwości pochodzić z GM5 - jako jeden z nielicznych rewelacyjnie radzi sobie z dużym żelazem - poprawnie je identyfikuje jako żelazo - a nie przekłamuje na kolor. Graficzne szerokie spektrum też poprawnie identyfikuje złożoność zalegających przedmiotów - masz jak na dłoni wykres z którego można bardzo wiele wyczytać. Przy tym jest niesamowicie szybki - i głęboki zarazem. Monetki z 30cm bez problemu sygnalizuje i poprawnie identyfikuje.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 27 grudnia 2016, 18:25 
Moderator
Moderator

A ten sportowiec ma ręczny grunt ( lub korektę ) ??? Bo jak nie ma to bieda

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 27 grudnia 2016, 18:31 
Generał Broni
Generał Broni

Front jak kiedyś kolega za mną notorycznie wyciągał sreberka gdzie teresa nawet nie pierdla lub pokazywała żelazo tak ją szybko sprzedałem a miałem dwie i sprzęt znam,tak tylko teraz szybki analog innego sprzętu już nie chce :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 27 grudnia 2016, 18:32 
Specjalista
Specjalista

prymek sport ma regulacie gruntu.,tez autotrak,y manual.., co do sybkocsi to jest pare detektory co mozna ustavic tez na pomalo - cewka 15-25 centy nad zemiov -test 3D, na optimalne szybko - prechodzy nailbord test tezna 4 ruchu 2. pozicii monety,y tez na zaszybko - zaplytko y i sybko traci sygnal na drobiazgy... y to vsystko na jednej tej samej censtotlivosci..

Ostatnio edytowano wtorek, 27 grudnia 2016, 18:56 przez EL NINO, łącznie edytowano 2 razy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 27 grudnia 2016, 18:45 
Generał Brygady
Generał Brygady

front247 napisał(a):
Jak zaczałem testowac altera to mi ręce opadły jak zobaczyłem co on robi z tym samymi rzeczami co terra. I o tym własnie pisze,pogoń za zasiegami - reszta leży. To jednak znowu tylko moja opinia jako usera.
Pasuje tu cytat z temtego watku ,, Sama szybkość nie gwarantuje jeszcze jakości detekcji.,,

Coś w tym jest. Nie dalej jak wczoraj łaziliśmy z nim po okopach. Głęboki na statyku niemożliwie, ale id leż i kwiczy. Musiałem chodzić za kolegą z moim wykrywaczem i sprawdzać mu każdy rozkopany dołek. Nieporozumienie wg mnie przy tej klasy wykrywaczu. To jak za czasów PI, gdzie każdy sygnał sprawdzaliśmy po rozkopaniu Minelabem. Rozumiem, że głębokim sygnale tego nie identyfikuje, ale nie rozpoznał nieśmiertelnika AW po ściągnięciu 2 sztychów łopatą w głąb, gdzie mój płytki MXT identyfikował już to bezbłędnie.
Argo na militaria wypada wciąż zdecydowanie korzystniej mimo tego, że jest płytszy.

Dzięki za wyjaśnienia o co biega z tą szybkością. Tylko nie każdy chodzi za monetami, a na inne zastosowania nie jest to już najważniejsze kryterium. Ja wybrał bym wolniejszy wykrywacz, ale głębszy i ze stabilnym id.

Wracając do tematu, MX ma taki tryb jak HI Trasch, to jest chyba opcja na zaśmiecone miejsca
Prymek, tu masz strojenie i coś w stylu Twojego poletka:
https://www.youtube.com/watch?v=y-uCVdIwmQw

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 27 grudnia 2016, 20:00 
Starszy Sierżant Sztabowy
Starszy Sierżant Sztabowy

benekpe napisał(a):
W MX Sport te sygnały z kilku sąsiadujących obok siebie przedmiotów nie dość że się zlewają w jeden jęczący wydłużony dźwięk i jednocześnie opóźnienie dźwięku względem położenia przedmiotu jest w moim odczuciu porównywalne do kanarkowego - dla mnie absolutnie nie do przyjęcia.

Myślę, że tu tkwi problem z filmu z opóźnionymi dźwiękami:

sulik84 napisał(a):
Radzę się wstrzymać. Nowy Whites ma poważne problemy ze skaczącą identyfikacją cyfrową i dźwiękową. Tryb 8 i 20 tonowy jest podobno nieużywalny ze względu na "nieblokujące" się tony.

Film był nagrany na początku kwietnia, więc testowy detektor na 100% miał wadę fabryczną softu który już teraz jest OK.

Druga sprawa jest taka, że detektor posiada program Hi Trash, czyli szybki program na śmietniki. Taki program posiada alter (szybko i bardzo szybko) i deus (deus szybki), więc może po zapięciu tego programu w Sporcie szybkość i separacja wzrośnie.

front247 napisał(a):
Damiano wróciłem do tery 705 z cewką mars na 7,7 i 18,75 kHz.Ale jeszcze paczka nie doszła...Swięta :)
Jesli chodzi o dyskryme i pozbawianie sie znalezisk to odsyłam do testu np tery 705 z 2005 roku bodajze w Odkrywcy ,komentarzy i doswiacdczen userów.
Powiem ci tak 4 lata z tym sprzetem i dyskryminacja nie oszukała tutaj mnie ani jeden raz,dosłownie. Tak samo żelazo...jak wytniesz to wycięte i basta. A jak bedzie duże i skorodowane to bedzie pisk na koncu skali - I to sa rzeczy które nie robią figli podczas kopania,masz wykrywacz i wiesz ze ci on pomaga a nie robi co chce. Jak zaczałem testowac altera to mi ręce opadły jak zobaczyłem co on robi z tym samymi rzeczami co terra. I o tym własnie pisze,pogoń za zasiegami - reszta leży. To jednak znowu tylko moja opinia jako usera.
Pasuje tu cytat z temtego watku ,, Sama szybkość nie gwarantuje jeszcze jakości detekcji.,,

Możecie się teraz śmiać i mówić, że się z frontem zmówiłem (wcale tak nie jest :lol: ) ale ja też kiedy nic nie testuję latam z tą "bardzo wolną" teresą 705 i to do niej porównuję resztę stawki :) Podpisuję się dwoma nogami i rękoma pod tym co napisał front i tak naprawdę szukam teraz trochę głębszej x-terry :8)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 27 grudnia 2016, 21:26 
Specjalista
Specjalista

program hi trash na mx sportu jest fabrycne ustawiony podobne jak v spektre,-na eliminacie balastu-, to aby byl sybsi treba zjechac s diskriminacii y maskovania...potem jest ok...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 27 grudnia 2016, 21:40 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Benek,szczerze ci powiem ze od jakiegos czasu oglądam sie za GM 5 :) ,widzialem filmy takze twoje,no..naprawde chetnie bym ten wykrywacz złapał i pochodził,ale jednak opinie na temat GM sa skrajne,jedym nie pasuje nic,a inni zachwyceni:)..coś w tym jednak musi być:) Moze wygospodaruje gotówke za jakis czas na zakup to powiem cos wiecej.
Sorry za off ale jeszcze raz napisze to co koledzy powyzej. MIałem altera 71 i szczerze bez sciemy miałem starsznie duże oczekiwania i nadzieje ze dostane sprżet który zabije to z czym chodziłem wczesniej ,ze w koncu sie przekonam do Rutusa - a to była dla mnie traumatyczna porażka,jego pozytywne cechy...absolutnie nie przesłoniły wad..wady dla mnie nie do zaakceptowania...i wtedy przekonałem sie ze poszczególne cechy nijak sie mają do ogólnego wrazenia i skutecznosci. To tez pokazuje jak ciezko w tej dostepnej inzynierom technologii wyczarowac jakiś przełom. Jeszcze chyba nie ten czas na zmiany.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 27 grudnia 2016, 22:35 
Kapitan
Kapitan

front247 napisał(a):
MIałem altera 71 i szczerze bez sciemy miałem starsznie duże oczekiwania i nadzieje ze dostane sprżet który zabije to z czym chodziłem wczesniej ,ze w koncu sie przekonam do Rutusa - a to była dla mnie traumatyczna porażka,jego pozytywne cechy...absolutnie nie przesłoniły wad..wady dla mnie nie do zaakceptowania...i wtedy przekonałem sie ze poszczególne cechy nijak sie mają do ogólnego wrazenia i skutecznosci.

Miałem bardzo podobne odczucia do Twoich. Pomimo że każdy z nas oczekiwał czegoś innego od tego sprzętu, Alter nie podołał jak widać naszym oczekiwaniom - wielka szkoda.
Wracając do tematu wątku odsyłam do nowych filmów kolegi Sheltona:
https://www.youtube.com/watch?v=RZgFvE7JkdY
https://www.youtube.com/watch?v=8-okucf7YlM
Na kanale YT Michała znajdziecie więcej filmów z udziałem MX Sporta.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 28 grudnia 2016, 13:39 
Generał Brygady
Generał Brygady

Pojawila się używka na allegro, ale z kwietnia więc może być z trefnym softem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 28 grudnia 2016, 14:19 
Plutonowy
Plutonowy

Jeszcze pękające obudowy elektroniki doszły do problemów z softem.
Według Whitesa to wina użytego materiału.

http://forums.whiteselectronics.com/sho ... has-cracks

Więc lepiej kupujcie nówki i to uważajcie czy nie jakieś leżaki magazynowe.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 28 grudnia 2016, 14:40 
Szeregowy
Szeregowy

Kupujcie MX Sport wyprodukowane od października 2016 wcześniejsze maja wadę softu itp.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 28 grudnia 2016, 14:44 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Czasem przechodzą mnie myśli by wejść w te Whitesy bo jak by nie było to popularne wykrywacze pomimo egzotyki i generalnie braku przeznaczenia na nasze rejony (specyfika znalezisk, poszukiwań itp). No chyba że ktoś brodzi w wodzie po pas. Ale ciągle jakieś kwiatki wyskakują...

Ci co mieli z tym wykrywaczem do czynienia i pojawiały się problemy - jak z serwisem? (terminy itp.)

Pozdrawiam ( ͡° ͜ʖ ͡°)

saku

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 28 grudnia 2016, 14:47 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

jeremi napisał(a):
Kupujcie MX Sport wyprodukowane od października 2016 wcześniejsze maja wadę softu itp.

skąd to info? potwierdzone?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 28 grudnia 2016, 14:57 
Szeregowy
Szeregowy

W zagranicznych sklepach sa informacje przy sprzedzay np sklep big boys hobiess
BBH niesie tylko zaktualizowany nową wersję produkowanego po wrześniu 2016 roku ze wszystkimi ekran, Pin Point i problemy rozwiązane Tone ze starszych White'a MX Sport Waterproof wykrywacze metali.
na ebay widziałem równiez przy sprzedazy informacje ze sprzedawane sa wykrywacze wyprodukowane po wrześniu 2016.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]