jacobs napisał(a):
Brawo Rutus!
Jedyny głos rozsądku w tej dyskusji nad tą niepoważną (aczkolwiek celową) propozycją.
Zadziwiająca jest zbieżność pewnych wydarzeń: otóż całkiem niedawno kolega Taktyk zwrócił się do znanych Konstruktorów i Producentów detektorów metali w PL w celu zorganizowania swego rodzaju konsylium mającego na celu wymianę doświadczeń, i ewentualnie zaprojektowaniu takiego krajowego, polskiego wykrywacza.
Żeby nie było tak kolorowo to jednocześnie zaaranżował akcję głównie wymierzoną w Rutusa celem skłócenia środowiska Konstruktorów.
I Taktyk nie strasz mnie znowu sądem bo to są fakty.
Propozycja kolegi saku(z czynnym poparciem kolegi Taktyk) ma głównie na celu uderzenie w Rutusa, nie dało się tego zrobić na forach(totalna krytyka altera przez Taktyka), wykrywacz nadal dobrze się sprzedaje więc trzeba z innej strony...
Saku, nieudolnie zdradziłeś te intencje w tym złośliwym komentarzu dotyczącym Rutusa.
Uważnemu słuchaczowi poddaje pod wnikliwe rozważenie kwestii kto chętnie chce przystąpić do tego testu: grupa youtuberów , gadżeciarzy, wyznawców nailboard testów itp.
Nie wspomnę już o fakcie że testowanie wykrywaczy o różnej specyfikacji na tych samych obiektach to wyraz dużej indolencji...
Co ma z tego wyniknąć? Rutus to dobrze zdiagnozował: próba zaorania co po niektórych, tych którzy osiągnęli sukces.
Tak, wiem, zaraz spadną na mnie gromy, ale zgodnie z konkluzją Prymka korzystam z prawa do swobodnej wypowiedzi.
Na koniec pytanie: Czy są tu prawdziwi Poszukiwacze Skarbów?
Ja już nie wiem czy mam odpowiadać na te zaczepki, czy nie Prymek? Zakładam jednak, że pojawianie się mojej osoby i działań jest z ogólną korzyścią - jak napisał Shelton, przy premierze musi być skandal, czy jakoś tak :) Ok, wykorzystam to!
Jestem otwarty i możemy współpracować. Projekt na forum "o" był próbą otwarcia na świeżość, wiem, że są gdzieś obok ludzie, i nie chodzi o fimry ale także o totalnych amatorów, którzy mają swoje pomysły ale nie mają środków. Zawsze starałem się mieć w tej kwestii zaufanie - to na samym początku jest bardzo ważne. Zarzucanie mi chęci do inicjatywy, chęci do działania pozostawię bez komentarza. Propozycja projektu na "o" była chyba 2 lata temu. Jacobs napisał , że całkiem niedawno :lol: Nawet w chronologii zdarzeń nie potrafi się odnaleźć. Nieistotne.
Nigdy nie uderzałem w Rutusa i życzę mu jak najlepiej. Na całym wykrywaczowym świecie starczy dla wszystkich miejsca. I jeśli polskie produkty, będą lepsze od tych z US, to będzie ok! Chociaż jakimś przesadnym patriotą to ja nie jestem.
Myślę, że Saku ma czyste intencje i mimo faktu, że wcześniej się spieraliśmy to, podoba mi się jego inicjatywa. I jeśli termin będzie majowy, to zorganizuję nawet wywrotkę wysoko zmineralizowanego gruntu z Dolnego Śląska! :)
TAKTYK