Wolfsschanze napisał(a):
Czyli potwierdza się problem dynamika w Alterze. Tryb jednoczesny dedykowany raczej na czyste pola i nie każdemu on niestety odpowiada. Na śmietnikach raczej mix się nie sprawdzi.
Jaki problem dynamika ?
Cytuj:
Głębokość detekcji Altera nie przełoży się na jego skuteczność w terenie jeśli nie zaczniemy mim bardzo wolno i wąsko przemiatać co wielokrotnie było już sygnalizowane. Czy zapowiadana zmiana softu może rozwiązać ten problem?
Gdzie to było już "wielokrotnie" sygnalizowane i w ogóle co tak naprawdę ? Podaj jeśli możesz jakiegoś linka to tematu gdzie użytkownicy Altera wielokrotnie sygnalizują problem o którym piszesz bo ja z obecnie podmokłych pól za każdym razem wracam z kieszenią pełną kolorów.Tych najmniejszych jak i większych.Na polu chodzę na 15kHz ze statykiem.
Zauważyłem,że Alter jest mniej podatny na zakłócenia od linii wysokiego napięcia od Argo.Alter w odległości 30m od linii wys. nap. i około 70 od linie średniego nap.(poruszalem się między nimi) stabilnie pracuje na filtrze 7 i 8 przy czułościach 86-90.Mój Argo zawsze w tym miejscu i takich odległości od tych linii miał dużo większe problemy tj. przy czułości mniejszej niż 12 i niezależnie od wybranego filtra gruntowego zawsze słyszalne były wyraźne zakłócenia które zazwyczaj uniemożliwiały pracę .