Teraz jest środa, 23 lipca 2025, 05:14

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 109 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Robi się coraz ciaśniej
PostNapisane: wtorek, 19 września 2017, 13:26 
Generał Broni
Generał Broni

Chcesz się dogadywać z kimś co robi chlew?
Nie bardzo rozumiem....
Takich trzeba tępić bo skoro raz zrobili chlew to będą robić go kolejny raz bez skrupułów.
Później zbiera się opierdziel za innych....

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 19 września 2017, 13:31 
Podporucznik
Podporucznik

No masz rację, potem idzie na Nasze konto i jest boruta
Mam swoje lata i nie mam ochoty słuchać że jakiś tam koleś z wykrywaczem
zrobił Nam opinie.
Tak trzeba posprzątać w szeregach :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 19 września 2017, 13:58 
Generał Broni
Generał Broni

Ze swojego doświadczenia wiem że nie ma coś takiego jak dogadanie się , jedni mają jakąś kulturę a inni nie .Każdy kopiący wie dokładnie że trzeba po sobie zakopywać dołki i żeby nie wchodzić na uprawy . Ostatnio chodziliśmy po wykoszonej łące u rolnika za stodołą . Zgodę dostał świeżak , oczywiście przed wejściem po raz kolejny raz przypomnienie żeby ładnie oskarpować a potem przykryć trawą do góry aby jak najmniej było widać jakieś ślady kopania. Efekt był taki że nie dość że niezawalona dziura to jeszcze leżał na wierzchu wykopany kawał żelaza .Ręce opadają.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 19 września 2017, 14:41 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
Mateusz F. napisał(a):
Tak trzeba posprzątać w szeregach

Nie da się posprzątać, bo nie ma żadnych szeregów. Podobnie jak z użytkownikami detektorów jest z użytkownikami pił łańcuchowych, spróbuj zrobić wśród nich porządek, z tymi co kradną drewno i wycinają nielegalnie drzewa. :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 26 września 2017, 16:55 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Powinno być podobnie jak w wedkarstwie,tam tez niektórzy robią chlew.Ale na to są już paragrafy.
Na wykopki powinno się na poczcie kupować zezwolenie 100-200 zł na rok i heja latasz.Niezakopany dołek 500 zł/mandat,za wejście na obsiane-dozwolony odstrzał przez mysliwych :h
Kopanie bez zgody własciciela terenu- mandat 1000 zł dla własciciela .
Kopanie w lesie dozwolone za pozwoleniem leśnika/brak pozwolenia -1000 zł mandat.
Wejscie na stanowisko - 20 tyś grzywny.(stanowiska oznaczone).Kasa z mandatów dla muzeuw na wykup znalezisk od legalnych kopaczy.
Wszystkie służby mundurowe uprawnione do kontroli i wystawiania mandatów.

I się szybko środowisko by naprawiło. To nie ludzie są zli tylko system patologiczny.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 26 września 2017, 17:30 
Generał Broni
Generał Broni

...i ABW, i BOR także? i PSP, SC i SG? SW pewnie także, nie wspominając o SOK a nawet Służbie Ochrony Metra :o Bój się Boga :usta

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 26 września 2017, 19:09 
Podporucznik
Podporucznik

Front masz rację, zezwolenia i przestrzeganie prawa
Tak jest w łowiectwie, wędkarstwie, etc.
A tak to dzicz i patologia.
Dodam od siebie:bezwzględne pozwolenie właściciela gruntu
Plus jakaś opłata !
Mam kartę wędkarską, opłacam na rok, jadę na Mazury i tam wnoszę dodatkowo opłatę za łowienie !!
Można, można
A jak jest wszyscy wiemy :D
Brak spójnych przepisów tworzy patologie
Prawda stara jak świat.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 26 września 2017, 19:24 
Moderator
Moderator

I tak bolszewickio-niewolnicze myślenie wydostało się z (cytuję za kol. front247) "muzeuw" i rozkwitło czerwienią.
Zachęcam do skorzystania : http://junior.bialystok.pl/imprezy-na-b ... lorus.html
До свидания.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 26 września 2017, 20:34 
Generał Brygady
Generał Brygady

Renald napisał(a):
I tak bolszewickio-niewolnicze myślenie wydostało się z (cytuję za kol. front247) "muzeuw" i rozkwitło czerwienią.
Zachęcam do skorzystania : http://junior.bialystok.pl/imprezy-na-b ... lorus.html
До свидания.

Skorzystałem, byłem, polecam. Tam jest raj. Nie ma poprawności politycznej jak u nas. Żyć nie umierać :8)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 26 września 2017, 20:58 
Moderator
Moderator

dragasz1 napisał(a):
Skorzystałem, byłem, polecam. Tam jest raj. Nie ma poprawności politycznej jak u nas. Żyć nie umierać :8)

To dlaczego nie zostałeś w tym raju? No właśnie...
Ja w takim raju żyłem. Bez perspektywy, że za dwa tygodnie go opuszczę aby zachwycać się jak mi tam było dobrze. PRL też nawiedzali rozanieleni trockiści z Zachodnich Niemiec i po powrocie, siedząc bezpieczni i nażarci w berlińskiej kawiarni, cmokali z zachwytem nad socjalizmem.

Jeżeli ktoś proponuje aby pod pozorem praworządności i bezpieczeństwa powrócić do państwa policyjnego, powinien solidnie przywalić łbem w ścianę.
Patologii nie usuną żadne kary, grzywny, donosy, mandaty. Ucierpią wyłącznie ludzie uczciwi.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 26 września 2017, 21:25 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Osadzenie w prawie takich kwestii jak poszanowanie własności,niszczenie dóbr, i ogólno pojęty legalizm życia...klarowne zasady usadowione w przepisach nazywasz powrotem do bolszewickiego państwa policyjnego?
Ten postkomunistyczny rozpizdziaj prawny ci się podoba..? Ze ściągają chłopaka z pola za pare drobiazgów i maglują 2 lata ciągając po sądach...?
Renald nie wiem kim jesteś ,ale masz duże kłopoty z interpretacja tekstu pisanego,i to nie pierwszy raz. Ale spoko..nie będę polemizował z tobą na temat rzeczy które są dogmatami.

ps. I jeszcze ta literówka...było wesoło no nie? Żenada chłopie i tyle.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 26 września 2017, 21:43 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
Co z tym wędkarstwem wyjeżdżacie, to w żaden sposób nie odnosi się do poszukiwań detektorem, jeszcze opłaty, kary, skończcie z tymi głupotami. Ciekaw jestem czego będziecie mogli szukać z takim opłaconymi oficjalnymi zezwoleniami, myślicie, że państwo zezwoli wam za opłatą na kopanie zabytków, fibule w marcu, a rzymki w maju.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 26 września 2017, 21:54 
Moderator
Moderator

front247 napisał(a):
Osadzenie w prawie takich kwestii jak poszanowanie własności,niszczenie dóbr, i ogólno pojęty legalizm życia...klarowne zasady usadowione w przepisach nazywasz powrotem do bolszewickiego państwa policyjnego?
Ten postkomunistyczny rozpizdziaj prawny ci się podoba..? Ze ściągają chłopaka z pola za pare drobiazgów i maglują 2 lata ciągając po sądach...?
Renald nie wiem kim jesteś ,ale masz duże kłopoty z interpretacja tekstu pisanego,i to nie pierwszy raz. Ale spoko..nie będę polemizował z tobą na temat rzeczy które są dogmatami.

Zgadza się: żenada. Poszanowanie własności i zasad wynika z kultury, nie z obawy przed karą. To drugie podejście reprezentują wyłącznie jednostki patologiczne. Ja, i jak sądzę większość osób na tym forum do nich się nie zaliczam. I nie życzę sobie być wychowywanym, bo mam to już za sobą.
Wiem, są ludzie którzy lubią pański but na karku. Mają wówczas jasny ogląd, co im wolno, czego nie. Czują się przez to bezpieczni a bezpieczeństwo cenią sobie ponad wszystko.
Postawy takiej nie rozumiem i nie szanuję, więc raczej nie mamy o czym rozmawiać.

PS. Sądzisz, że wypunktowana przez Ciebie lista kar, mandatów itp (plus idiotyczny tekst o myśliwych), zakończą naloty na prywatne kolekcje i poszukiwaczy? A niby dlaczego?
Sam piszesz na przykładzie wędkarzy o paragrafach. I w tym samym zdaniu wspominasz o patologii. Czyli dowodzisz, że te paragrafy są psu na budę, bo i tak "niektórzy robią chlew". Powtórzę, co napisałem Ci w innym wątku: zastanawiasz się nad tym co chcesz powiedzieć?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 26 września 2017, 22:24 
Generał Broni
Generał Broni

Jest jeden taki mądrala, co chciał ubóstwo znieść ustawą (ustawowy zakaz bycia biednym) i był święcie przekonany, że to doskonały pomysł. Myślałem że to lewacki ekstremista, ale widzę że ma grono umysłowych naśladowców :D

Renald :1 :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 27 września 2017, 07:38 
Specjalista
Specjalista

front247 napisał(a):

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 109 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]