Renald napisał(a):
A ja mam serdecznie dosyć tego, że cała sprawa jest odbierana przez fanatyków jako atak na ich "wartości". Nieważne jaka polityczna opcja byłaby w tej sytuacji u władzy, nie mielibyśmy prawa milczeć. Bez względu na poglądy nie możemy pozwolić, aby posługując się kłamstwem, robiono z nas bandytów. Chyba że nie mamy ani przyzwoitości, ani szacunku dla samych siebie. Jeśli ja głosowałbym na tych ludzi, byłbym podwójnie wściekły, bo czułbym się dodatkowo oszukany. I tyle.
Nie wymagam od nikogo zmiany poglądów. Chcę wyłącznie uczciwości bo tylko z uczciwymi ludźmi można walczyć o swoje prawa.
Zgoda,ale... przecież od dawna gnoi się poszukiwaczy (przykład sapera chociażby) ale i wielu wielu innych Kolegów zostało zmieszanych z błotem i nazwanych złodziejami wandalami itp epitetami ,do tego publicznie i to w ostatnich latach kiedy to ,,żyło się lepiej,,. Pytam gdzie byliśmy ? Każdy wtedy mówił że jego to nie dotyczy. Kardynalny błąd,już wtedy dotyczyło to każdego z nas ,to wtedy ten ,,nowotwór,, prawny zaczął się rozwijać ale nikt nie reagował stanowczo,nikt nie bronił. Efekt dobitnie widać w obecnych zmianach prawnych ,pozwoliliśmy na to i zgadzaliśmy się na to od lat by w końcu ,,żyło się lepiej,, Jednym słowem wydymano nas. Jedynie silne Stowarzyszenie może to zmienić,trzeba ludzi zrzeszyć bo w pojedynkę to sobie można pobożne życzenia pisać. Musi być coś na wzór zwolenników broni w USA ,wtedy coś się zdziała i nie ważne czy ktoś będzie lewy czy prawy będzie poszukiwaczem który ma głos i ten głos będzie słychać bo dotychczasowe wysiłki w tym zakresie brzmią jak pierdnięcie.