zeppo035 napisał(a):
zauważ że deus na 20 i na 25 daje lepszy sygnał niż przy 10 cm
Masz rację, nie widzę na to wytłumaczenia, chyba że jakieś przesterowanie reaktywności 0 w połączeniu z wysoką czułością.
zeppo035 napisał(a):
(tu właśnie zabiła go reaktywność 0 w takim terenie na hf nie ustawiłbym mniej niż 2 i wyciszył bym żelazo żeby sygnały maskowane były czytelniejsze )
Zrobiłbym trochę inaczej (zostawiłbym bez dyskryminacji - lubię słuchać wszystkiego) ale z tą reaktywnością na 0 to dlatego, że starałem się zbliżyć do zadania które mi dałeś :)
Zazwyczaj nie schodzę poniżej reaktywności 2.
zeppo035 napisał(a):
sygnały eq jednostronne jak dla mnie za mało czytelne (podejrzewam że kute skorodowane żelazo da podobny odczyt ) ale to moje spekulacje nie sprawdzone w terenie gdyż nie miałem eq w ręku
Kopię tego typu sygnały Equinox'em i nie trafiłem jeszcze żelaza przy takim sygnale, ładnie je wycisza.
Dopiero na duże żelazo zaczyna przebijać ostro szarpanymi sygnałami koloru ale w towarzystwie silnego pomruku żelaza. I to też kopię - duże żelazo bywa ciekawe :)
Co do jednostronnego sygnału bardziej podejrzewam wielkość cewki i wchodzące bokami maskujące sygnały żelaza.
Na filmiku słabo słychać pomruki żelaza bo mam dość mocno ściszone żelazo.