Teraz jest piątek, 29 sierpnia 2025, 23:14

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 122 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Komunikat PZE
PostNapisane: czwartek, 21 czerwca 2018, 18:07 
Moderator
Moderator

Filip napisał(a):
Powiem tak, jak do tej pory to Jacek dokłada do tego interesu z własnej kieszeni.

Tylko po co dopłacać jak można zebrać składki? Tego właśnie nie rozumiem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 21 czerwca 2018, 18:24 
Kapral
Kapral

Ulala, ładnie, co jak co, ale nie każdy w komunie może być/mógłbyć komornikiem, ciekawe czy to fake news? czy jednak prawda....

wiadomo każdy ma interes w tym projekcie żeby jednak móc biegać po polach, Jacek sam z siebie i dla idei też tego nie robi;)

z całą pewnością nie ma jednego dna, w całej tej sprawie, a że wczytałem się w statut PZE, no cóż, to tak jak z UE są dofinansowania....ale bardziej na szkolenia, dokształcanie i inne duperele

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 21 czerwca 2018, 18:28 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Pułkownik L . Jeden kolega napisał , żebym tu to wstawił bo chciał się zapoznać z tym bo nie każdy ma fb. Myślę , że nic złego nie zrobiłem . Rozumiem , że może cie do drażnić dlatego nic więcej o takiej tematyce nie wrzucę. A co do reszty się zgadzam hejt hejt i jeszcze raz hejt.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 21 czerwca 2018, 18:34 
Chorąży
Chorąży

sulik84 napisał(a):
Zmiana ustawy w lipcu jest nieprawdopodobna. Na dzień dzisiejszy w RCL brak jest projektów takich zmian. Zostało za mało czasu na przejście ścieżki legislacyjnej. MKiDN może przygotować po cichu jakieś rozporządzenie dotyczące wydawania pozwoleń na podstawie dyspozycji art. 37 uozioz. Z tym że w bazie projektów legislacyjnych MKiDN oraz harmonogramie prac legislacyjnych ministerstwa brak takiej pozycji.

Kolega Sulik ma rację, na RCL cisza http://legislacja.rcl.gov.pl. Biczak stwierdził u siebie na profilu, że ma informacje, iż rozporządzenie wejdzie w życie 19 lipca. Twierdzi też, że to potwierdzone informację. Warto śledzić RCL. Z tego co pamiętam po spotkaniu z 11 maja PZE twierdziło, że w pierwszej kolejności będzie starało się "zrobić porządek" z procesem wydawania pozwoleń przez WUOZ-y. Proszono aby wszelkie uchybienia, dziwne decyzje itp kierować do PZE, a oni mieli to przesłać do MKiDN. Może to rzekome rozporządzenie będzie dotyczyło waśnie tej sprawy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 21 czerwca 2018, 18:36 
Podpułkownik
Podpułkownik

Aśka - gdyby składki mogły ruszyć już dzisiaj, to pewnie by ruszyły. Nie przypuszczam, żeby to wstrzymywano z lenistwa. Powody mogą być różne, choćby formalne.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 21 czerwca 2018, 19:22 
Główny Moderator
Główny Moderator

Lokalizacja: Warszawa, Sochaczew, Lodz, Rogacze, Przystan-Stawki , Sukowate
Kaday, aby być komornikiem trzeba mieć ukończone prawo, a z tego co wiem to Jacek studiował na politechnice.... ja nie słyszałem o wydziałach prawa na politechnikach, ale może ten co te informacje rozpowszechnia ma taki dyplom.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 21 czerwca 2018, 19:58 
Malkontent

Była kiedyś taka fajna francuska kreskówka - tytułu nie pamiętam ... coś o stworzeniu świata i dalszych jego losach. To była cała seria filmów.
Występował tam taki kurdupel , który zawsze kręcił się koło swojego Wodza i podszeptywał :
Szefie , szefie - może to , może tamto ...

Drucik - może Ty pamiętasz ? :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 21 czerwca 2018, 21:17 
Specjalista
Specjalista

Ja pamiętam. Serial "Był sobie człowiek".

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 21 czerwca 2018, 21:35 
Generał Broni
Generał Broni

Mailo95 napisał(a):
Ruch Narodowy Wolnych i Niezależnych Detektorystów.

Jest to profil prowadzony przez Mira Brzegersa, postać znana w środowisku :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 21 czerwca 2018, 21:48 
Podpułkownik
Podpułkownik

Nie Olek, jestem z innego pokolenia. Jak ten serial leciał po raz pierwszy miałem już inne rozrywki, więc kojarzę tylko tytuł.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 21 czerwca 2018, 23:18 
Malkontent

ŚLIMAK ! właśnie o tego typa mi chodziło :)
Bardzo Koledze dziękuje.

Drucik - to szło w latach osiemdziesiątych ...To jakie Ty pokolenie jesteś ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 21 czerwca 2018, 23:33 
Generał Broni
Generał Broni

Superfilipie, teraz może są takie wymogi, ale dawniej nie trzeba było mieć ukończonego prawa z tego co pamiętam.
Ale mnie frapuje inny fenomen. Ludzie, którzy mają bardzo długi staż na Forum, w sumie powinni być znani. Mają po kilka wpisów, w ostatnim czasie wiele takich fenomenów jest bardzo aktywnych w wielu wątkach jak ten i temu podobne :o Czy to są realni userzy? Czy jakieś "Śpiochy"? Czy jakieś fikcyjne konta strategiczne, takie upiory co się budzą gdy rozum drzemie? Nie wiem, co o tym myśleć :ups:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 21 czerwca 2018, 23:46 
Główny Administrator
Główny Administrator

Ten niby ruch narodowy detektorystów to nikt inny jak Mirosław Staroń vel Miro Brzegers. Człowiek, któremu zaufało dużo poszukiwaczy skupionych wokół stowarzyszenia Treasure Hunters - Łowcy Skarbów. Stowarzyszenie w tej chwili jest praktycznie martwe bo jego prezes postanowił w nieuczciwy sposób dorabiać sobie na poszukiwaczach a ci poodchodzili. Zaczęło się od organizacji zlotów komercyjnych i wyłudzeń pieniędzy od członków stowarzyszenia, sprzedaży wykrywaczy przeznaczonych na nagrody a otrzymanych od sponsorów itd. W stowarzyszeniu pana Staronia funkcje takie jak księgowa/skarbnik itd pełnili członkowie najbliższej rodziny. Pan Staroń stosował dość specyficzną formę sprawowania władzy poprzez wyrzucanie i publiczne lżenie każdego kto odważył zapytać się o finanse stowarzyszenia. Do niedawna internet pełen był awantur z udziałem pana Staronia i jego byłych kolegów i koleżanek.
Pan Staroń był kiedyś moderatorem na naszym forum i moderował dział Wyprawy i kontakty towarzyskie. Odszedł bo nie zgodziliśmy się na komercjalizację imprez forumowych pod jego patronatem. Nam z kolei nie spodobało się, że własnie podczas wspólnie zorganizowanego zlotu w twierdzy srebrnogórskiej pan Staroń zachował dla siebie wykrywacz, który miał trafić do wylosowania wśród uczestników zlotu.
Odniosę się do "rewelacji" które rozsiewa po sieci Pan Staroń na mój temat.
Nigdy nie byłem komornikiem bo aby nim zostać po pierwsze trzeba chcieć a po drugie należy ukończyć studia prawnicze, odbyć odpowiedni staż i trzeba posiadać specyficzne cechy charakteru, których nie posiadam i całe szczęście.
Z wykształcenia jestem inżynierem budowy maszyn i urządzeń przemysłowych oraz pedagogiem a studia ukończyłem na Politechnice Śląskiej w Gliwicach w 1995 roku.

Co do monet cegiełek, na których miałem się rzekomo dorabiać to cała sprawa opisana jest na łamach forum. Po krótce grupa poszukiwaczy skupiona wokół naszego forum wraz z archeologami z Uniwersytetu Warszawskiego postanowiła zrealizować plan jakim miała być prospekcja terenowa z użyciem wykrywaczy metalu miejsc/bitew chwały oręża polskiego. Pierwszym takim miejscem miał być Kircholm dzisiejsze Salaspils na Łotwie. Studenci z UW otrzymali na ten cel stosowny grant z uniwersytetu, który był niewystarczający aby pokryć wydatki ekspedycji. Wtedy postanowiliśmy wypuścić w obieg monety okolicznościowe i po symbolicznej cenie rozprowadzić je jako cegiełki. Niestety akcja nie doszła do skutku gdyż pewnym osobom w ministerstwie jak i wśród społeczności poszukiwawczej nie spodobało się co chcemy robić. Fałszywie zadenuncjowano nas do władz łotewskich cytuję: że podejrzany archeolog chce rabować pole bitwy w towarzystwie czarnych archeologów czyli nas. Władze łotewskie wstrzymały wcześniej udzieloną zgodę i poprosiły by Polacy sami wyjaśnili sprawę w swoim gronie. Niestety o wstrzymaniu decyzji dowiedzieliśmy się już na miejscu czyli w Rydze. Reszta ekipy z pontonami i sprzętem do nurkowania oraz paraplanem na granicy polsko-litewskiej. Poniesliśmy z tego powodu spore koszty, których nigdy nikt nie zwrócił. Tu pojawia się osoba Pana Staronia, który również miał rozprowadzać monety-cegiełki ale nigdy się z nich nie rozliczył. Niedawno jeszcze pisał sarkastycznie, że ma ich mnóstwo. Poszukiwanieskarbow.com pod Kircholmem szerzej opisany jest w wątku viewtopic.php?f=34&t=83366&p=487560&hilit=kircholm#p487560
Co do uwłaszczania się to nawet nie będę tej bzdury komentował. Proponuje panu Staroniowi zgłoszenie się do komisji pana Jakiego. byli chyba sąsiadami bo tez z Opolszczyzny.
Na zakończenie przypomnę jeszcze jedną historię związaną z panem Staroniem.
Jak wiecie poszukiwacze skupieni wokół naszego forum często angażują się w różne akcje charytatywne. Prowadziliśmy przez wiele lat akcję 1% dla syna naszego forumowego kolegi, zrzucaliśmy się na pomoc wdowie po naszym zmarłym koledze, Saper płynął Wisłą ze Śląska do Bałtyku by zwrócić uwagę na chorego chłopca z Świętochłowic, prowadziliśmy zrzutkę na pomoc prawną niesłusznie oskarżonych kolegów. Takich akcji było dużo więcej. W podobnej sytuacji znalazł się również pan Staroń. Zachorował na serce i jego brat znany tu jako Pitbull zamieścił ogłoszenie z prośbą o pomoc finansową dla chorego brata. Jak to bywało wcześniej i w tym przypadku forumowicze nie zawiedli. Sam wpłaciłem również pieniądze dla pana Staronia i uczestniczyłem w charytatywnej aukcji. Więcej o tej zbiórce w wątku: viewtopic.php?f=64&t=76135&hilit=pomoc+dla+mira . Dziś pan Staroń odwdzięcza się w sposób jaki opisany jest kilka postów wyżej. Do tego jest tak tchórzliwy, że zakłada fikcyjne konta lub strony nieistniejących organizacji. W takich sytuacjach niektórzy zadają sobie pytanie co kieruje do takich działań i zapewne coś jest na rzeczy. Otóż nic nie jest bo gdyby pan Staroń miał jakiekolwiek dowody to napisał by to pod własnym imieniem i nazwiskiem. W tej "polemice" z imienia i nazwiska podpisuje się tylko autor tego wpisu.
Pozdrawiam
Jacek Wielgus

Ps. Aby więcej nie wracać do tematu hejtu to poruszę temat panów Biczaka i Sorbiana. Skupię się na tym pierwszym bo drugi to typowy troll internetowy, który jest poblokowany na większości fanpaegów facebookowych. Pan Biczak podobnie jak Staroń kierują się zwykłą niczym nie skrepowaną zawiścią bo pociąg o nazwie PZE odjechał bez nich. Jednak różni ich sposób hejtowania. Staroń stosuje najbardziej prymitywną formę hejtu poprzez rozpowszechnianie nieprawdziwych i szkalujących informacji poprzez fikcyjne konta a Biczak swój hejt układa w niby pytania. Takie swoiste pytania z tezą stosowane często przez funkcjonariuszy komunistycznej prasy na zasadzie: kto jest najważniejszym przywódcą na świecie i dlaczego Stalin ? W taki sposób Biczak niby pyta mnie o składki w PZE, fundację, której jestem członkiem zarządu czy sugeruje układy jakimi rzekomo jestem powiązany bo fundacja jak setki innych organizacji w tym kraju otrzymuje granty i dofinansowania do projektów naukowych i badawczych. Prawdziwe oblicze Biczaka można było dostrzec w jego bulwersującym wpisie, na profilu publicznym, a traktujący o swojej wieloletniej partnerce. Napisał tam po rozstaniu z nią, że pozbył się grubej łysej baby bez cycka. Kobieta choruje na raka piersi i była po chemii. Moim zdaniem to socjopata.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 21 czerwca 2018, 23:58 
Malkontent

Jacek - w dupie mamy Wasze zagrywki i rozliczenia .
Na priwa sobie piszcie - albo poleconymi.

Może by tak słówko o nas ? My czekamy - walnąłeś elaborat z którego nic nie wynika .

Przeczytaj posty Asi , Kuby ,Franka , Filka i wielu innych - myśleć , myśleć , myśleć ...

Drucika nie koniecznie .
:666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 22 czerwca 2018, 00:00 
Główny Administrator
Główny Administrator

Olku ja nie mam tego w dupie i niestety muszę się zajmować takimi sprawami.
Czekaj cierpliwie.
Nie wiedziałem, że masz dupy w liczbie mnogiej ;)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 122 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]