Teraz jest piątek, 18 lipca 2025, 19:48

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: historia wniosku do WKZ
PostNapisane: poniedziałek, 6 sierpnia 2018, 19:30 
Moderator
Moderator

Możesz Nietajenko rozwinąć tą złotą myśl na temat szkoleń: "Ktoś coś przeczytał..." i co to ma do rzeczy w tym wątku dotyczącym pozwoleń ?
Antonior jak widać rzucił hasło a na koniec połkną żabę...
A pytanie było bardzo proste. W jaki sposób samo pozwolenie na poszukiwania poprawiło Waszą świadomość?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 6 sierpnia 2018, 20:12 
Kapitan
Kapitan

Aśka72 napisał(a):
Nie wiem skąd Twoja Antonior wiedza na temat kart wędkarskich bo raczej nie z doświadczenia. Kartę wędkarską zrobiłam dawno temu . Dawno też przestałam ją opłacać bo nie łowię na wodach PZW. Na prywatnych łowiskach nie sprawdzają karty wędkarskiej,obowiązuje regulamin danego łowiska. I taka ciekawostka .Nawet na WJM nie sprawdzali mi ostatnio karty wędkarskiej jedynie wykupione pozwolenie na dany akwen.
Możesz mi powiedzieć co ma piernik do wiatraka? Skąd nagle wyskoczyłeś z tymi szkoleniami? He he ...Telefon do przyjaciela? :lol: Mówimy o tym w jaki sposób pozwolenie na poszukiwania wpływa na wzrost świadomości archeologicznej. :)

Wiem że wiesz lepiej ale..
23 członkostwa w pzw
5 lat w kadrze spinningowej koła
2 lata w reprezentacji okręgu.
Kilkanaście występów na wszelkiej maści grandprixach, memoriałach zawodach koleżeńskich, okregowych itp.
Byłem na kilku łowiskach poza PZW i była wymagana biała karta, tyle w tym temacie.
Jak będzie Ci mało to wyśle na PW zdjęcie karty co by skrócić te wymysły i posądzenia że jej nie posiadam.

Nie chcesz szkoleń, nie chcesz nic zrobic, nie chcesz nic zmienić a tylko siejesz ferment.
Czasy się zmieniły i nie będzie już beztroskiego latania z pola na pole.
Trzeba się obudzić i zastanowić jak z tym żyć.
Uważam że powinny być szkolenia co by niektórych doszkolić, sam chętnie wezmę w nich udział.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 6 sierpnia 2018, 20:23 
Główny Moderator
Główny Moderator

Lokalizacja: Warszawa, Sochaczew, Lodz, Rogacze, Przystan-Stawki , Sukowate
Ochłońcie :)

ps
bjar_1 :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 6 sierpnia 2018, 20:33 
Kapitan
Kapitan

Antonior napisał(a):
Aśka72 napisał(a):
Nie wiem skąd Twoja Antonior wiedza na temat kart wędkarskich bo raczej nie z doświadczenia. Kartę wędkarską zrobiłam dawno temu . Dawno też przestałam ją opłacać bo nie łowię na wodach PZW. Na prywatnych łowiskach nie sprawdzają karty wędkarskiej,obowiązuje regulamin danego łowiska. I taka ciekawostka .Nawet na WJM nie sprawdzali mi ostatnio karty wędkarskiej jedynie wykupione pozwolenie na dany akwen.
Możesz mi powiedzieć co ma piernik do wiatraka? Skąd nagle wyskoczyłeś z tymi szkoleniami? He he ...Telefon do przyjaciela? :lol: Mówimy o tym w jaki sposób pozwolenie na poszukiwania wpływa na wzrost świadomości archeologicznej. :)

Wiem że wiesz lepiej ale..
23 członkostwa w pzw
5 lat w kadrze spinningowej koła
2 lata w reprezentacji okręgu.
Kilkanaście występów na wszelkiej maści grandprixach, memoriałach zawodach koleżeńskich, okregowych itp.
Byłem na kilku łowiskach poza PZW i była wymagana biała karta, tyle w tym t
Jak będzie Ci mało to wyśle na PW zdjęcie karty co by skrócić te wymysły i posądzenia że jej nie posiadam.

Nie chcesz szkoleń, nie chcesz nic zrobic, nie chcesz nic zmienić a tylko siejesz ferment.
Czasy się zmieniły i nie będzie już beztroskiego latania z pola na pole.
Trzeba się obudzić i zastanowić jak z tym żyć.
Uważam że powinny być szkolenia co by niektórych doszkolić, sam chętnie wezmę w nich udział.

No wypisz wymaluj-PIERWSZY KCPZPR.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 6 sierpnia 2018, 21:15 
Kapitan
Kapitan

stiwen76 napisał(a):
No wypisz wymaluj-PIERWSZY KCPZPR.

Jeżeli nie masz pojęcia o wędkarstwie to do czego te przyczki?
Pobłyszczeć chcesz?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 6 sierpnia 2018, 21:17 
Moderator
Moderator

Antonior.Po pierwsze nigdzie nie napisałam,że nie masz karty wędkarskiej. Więc nie musisz się oburzać.Po drugie ja też mam kartę wędkarską i na żadnym łowisku prywatnym nigdy nikt nie wymagał ode mnie karty wędkarskiej i tu uważam ,że wprowadzasz ludzi w błąd. Prywatnie oczywiście Ci gratuluję sukcesów bo to fajna sprawa. I mówię to zupełnie serio i obiektywnie. Tylko,że to nijak się ma do naszej pierwotnej dyskusji. Pytanie nadal brzmi dlaczego twierdzisz ,że chodzenie z pozwoleniem robi z Ciebie świadomego detektorystę. Ponieważ nie umiesz na to pytanie odpowiedzieć " przesiadłeś" się z tematyką na szkolenia. Więc po pierwsze kolego. Gdzie Ty odbyłeś swoje archeo szkolenie ? Nietajenko,a Ty?Po drugie skoro próbowałeś i nadal próbujesz zdeprecjonować moje chęci i możliwości poznawcze to ja Ci chętnie odpowiem w tej kwestii. Co prawda gdybyś umiał czytać ze zrozumieniem wiedziałbyś,że nie jestem przeciwniczką dokształcania. W związku z tym skup się i " posłuchaj". Czytać nauczyłam się mając około 5 lat. Nie jest to oczywiście sukces,ale trochę ponad przeciętną. U nas w domu książki to podstawa.Każda książka w moim pokoju miała założoną przeze mnie lub siostrę kartę biblioteczną i niestety nawet lalki musiały wypożyczać książki. :) W podstawówce wychowywałam się na książkach Kosidowskiego.Wtedy rozważałam studiowanie archeologii.(oczywiście śródziemnomorskiej )Mój ojciec był historykiem z wykształcenia ,tego typu lektury było więc u nas pełno. Maturę z historii zdałam więc na piątkę.Ostatecznie zwyciężyło zamiłowanie do sztuki. I choć wielu uważa ,że studiowanie malarstwa to żadne studia :) To w tym przypadku jest to o tyle istotne,że jednym z przedmiotów jest historia sztuki,która dość fajnie wpisuje się w zakres naszych poszukiwawczych zainteresowań. Jest niejako przydatnym uzupełnieniem. Oprócz jakiegoś jednak w miarę przyzwoitego wykształcenia mam też wspomnianą kartę wędkarską,prawo jazdy, licencję pilota (paralotnie),patent sternika ...he he i kurs wikliniarski. Teoria, że mi wiedza szkodzi jest więc głupim ciosem na oślep . Ale jeśli macie z Nietajenką na myśli szkolenie w PZE to tak uważam,że jest to zmarnowany czas i nic nie wnosząca pokazówka . Takie jednodniowe szkolenie jest chybione według mnie. Dobry PR związku to głównie przymusowość tego szkolenia. Miałam w ogóle nie podnosić już kwestii szkoleń,ale to Wy wywołaliście temat coś mi tam imputując.

Ostatnio edytowano poniedziałek, 6 sierpnia 2018, 21:21 przez Aśka72, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: historia wniosku do WKZ
PostNapisane: poniedziałek, 6 sierpnia 2018, 21:18 
Generał Broni
Generał Broni

bjar_1 napisał(a):
Dziwne, bo znam kilka osób ze sławetnych stowarzyszeń i jakoś rozumem to one nie grzeszą ;)

Może legitymacji jeszcze odebrali i szkolenia jeszcze nie zdążyli odbyć... Albo zgubili legitkę a z nią wiedzę...
Całkiem poważnie teraz to kto szkolił tych szkolących w stowarzyszeniach?
Żeby szkolić to też warto byłoby mieć jakiś papier na to. Szkolący powinien wiedzieć więcej niż szkolony bo inaczej szkolenie nie ma sensu...

A propos świstka przy spotkaniu w polu to jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić że Policja ogląda jakiś papier i puszcza sprawdzanego ot tak.
Równie dobrze mogą tylko prawo jazdy obejrzeć, dowód rejestracyjny i OC, nic nie sprawdzać przez radio... Niestety jakoś nigdy takiego przypadku nie widziałem choć akurat i prawo jazdy i dowód rejestracyjny mają szereg zabezpieczeń. Nie są tylko wydrukowanym na drukarce kawałkiem papieru z pieczątka... No może oprócz polisy OC.
Już kiedyś pytałem czy ktoś na żywo miał spotkanie z Policja posiadając w polu pozwolenie ale nikt się nie zgłosił...
Znaczy chyba jednak tak ostro nie patrolują...

Wszyscy rozumiemy że większość z nas nie chce szukać zabytków tylko urzędnicy tego nie rozumieją.
Czy nie wystarczy oświadczenie że w przypadku podejrzenia że znaleźliśmy zabytek oddamy go komu trzeba bez konsekwencji i zarejestrujemy miejsce znalezienia?
Chyba nie...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 6 sierpnia 2018, 21:33 
Kapitan
Kapitan

Joanna nie mam przypisanej przynależności zwiazkowej itp ale się zapisze tak dla sportu.
Karty nie płaciłem już w tym roku bo kopanie zabiera mi każdy wolny dzień.
Jak napisałem wcześniej będę bardzo chętnie uczęszczać na wszelakie szkolenia które zwiększą moją świadomość odnośnie zabytków.
Odnośnie poszukiwan zabytków nie robię tego w zamierzony sposob, przypadkowe fanty zbywam w wkz.
Biorę kwita i mam w nosie co dzieje się dalej.
W identyfikacji wrzuciłem haki na ryby, bez kontekstu.
Trafia do skansenu jako regionalia.
Mam dość wąską grupę rzeczy które mnie interesują, mieszczą się one pomiędzy 333 a 950.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 6 sierpnia 2018, 21:39 
Malkontent

A ja kolegów trochę rozumiem . Kwit to kwit - a jeszcze jak stempel gminny ma i fotkę wklejoną ... fiu , fiu !
To bardzo dowartościowuje .
W wojsku znałem kilku gości którzy kradli z mundurów wyjściowych odznaki ''wzorowego żołnierza'' i inne by się dowartościować na wiosce.
Taka mentalność ...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 6 sierpnia 2018, 21:42 
Kapitan
Kapitan

Antonior komuna skończyła się 28lat temu, a Ty chcesz trupa przywracać do życia? I nie piszę o polityce!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 6 sierpnia 2018, 22:05 
Podpułkownik
Podpułkownik

Stiwen, najwyraźniej nie zauważyłeś, że to nie Antonior wymyślił pozwolenia na poszukiwanie. Poczytaj trochę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 6 sierpnia 2018, 22:17 
Kapitan
Kapitan

stiwen76 napisał(a):
Antonior komuna skończyła się 28lat temu, a Ty chcesz trupa przywracać do życia? I nie piszę o polityce!

Może wróć z tej komuny do 2018 roku.
Teraz mamy taki klimat.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 6 sierpnia 2018, 22:23 
Kapitan
Kapitan

Antonior napisał(a):
stiwen76 napisał(a):

Może wróć z tej komuny do 2018 roku.
Teraz mamy taki klimat.

Zapomniałeś jeszcze dodać, SORY ..........

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 6 sierpnia 2018, 22:23 
Podporucznik
Podporucznik

Stiven....mój ulubieniec od śmieciowych postów....dawno Cię nie "czytałem" :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 6 sierpnia 2018, 22:25 
Moderator
Moderator

Asiu moja droga. Wyobraź sobie sytuację, że minister wymaga od swojego sekretarza stanu zorganizowanie grupy roboczej do wypracowania jakiegoś rozwiązania prawnego. Czy ten do tej grupy powoła:
a) pieniącą się po forach taką Asię, która kontestuje wszelkie pomysły i pragnie jedynie status quo ante mimo, że jest to nierealne,
b) organizację, która chce się spotykać, dba o dobry PR, artykułuje konkretne rozwiązania, jest skłonna do kompromisów, a do tego legitymuje się wewnętrznymi szkoleniami czym dodaje sobie powagi.
Odpowiedź jest prosta. Asiu, z całym szacunkiem do Ciebie, nie jesteś dla decydentów partnerem do rozmowy. Twoja argumentacja brzmi jak szczekanie ratlerka. Czy to tak trudno pojąć, że Twój głos nie będzie słyszalny, a Tobie pozostanie nic nie znaczące biadolenie na forach? Tyle mojego.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]