Teraz jest niedziela, 20 lipca 2025, 00:23

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Archeolodzy odnaleźli średniowieczną wieś Gać
PostNapisane: wtorek, 21 sierpnia 2018, 23:18 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

LeszekzKijem napisał(a):

Panie i Panowie z archeo też mają piękne kolekcje fantów, chowanych w skarpetę podczas wykopalisk.

Ja tam nie wiem, z patologią i hołotą się nie zadaję :D, ale czytałem, że ta banda kradnie z muzeów, a jeszcze cwańsi to podmieniają w magazynach oryginały na falsy, o czym był ciekawy artykuł nie tak dawno.
Przecież z magazynu nie wykrada zwykły Kowalski bo nie ma tam wstępu. Wstęp mają tylko pracownicy i naukowcy. Dlatego nawet mi nie żal tych pożytecznych idiotów współpracujących za frajer z archeo i oddających przedmioty do muzeów za darmo. Potem taki CWS Sokół ginie bez śladu z Muzeum Techniki w Warszawie. O numizmatach nawet nie wspominam bo to temat rzeka.
Szukajcie dla siebie i bogaćcie się, po to stwórca dał ludziom skarby :D i nie dajcie sobie wmówić, że to nie Wasze i nie macie do tego prawa. Póki jesteście młodzi i macie siłę, a jest okazja robić to co się lubi to róbcie. Los dał Wam szansę uczestniczyć we wspaniałej przygodzie jaką są poszukiwania duże i małe i tylko od Was zależy czy tą szansę wykorzystacie. Z doświadczenia i obserwacji wiadomo, że lepiej mieć dwóch trzech zaufanych towarzyszy, niż należeć do jakiegoś 50 osobowego klubu. No i na kilku lepiej się dzieli niż na 50sięciu :D

A wracając do tej wsi Gać to myślicie, że po co nagle odtrąbiono wielkie odkrycie, po kilku latach jak każdy , nawet sami archeo wiedzieli o tym miejscu. Sprawa jest prosta, to kolejna dźwignia za pomocą której można uzyskać dobre granty, wystarczy dobrze rozpisać projekt. Robota na eskach i autostradach się pokończyła, coś trzeba chachmęcić i z czegoś żyć- będą znowu wystawiane faktury i popłynie kasa do kieszeni, bo póki co na ich archeologię kosmosu, archeologię złomowisk i archeologię współczesności za dużo pieniędzy z ministerstwa nie dali. Jeśli ktoś myśli, że chodzi im o dziedzictwo to upadł na głowę. To całe ich dziedzictwo to słowo klucz do wyciągania kasy i robienia monopolu na swoje "usługi". Dlatego od lat zdanie o archeologach mam niezmienne.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 21 sierpnia 2018, 23:45 
Kapral
Kapral

Wiesz co mądrze piszesz jest w tym cos...

Pewnie nie wszyscy są źli.

Ale dużo w tym niestety prawdy.

A za tego sokoła chciałbym dorwać w swoje ręce tych prawdziwych złodziei.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 sierpnia 2018, 06:51 
Malkontent

filek napisał(a):
Jeśli chodzi o współpracę "najemników" z archeo tajemnicą poliszynela jest fakt, że po zakończonych wykopkach prowadzonych pod okiem archeo miejsca te odwiedzane są wielokrotnie przez "najemników" już bez archeo i bez pozwolenia. Oczywiście znaleziska idą do kieszeni. Jest to działanie nagminne wśród członków wszelakich stowarzyszeń.

Dobrze że ten niecny proceder się skończy.
Nie to żeby zaraz ktoś się powiesił z wyrzutów sumienia ale ''fanty'' wrócą do prawowitego właściciela - czyli Państwa.
A wszystko to stanie się za sprawą jednodniowego szkolenia PZE , które to uświadomi uczestników i wskaże właściwą drogę w życiu ...
Tak to widzę :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 sierpnia 2018, 08:11 
Moderator
Moderator

Dokładnie tak jak piszecie.Mało w tym prawdziwego dbania o dziedzictwo a więcej układów i kolesiostwa :D Przy czym cały ten rwetes dookoła zmian prawa to tylko ruchy pozorowane. Mi nie zależy na nowym rozporządzeniu bo wiem,że to niczego nie zmieni. Wiem tylko,że to wszystko idzie w kierunku spychania nas ,poszukujących bez pozwolenia na samo dno banicji. I udział w tym biorą obecnie inni poszukiwacze.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 sierpnia 2018, 14:42 
Moderator
Moderator

Dziś druga tura rozmów PZE z MKiDN..Nie przypominam tylko sobie konsultacji ze środowiskiem :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 sierpnia 2018, 17:11 
Specjalista
Specjalista

Nie ma żadnych konsultacji , by my jesteśmy w totalnej opozycji. :nicnie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 sierpnia 2018, 20:29 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Bo to są konsultacje "Ciche" i może tylko w śród członków, a członkowie to tylko stowarzyszenia i zarząd, ze wspierających nikt nie został jeszcze przyjęty... a jak już wspierających przyjmą to będzie po ptakach i może o to chodziło z tym długim okresem przyjmowania i zaliczeniu szkolenia. :usta :cop

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]