Teraz jest piątek, 18 lipca 2025, 18:45

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 374 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Nauczka gdzie nie kupywać sprzętu deus xp
PostNapisane: środa, 9 stycznia 2019, 13:39 
Podporucznik
Podporucznik

Monika
Dato 2018-10-31 09:45
Dzień dobry Panie

Sklep Centrumelektroniki Sp. J.

Korfantego 7,
42-600 Tarnow pisze do mnie po wcześniejszym moim upominaniu się .
dziś otrzymaliśmy odpowiedz z serwisu że reklamacja została uznana, mamy do zaoferowania dwie opcje:

Zgodnie z wytycznymi producenta przy uszkodzeniu jakie występuje w tej cewce są dwie drogi serwisowe:

1. Wymiana sondy na inną z nowym akumulatorem po pełnym serwisie w XP w stanie wizualnym nie gorszym niż ta, którą jest reklamowana;
2. Wysyłka cewki do serwisu producenta (FRANCJA), gdzie producent podejmie decyzje o naprawie lub wymianie na taką jak opisana powyżej.
Proszę o decyzję którą z opcji Pan wybiera
niniejszym informuję że opcja nr 2 jest czasowo mniej korzystna
--

...................................................................................................... ......................................................................................................... ..........................................

Z poważaniem
dział serwisu i rekla

Dzwoniąc do Centrumelektroniki Sp. J.

Korfantego 7,
42-600 Tarnow 5.09.2019 roku pani nie chciała przyjąć cewki do reklamacji po prostu ludzie są nie doszkoleni. Ok niech i będzie wysłałem cewkę do sklepu a sklep wysłał dalej do serwisu i tak to się ciągnie . Zrezygnowałem z zamiany cewki bo chciałem swoją i tu się zaczęły schody , serwis powiedział ze reklamacje wysłają co 3 miesiące do francji. Do dnia dzisiejszego zero odpowiedzi jak sam nie zadzwonię to nikt nie ma chęci poinformować co i kiedy . Proszę się zastanowić gdzie kupuje sprzęt . Jestem zmuszony czekać aż paczka dojdzie do Franci a potem następne trzy miesiące jak Francia odesle do polskiego śmiesznego serwisu. Serwis jak będzie miał ochotę to wyślę a może nie do sklepu a do mnie to już chyba dojdzie jak się skaczy gwarania. Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Nauczka gdzie nie kupywać sprzętu deus xp
PostNapisane: środa, 9 stycznia 2019, 14:34 
Generał Broni
Generał Broni

A co mówią warunki gwarancji?
Czy zostałeś poinformowany przed zakupem że serwis może trwać tak długo i jakie producent stosuje praktyki?
Kupujesz nowy sprzęt i masz dostać jakąś sondę którą nie wiadomo jak i kto używał?
Trochę to dziwne.
A czemu nie miałbyś mieć naprawionej swojej z twoim numerem seryjnym lub jeżeli nie da jej się naprawić nie miałbyś dostać fabrycznie nowej?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Nauczka gdzie nie kupywać sprzętu deus xp
PostNapisane: środa, 9 stycznia 2019, 16:52 
Moderator
Moderator

Troche to chaotycznie opisane ...

Zacznij moze od samego poczatku, jak wygladala usterka sondy, jaka byla droga reklamacji. Postaram sie pomoc, nic nie obiecuje, ale moze sie uda

*- pozniej przeniose watek do odpowiedniego dzialu

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 9 stycznia 2019, 17:29 
Podporucznik
Podporucznik

Mieszkam na obczyźnie kupę lat i dlatego tak cholotycznie . Warunki gwarancyjne mówią że w ciągu dwóch tygodni zostanie naprawiona , teraz mam nauczkę żeby lepiej dołożyć i kupić u siebie .Na starcie jak tylko babka niedoinformowana odebrała powiedziałem czy nie lepiej wysłać cewkę bezpośrednio do Franci , nie nie my musimy najpierw uznać gwarancie Ok . Paczka została doręczona , wiem bo śledziłem i cisza dwa tygodnie , szkoda pisać ,
.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 9 stycznia 2019, 17:37 
Major
Major

CE nie ma serwisu XP. Sprzęt do naprawy idzie do dystrybutora, który jeśli można naprawia sprzęt na miejscu. Jeżeli nie da rady to wysyła do XP do Francji.
Też przeszedłem taką procedurę z cewką ale w moim przypadku dystrybutorem był Denar. I na naprawę (wymianę cewki na nową) czekałem prawie 45 dni.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 9 stycznia 2019, 18:17 
Kapral
Kapral

Dlatego to jest też nauczka żeby przed zakupem się zastanowić czy nie warto kupić sprzętu polskiego, pomijam że nowy Deus nie jest wart tej ceny a już jak przyjdzie do reklamacji nie wspomnę. Radzę Ci zadzwonić, napisać zapytanie do serwisu bezpośrednio w Francji. Mają wykaz dealerów i tak sprzęt trafia do nich. Spokojnie załatwisz to samemu jedynie będziesz w plecy za wysyłkę. Jka masz pewność że polski sprzedawca w ogóle to wysyła do Francji może czekają na jakieś inne lumpy do podmiany dla ciebie. Zawsze poprzez gogle translator idize się dogadać Francuzi nie gryzą. Polecam kontakt właśnie tam, a dopiero batalię poprzez polskiego pośrednika. Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 9 stycznia 2019, 19:05 
Kapitan
Kapitan

Ja moje XP miałem z dystrybucji talcompa.
Dwa razy serwisowalem i dwa razy obsługa na 5+.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 9 stycznia 2019, 19:31 
Generał Broni
Generał Broni

Usterka usterce nie równa.
W obu przypadkach serwisowałeś sondę?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Wady fabryczne wykrywaczy, złe serwisy, gdzie nie kupowa
PostNapisane: środa, 9 stycznia 2019, 23:54 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Chyba w Polsce obowiązuje rękojmia i odpowiada sprzedawca .
Zwruć się o pomoc do Rzecznika praw konsumentów, może pomoże w zamianie na nową lub zwrocie gotówki, chyba że naprawią w rozsądnym czasie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 11 stycznia 2019, 14:27 
Generał Broni
Generał Broni

W Polsce możesz korzystać z gwarancji lub z reklamacji z tytułu niezgodności z umową.
Tak jak wspomniałeś ta druga opcja nosi nazwę rękojmia.
Korzystniejsza dla nabywcy jest druga opcja.
Jeżeli wybrałeś naprawę w ramach gwarancji to niestety musisz się liczyć z warunkami gwarancji i je uznać.
Poczytaj o tych dwóch drogach dochodzenia swoich roszczeń.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 11 stycznia 2019, 16:24 
Podporucznik
Podporucznik

Wczoraj napisałem do Centrumelektroniki z zapytaniem i warunkiem.
Kiedy otrzymam cewkę ?
Poprosiłem ewentualnie o wzrot pieniędzy .
Gościu nawet nie odpisał Szymon dział lekramaci, wiec dzwonię a gościu
ze nie wie kiedy będzie cewka i widział mojego maila. Pamietam jak kiedyś reklamowałem w skandynawi pinpoda , właściciel przekazał mi żebym odesłał pinpoda z numerem seryjnym to wszytko żadnych kartek. Po tygodniu patrzę w skrzynce pocztowej leży nowy , krótko i na temat po co to sobie w Polsce utrudniać życie jakimiś papierkami i wysyłkami po trzy miesiące , sami jeżdżą mercedesami a złotówki żałują żeby szybko i sprawnie przebiegała reklamacja.
Nauczka do końca zycia

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 11 stycznia 2019, 17:57 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Gwarancję daje producent, rękojmia - odpowiada sprzedawca ty wybierasz z czego korzystasz.
W każdym mieście powiatowym jest rzecznik przy starostwie pomaga za darmo co ci zależy jak sprzedawca dostanie pismo z urzędu to inaczej gada.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 11 stycznia 2019, 19:53 
Kapitan
Kapitan

Ja zakupione słuchawki WS5 w Centrum Elektroniki reklamowałem wysyłając je od razu do Talcompa - w mojej ocenie serwis na szóstkę - szybka i bezproblemowa naprawa załamanego kabla w słuchawkach.
Może warto byłoby tą sondę po wcześniejszym uzgodnieniu od razu wysłać do Talcompa? Kilka cewek i dwa panele XP kupowałem w CE - zawsze dystrybutorem był Talcomp. Moja rada - olać sklep i od razu reklamować u dystrybutora - mamy pewność, że spotkamy się z profesjonalną i rzetelna obsługą.
bastek1281 - napisz proszę kto jest dystrybutorem Twojej cewki?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Wady fabryczne wykrywaczy, złe serwisy, gdzie nie kupować...
PostNapisane: piątek, 11 stycznia 2019, 19:59 
Generał Broni
Generał Broni

U nas sprzedawca chce tylko sprzedać towar i zgarnąć pieniądze a tym samym zysk dla siebie. I tak jest w wielu przypadkach.
Nie mówię że zawsze.
Powiem tak - dziwi mnie zachowanie sklepu.
Przypadkowo się składa że kupowałem teściowej u nich przez znany portal aukcyjny - kosz na śmieci. Koszt około 100 zł bo kawał kosza.
Po otworzeniu przesyłki (bez obecności kuriera) okazało się że jeden element jest potrzaskany i połamany częściowo. Uszkodzenie mechaniczne ewidentnie.
Napisałem do nich i następnego dnia wysłali kuriera z zapasową częścią bez żadnego uchylania się od odpowiedzialności.
Mogli kombinować, wmawiać że moja wina, że mogłem sprawdzić przy kurierze i spisać protokół. Nie była to część mało istotna i bez niej kosz był bezużyteczny.
Cóż rozumiem ciebie jako poszkodowanego ale widzisz u mnie problemów nie było.
Co jest przyczyną takiego zachowania trudno ocenić kto załatwiał moją sprawę również nie wiem.
Musisz walczyć o swoje jeżeli nie ma innej rozsądnej opcji.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 11 stycznia 2019, 21:59 
Kapitan
Kapitan

Dwa razy cewka.
Nie pamiętam dokładnie jak to uzyskać było.
Mieli problem z serwisantem czy coś i straszyli że potrwa.
Ale moment miałem nową.
U mnie umarła elektronika, zaczynała tracić połączenie i nagle kaput, dioda zgasła.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 374 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]