boniek napisał(a):
Egon, dlatego dopatruję się jakiś skłonności sadomasochistycznych w ludziach co to im nie przeszkadzają (a może rajcują) zaszyte kieszenie, czy praca z wykrywaczem w samych slipach, bo PAN tak kazali...
Wiesz na czym polega popełniany przez Ciebie błąd, kolego boniek. Otóż na tym, że za normę przyjmujesz pojedyncze przypadki lub te zasłyszane z trzeciej ręki. Z Twoich wypowiedzi wnioskuję, że Tobie nikt nie kazał zaszywać kieszeni. Skoroś taki podatny na sugestie wynikające z czyichś opowieści to przytoczę moje doświadczenia. W ubiegłym roku wziąłem udział w poszukiwaniach pod Grunwaldem. Nikt mnie nie pilnował, nie wyglądał zza węgła, nie przeszukiwał ani nie kazał zaszywać kieszeni i jakbym chciał to garść krzyżaków mógłbym zatargać do domu. Poszukiwania zakończyły się w miłej atmosferze a dzień zakończył się kilkoma szelągami krzyżackimi, jakimś solidkiem gdańskim czy elbląskim, kilkoma grotami bełtów i innymi bliżej nieokreślonymi metalowymi przedmiotami. Zaznaczę, że poszukiwania miały nadzór archeologiczny.
P.S. Ostatni raz zaszyć kieszenie kazali mi za dziecięcia na obozie harcerskim za trzymanie w nich rąk.;-)
I jeszcze jedno. Przeczytajcie sobie (o ile nie znacie) Modlitwę Polaka z Dnia Świra, bardzo pouczająca. Odnoszę wrażenie, że z roku na rok Polacy stają się coraz bardziej skur... narodem. Coraz więcej hejtu i malkontenctwa się z butów wylewa, a na każdą inicjatywę wylewa się wiadro pomyj i rzygowin.
Modlitwa Polaka napisał(a):
Gdy wieczorne zgasną zorze,
Zanim głowę do snu złożę,
Modlitwę moją zanoszę
Bogu Ojcu i Synowi:
"Dopier...dolcie sąsiadowi!
Dla siebie o nic nie wnoszę,
Tylko mu dosrajcie proszę."
Kto ja jestem? Polak mały
Mały, zawistny i podły.
Jaki znak mój? Krwawe gały.
Oto wznoszę swoje modły