bjar_1 napisał(a):
UŁAN napisał(a):
Za to Ty wróć, do słownika ortograficznego, skoro popełniasz błędy, na poziomie pierwszej klasy. No ale co, się dziwić komuś z Banditenkreis... A przy okazji dziwię się, że moderatorzy tolerują tutaj niemieckie nazistowskie symbole w awatarach!? Panowie, to Polskie forum, czy już niemieckie?
Widzę, że odblokowano, więc jeszcze kilka słów do pana z Malborka:
1 - pokaż mi choć jeden błąd ortograficzny, jaki popełniłem we wpisach. Ty który nie znasz nawet pisowni nazwiska bohatera, którego tak ubóstwiasz (załącznik),
2 - poczytaj trochę o genezie czaszki z patek mundurów Panzerwaffe i skończ z frazesami o "nazistowskich symbolach w awatarach", bo po prostu się ośmieszasz,
3 - dowiedz się, co szkopy określali mianem "Banditenkreis" i z jakiego powodu.
Odpowiem Panu, ostatni raz i więcej nie będę, się wdawał w pyskówki. Po pierwsze nie jest, to miejsce do tego przeznaczone. Po drugie, mogę dyskutować na argumenty a nie kimś, kto stosuje ataki ad personam. Z osobą która, nie mając, nic poważnego do napisania, kpi ze zmarłej osoby w tym wypadku mojego Ś.P dziadka!
Gdzie u Pana moralność? Opluwać i drwić z osób zmarłych, a tym bardziej tych których, się nie znało! I okraszasz, to jeszcze idiotycznym epotionkiem śmieszku! Kto nie ma szacunku do zmarłych, sam nie zasługuje na szacunek! Mi nigdy by, nie przyszło w ten sposób napisać o Twoim dziadku! I w tym, się różnimy! Nawet zwierzęta mają szacunek, do swoich padłych towarzyszy, choćby takie słonie. To tyle wstępu, teraz po kolei:
1 - każdy ma prawo, się pomylić i zrobić niezamierzony błąd. Ubóstwiam, to Boga, Jezusa Chrystusa, Ducha Świętego i Maryję, a Zygmunta SZENDZIELARZA, [ teraz chyba poprawnie ? ] Podziwiam za chart ducha i patriotyzm. Kończąc temat ortografii, to jak się do kogoś zwracamy: Ty, Tobie, Ciebie itp.itd, to piszemy dużą literą, to taka forma szacunku dla drugiej osoby.
2 - czaszka była używana, jako symbol w wielu krajach i przez wiele formacji na świecie. W Polskiej symbolice, dość powszechna. Mnie chodzi o ten konkretny symbol, jaki Ty masz w avatarze, powtórzę używany przez zbrodniczą niemiecką nazistowską formację wojsk pancernych! Mającą krew narodu Polskiego na swoich niemieckich pancernych łapach! Kto czuje, się Polakiem nie wstawi, sobie takiego czegoś w miniaturce. Wiedząc ile jego naród wycierpiał, od tego systemu na równi z sowieckim bolszewizmem.
3 - nie chodzi, co określali, tylko jak to masz napisane. Jesteśmy w Polsce, Polin, czy już ponownie w Deutschland? W Polsce używa, się przynajmniej na razie języka polskiego. Nie można, po polsku? Wstawiasz niemiecki symbol, podpisujesz po " szkopsku " a potem pretensje, że ktoś wytyka. Ja przynajmniej, wpisane mam miejsce zamieszkania, co też Ciebie strasznie ubodło [ po co, te głupie zaczepki o zakonie, który narobił tyle zła? Miałem Ci napisać, iż tak latam po mieście w zbroi z czarnym krzyżem, i nawracam niewiernych pogan ogniem i mieczem].
To tyle i aż tyle z mojej strony. Myślę, iż czas zakończyć, tę jałową i bezsensowną dysputę Panie z? Nie wiem, co napisać, bo nie znam miejscowości. Dyskusja, jak już to merytoryczna, albo żadna. Proszę, więcej pokory dla siebie i innych, i nie dawać się manipulować starymi, jak świat metodami socjotechniki.
Jakie przez wieki i niestety nadal stosują okupanci [ ci jawni i najgorsi niewidoczni ], wobec Polaków. Wszak stara brytyjska maksyma: " dziel i rządź ", ma się w najlepsze w Polsce... Niestety z tragicznym skutkiem, dla zwykłych Polaków... Zgoda buduje a nienawiść niszczy, a na tym właśnie nikomu, nie zależy. By naród był jednością, tylko podzielony. Na koniec, jako katolik, życzę Panu z okazji nadchodzących Świąt Zmartwychwstania, Pana naszego Jezusa Chrystusa, aby ten czas był przepełniony dla Pana i rodziny Bożą opieką, zadumą oraz wszelkim łaskami!