Teraz jest piątek, 27 czerwca 2025, 23:24

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1343 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 90  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Partyzantka po 1945 roku (Łupaszko i inni)
PostNapisane: poniedziałek, 4 marca 2019, 19:12 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Kogo posądzasz o kłamstwo?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 4 marca 2019, 19:16 
Główny Moderator
Główny Moderator

Lokalizacja: Warszawa, Sochaczew, Lodz, Rogacze, Przystan-Stawki , Sukowate
Wieszam kłódkę na kilka dni.
Szkoda robić szambo z ciekawego wątku.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 11 kwietnia 2019, 18:06 
Generał Broni
Generał Broni

UŁAN napisał(a):
Za to Ty wróć, do słownika ortograficznego, skoro popełniasz błędy, na poziomie pierwszej klasy. No ale co, się dziwić komuś z Banditenkreis... A przy okazji dziwię się, że moderatorzy tolerują tutaj niemieckie nazistowskie symbole w awatarach!? Panowie, to Polskie forum, czy już niemieckie?

Widzę, że odblokowano, więc jeszcze kilka słów do pana z Malborka:

1 - pokaż mi choć jeden błąd ortograficzny, jaki popełniłem we wpisach. Ty który nie znasz nawet pisowni nazwiska bohatera, którego tak ubóstwiasz (załącznik),

2 - poczytaj trochę o genezie czaszki z patek mundurów Panzerwaffe i skończ z frazesami o "nazistowskich symbolach w awatarach", bo po prostu się ośmieszasz,

3 - dowiedz się, co szkopy określali mianem "Banditenkreis" i z jakiego powodu.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 11 kwietnia 2019, 21:44 
Chorąży
Chorąży

bjar_1 napisał(a):
UŁAN napisał(a):
Za to Ty wróć, do słownika ortograficznego, skoro popełniasz błędy, na poziomie pierwszej klasy. No ale co, się dziwić komuś z Banditenkreis... A przy okazji dziwię się, że moderatorzy tolerują tutaj niemieckie nazistowskie symbole w awatarach!? Panowie, to Polskie forum, czy już niemieckie?

Widzę, że odblokowano, więc jeszcze kilka słów do pana z Malborka:

1 - pokaż mi choć jeden błąd ortograficzny, jaki popełniłem we wpisach. Ty który nie znasz nawet pisowni nazwiska bohatera, którego tak ubóstwiasz (załącznik),

2 - poczytaj trochę o genezie czaszki z patek mundurów Panzerwaffe i skończ z frazesami o "nazistowskich symbolach w awatarach", bo po prostu się ośmieszasz,

3 - dowiedz się, co szkopy określali mianem "Banditenkreis" i z jakiego powodu.

Odpowiem Panu, ostatni raz i więcej nie będę, się wdawał w pyskówki. Po pierwsze nie jest, to miejsce do tego przeznaczone. Po drugie, mogę dyskutować na argumenty a nie kimś, kto stosuje ataki ad personam. Z osobą która, nie mając, nic poważnego do napisania, kpi ze zmarłej osoby w tym wypadku mojego Ś.P dziadka!

Gdzie u Pana moralność? Opluwać i drwić z osób zmarłych, a tym bardziej tych których, się nie znało! I okraszasz, to jeszcze idiotycznym epotionkiem śmieszku! Kto nie ma szacunku do zmarłych, sam nie zasługuje na szacunek! Mi nigdy by, nie przyszło w ten sposób napisać o Twoim dziadku! I w tym, się różnimy! Nawet zwierzęta mają szacunek, do swoich padłych towarzyszy, choćby takie słonie. To tyle wstępu, teraz po kolei:

1 - każdy ma prawo, się pomylić i zrobić niezamierzony błąd. Ubóstwiam, to Boga, Jezusa Chrystusa, Ducha Świętego i Maryję, a Zygmunta SZENDZIELARZA, [ teraz chyba poprawnie ? ] Podziwiam za chart ducha i patriotyzm. Kończąc temat ortografii, to jak się do kogoś zwracamy: Ty, Tobie, Ciebie itp.itd, to piszemy dużą literą, to taka forma szacunku dla drugiej osoby.

2 - czaszka była używana, jako symbol w wielu krajach i przez wiele formacji na świecie. W Polskiej symbolice, dość powszechna. Mnie chodzi o ten konkretny symbol, jaki Ty masz w avatarze, powtórzę używany przez zbrodniczą niemiecką nazistowską formację wojsk pancernych! Mającą krew narodu Polskiego na swoich niemieckich pancernych łapach! Kto czuje, się Polakiem nie wstawi, sobie takiego czegoś w miniaturce. Wiedząc ile jego naród wycierpiał, od tego systemu na równi z sowieckim bolszewizmem.

3 - nie chodzi, co określali, tylko jak to masz napisane. Jesteśmy w Polsce, Polin, czy już ponownie w Deutschland? W Polsce używa, się przynajmniej na razie języka polskiego. Nie można, po polsku? Wstawiasz niemiecki symbol, podpisujesz po " szkopsku " a potem pretensje, że ktoś wytyka. Ja przynajmniej, wpisane mam miejsce zamieszkania, co też Ciebie strasznie ubodło [ po co, te głupie zaczepki o zakonie, który narobił tyle zła? Miałem Ci napisać, iż tak latam po mieście w zbroi z czarnym krzyżem, i nawracam niewiernych pogan ogniem i mieczem].

To tyle i aż tyle z mojej strony. Myślę, iż czas zakończyć, tę jałową i bezsensowną dysputę Panie z? Nie wiem, co napisać, bo nie znam miejscowości. Dyskusja, jak już to merytoryczna, albo żadna. Proszę, więcej pokory dla siebie i innych, i nie dawać się manipulować starymi, jak świat metodami socjotechniki.

Jakie przez wieki i niestety nadal stosują okupanci [ ci jawni i najgorsi niewidoczni ], wobec Polaków. Wszak stara brytyjska maksyma: " dziel i rządź ", ma się w najlepsze w Polsce... Niestety z tragicznym skutkiem, dla zwykłych Polaków... Zgoda buduje a nienawiść niszczy, a na tym właśnie nikomu, nie zależy. By naród był jednością, tylko podzielony. Na koniec, jako katolik, życzę Panu z okazji nadchodzących Świąt Zmartwychwstania, Pana naszego Jezusa Chrystusa, aby ten czas był przepełniony dla Pana i rodziny Bożą opieką, zadumą oraz wszelkim łaskami!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 11 kwietnia 2019, 22:11 
Generał Broni
Generał Broni

1 - "hart" ducha jeśli już, bo "chart" to jest rasa psa,

2 - o ile mi wiadomo, to Panzerwaffe nie została uznana za formację zbrodniczą. Różne rzeczy ludzie mają w awatarach - carskie pułkówki, szkopskie hełmy itd. Dlaczego się do tego nie przyczepisz? Czemu Cię ta czaszka tak ubodła?

3 - mówię Ci, poszukaj co to było "Banditenstadt", bo jak dla mnie to powód do dumy, że szkopy tak nazywali pewne miasto. Dlaczego nie boli Cię pisanie w profilach dawych szkopskich nazw miast typu Danzig, Breslau czy Stettin? Przecież są tutaj użytkownicy z takimi opisami. A Tyś się chlubnego dla Polski określenia uczepił.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 11 kwietnia 2019, 23:01 
Malkontent

Olej to Bjar - nie warto ...
Ostatnio moda nastała na gryzmolenie nowej, ''właściwej'' wersji historii.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 11 kwietnia 2019, 23:16 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
Warte powtórzenia. :za
zmstr :1 napisał(a):
Dorośli ludzie, a kłócą się jak dzieci, albo jeszcze gorzej, jak politycy.
Moje zdanie na ten temat jest takie, że nie ma żadnego społeczeństwa, grupy, organizacji w 100% krystalicznie czystej. Tak i w oddziałach NSZ mogły znaleźć się czarne owce. Tylko czy to jest powód, by wrzucać wszystkich "wyklętych" do jednego worka i nazywać ich bandytami? Nie. Przecież ci ludzie też chcieli wieść normalne życie, tylko co im groziło za wyjście z lasu? Tortury, upokarzanie, nieludzkie traktowanie, a na koniec czapa i bezimienny dół. Retoryka identyczna jak w Izraelu - Polacy to antysemici i pomagali Niemcom mordować Żydów. Kij, że to był promil naszego narodu, a większość ich ukrywała, pomagała, za co niejeden zapłacił życiem. To, że część Żydów donosiła, pomagała Niemcom, licząc chyba na lepsze traktowanie, już w drugą stronę nie działa, bo to antysemityzm. Analogicznie jest z "Wyklętymi". Zbrodnie UB - kij, morderstwa na własnym narodzie popełniane przez UB - kij. Najważniejsze, żeby wszystkich "wyklętych" wrzucić do worka zbrodniarze. I nie dyskutować, w końcu zbrodniarze. Za to wybielać UB-ków, zastanawiać się nad słusznością wprowadzenia stanu wojennego przez Jaruzela, to już jak najbardziej. Odrobinę szerszego spojrzenia proponuję niż zamykać się z klapkami na oczach w sobie i więcej argumentacji, a mniej przekrzykiwania proponuję.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 11 kwietnia 2019, 23:20 
Malkontent

Czyli Frank - tak w dwóch zdaniach ... napisz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 12 kwietnia 2019, 09:13 
Major
Major

[quote="UŁAN"]. Proszę, więcej pokory dla siebie i innych, i nie dawać się manipulować starymi, jak świat metodami socjotechniki.

Z tą pokorą to na Pana miejscu zacząłbym od samego siebie.... skoro w przypadku Pańskich błędów ortograficznych, Pan twierdzi, "że każdy może się pomylić" to czemu wytyka błędy Pan innym - wszak przecież "każdy się może pomylić" ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 12 kwietnia 2019, 10:13 
Moderator
Moderator

Olek_65 napisał(a):
Olej to Bjar - nie warto ...
Ostatnio moda nastała na gryzmolenie nowej, ''właściwej'' wersji historii.

Nie "wlasciwej", tylko prawdziwej

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 12 kwietnia 2019, 10:56 
Generał Broni
Generał Broni

Wcale nie prawdziwej. Chyba że do "wyklętych" zaliczysz też wsiowych bandytów i morderców, którzy do dziś wzbudzają emocje na terenie swego działania.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 12 kwietnia 2019, 11:42 
Kapitan
Kapitan

To w takim razie która historia jest prawdziwa?
Ta wciskana mi w odbyt przez miłościwie panujących, czy może ta opowiedziana przez osoby które to pamiętają i przeżyły?
Bo jakoś dla mnie jeden obraz jest rozbieżny od drugiego.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 12 kwietnia 2019, 16:44 
Chorąży
Chorąży

mirollo napisał(a):
UŁAN napisał(a):
. Proszę, więcej pokory dla siebie i innych, i nie dawać się manipulować starymi, jak świat metodami socjotechniki.

Z tą pokorą to na Pana miejscu zacząłbym od samego siebie.... skoro w przypadku Pańskich błędów ortograficznych, Pan twierdzi, "że każdy może się pomylić" to czemu wytyka błędy Pan innym - wszak przecież "każdy się może pomylić" ?

Panie " kapitanie ", żeś starał, się zabłysnąć, ale jakoś nie wyszło. Bo to, jest właśnie pokora zaczęta, od siebie! Jak nie rozumiesz, tego co wklejasz, to już nie mój problem... Nie będę wdawał, się w tego typu jałowe dyskusję, wyraźnie zaznaczyłem. "Milczenie, jest złotem, mowa srebrem" Szczęść Boże!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 12 kwietnia 2019, 16:56 
Chorąży
Chorąży

bjar_1 napisał(a):
1 - "hart" ducha jeśli już, bo "chart" to jest rasa psa,

2 - o ile mi wiadomo, to Panzerwaffe nie została uznana za formację zbrodniczą. Różne rzeczy ludzie mają w awatarach - carskie pułkówki, szkopskie hełmy itd. Dlaczego się do tego nie przyczepisz? Czemu Cię ta czaszka tak ubodła?

3 - mówię Ci, poszukaj co to było "Banditenstadt", bo jak dla mnie to powód do dumy, że szkopy tak nazywali pewne miasto. Dlaczego nie boli Cię pisanie w profilach dawych szkopskich nazw miast typu Danzig, Breslau czy Stettin? Przecież są tutaj użytkownicy z takimi opisami. A Tyś się chlubnego dla Polski określenia uczepił.

Panie "Bjar" - dziękuję bardzo, za zwrócenie mi uwagi, na kolejny błąd przejęzyczenia! Miałem nie pisać, ale wyjaśnię. Tak boli mnie to i to bardzo, to o czym Pan wspomina, czyli: carskie pułki, niemieckie hełmy, niemieckie nazwy miast w avatarach. Pytanie, raczej do moderatorów forum, skoro oni na to pozwalają, tolerują i nie reagują, to co o tym sądzić? To my musimy, jako uczestnicy reagować, bo kto inny? Niereagowanie, to przyzwalanie na taki stan rzeczy, czyli godzenie i akceptowanie go! Ja w to, nie wchodzę! Można to porównać, do sytuacji, że widzi Pan napad na staruszkę, przez bandytę i co Pan w takiej sytuacji robi? Reaguje, gdy każda sekunda, się liczy czy dzwoni pod 997? Albo jeszcze gorzej, jak to obecnie, jest w zwyczaju, gdy tłum stoi i nagrywa a później na "fejskia" i " laiki " liczyć! Chyba, nie o to walczyli nasi przodkowie - prawda?

Tak wielokrotnie, na to reagowałem i próbowałem w merytorycznej rozmowie, wyjaśniać i jaki wynik? Ano, właśnie taki a nawet czasami gorszy, od tego jak Pan zareagował. Świata nie zmienię, ale przynajmniej, się staram. Jak, ktoś ma zindoktrynowany umysł, to jego się nie przekona, nawet na argumenty, wtedy należy sobie odpuścić. Bo zdrowie ma, się tylko jedno... No cóż, przykro mi tylko, że włączył Pan w tę dyskusję mojego Ś.P dziadka, który był realnym bohaterem, tak jak Pański. Wybaczam Panu, jako chrześcijanin i jeszcze raz, życzę błogosławieństwa i łask Bożych!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 12 kwietnia 2019, 17:11 
Chorąży
Chorąży

Artykuły dedykuję tym, co mają jeszcze jakieś dylematy, i nadal uważają, iż Polska idzie w "dobrym kierunku..." Mimo wszystko zależy, im na prawdzie, bo tylko ta jest ciekawa.

Link.1

https://polskaniepodlegla.pl/opinie/ite ... onstytucja

Link.2

https://polskaniepodlegla.pl/opinie/ite ... nej-ustawy

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1343 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 90  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]