Teraz jest niedziela, 6 lipca 2025, 00:38

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 154 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Wstrzymanie wydawania pozwoleń przez konserwatorów.
PostNapisane: sobota, 15 czerwca 2019, 06:57 
Chorąży
Chorąży

jansz napisał(a):
Jaki sens miałoby to Forum, kiedy zdanie inne byłoby traktowane wykluczeniem?! Widziałeś sporo, ja również. Jestem, w przeciwieństwnie do Ciebie - inny.

Ja znajdek nie sprzedaję, nie wymieniam itp. ...

Jansz bo Ty szukasz i znajdujesz wyłącznie zabytki...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 15 czerwca 2019, 09:08 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
Nie reagujcie na to co pisze jansz, nie odpowiadajcie, celowo wprowadza chaos i rozwala wątki tak że tracą sens i z waszą pomocą dobrze mu to wychodzi. :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 15 czerwca 2019, 09:21 
Kapitan
Kapitan

Brawo PZE za wytknięcie palcem takich bzdurnych manipulacji. Niech sobie tam nie myślą że jest jak za komuny jeden telefon i można robić co się chce bo wielki urzędnik tak chciał.
Jestem ciekaw od kogo z góry p.Dutkowska dostała takie polecenie, że wykonała telefon bez zastanowienia się nad konsekwencjami nawet w najmniejszym stopniu. Wszak działa z ramienia Ministerstwa i takie rzeczy są obserwowane przez różne instytucje, stowarzyszenia, ludzi... Żeby tego było mało jej decyzja poszła w Polske nakazując postępowanie takie a nie inne rejonowym jednostkom archeologicznym !
Eeeeh jej twarz nie skażona myślą w momencie wykonywania tego połączenia.... chciałbym to widzieć.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 15 czerwca 2019, 10:13 
Generał Broni
Generał Broni

Praktycznie to nic nie zmienia, czy było to polecenie przekazane telefonicznie, czy na piśmie, tak funkcjonują urzędy i urzędnicy, oni dobrze się rozumieją. Mogą utrudnić wydawanie zezwoleń w dowolny sposób, już teraz dochodzi do absurdów, bo jaki sens ma zezwolenie bez możliwości naruszania gruntu, lub poszukiwania wyłącznie pod nadzorem archeologa, a i tak niektórych z nas to nie zniechęca przed ujawnieniem się jako detektorysta i złożeniem papierów do WKZ.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 15 czerwca 2019, 10:17 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

jansz napisał(a):
Ja
slimak napisał(a):
Jansz , jesteś jednym z najgorszych szkodników jaki pojawił się na tym forum. A nie jestem tu od wczoraj i już sporo widziałem. Odkąd tu jesteś nie wniosłes tu nic pozytwnego . Nie mam pojęcia dlaczego tak długo się tu uchowałeś. Mącisz i bijesz pianę w każdym wątku w jakim się pojawiasz. Dajcie znać koledzy jak go już tu nie będzie. Czytanie jego mądrości mnie przerasta.

Jaki sens miałoby to Forum, kiedy zdanie inne byłoby traktowane wykluczeniem?! Widziałeś sporo, ja również. Jestem, w przeciwieństwnie do Ciebie - inny.

Ja znajdek nie sprzedaję, nie wymieniam itp. ...

Nie tylko ty nie sprzedajesz i nie wymieniasz, także monopolu na tym polu nie masz. Co do twoich tekstów to nadal pier... kocopoły...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 15 czerwca 2019, 10:31 
Generał Broni
Generał Broni

:roll: Po co mu odpowiadasz, nie możesz się powstrzymać i olać to pisze. :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 15 czerwca 2019, 17:52 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Pepemag napisał(a):
Brawo PZE za wytknięcie palcem takich bzdurnych manipulacji. Niech sobie tam nie myślą że jest jak za komuny jeden telefon i można robić co się chce bo wielki urzędnik tak chciał.

Każdą manipulację która działa niekorzystnie na nasze położenie trzeba natychmiast reagować...bo tak zaleją nas manipulacjami typu fake newsy.

Co do reszty w pełni się zgadzam...za komuny ręka rękę myła...liczyły się układy.
Archeo ma długie macki jak ośmiornica..a tacy naganiacze są opłacani, żeby siać żeby siać zamęt i robić dezinformacje...nazywa się ich propagandzistami też trollami na usługach archeo i innych którzy chcą nam zaszkodzić.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 15 czerwca 2019, 20:05 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

jansz napisał(a):
drglinka napisał(a):
Załamka . Czemu kilka osób rozwala każdy temat ?

a dlaczego nie, skoro tysiące osób może "rozwalać" naszą historię, bo wolą mieć coś dla siebie?!

Jaką historię :evil: nie wiesz jak wygląda carska klamra ?guzik napoleoński ?czy boratynka ?człowieku o czym TY piszesz ?.
Na szczęście dworzec w Olsztynie nie będzie zabytkiem,marzą mi się czasy kiedy każda rzecz znaleziona a już znana dla szeroko pojętej nauki nie będzie mogła być z mocy prawa uznana za zabytek ,chyba że po postępowaniu sądowym z powództwa WKZ i udowodnieniu zabytkowości a nie tylko ze względu na rok wytworzenia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 15 czerwca 2019, 21:46 
Pułkownik
Pułkownik

Jansz a co robisz ze znajdkami?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 15 czerwca 2019, 21:49 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

W Twoich marzeniach zapomniałeś o jednym.
To nie prawo stanowi o zabytkowości przedmiotu, tylko jego znaczenie dla historii, które jest w jakiś tam sposób chronione prawem.
Co teraz jest "guzikiem", kilka pokoleń w przyszłość może być - wooow guzik!

Żartuję sobie trochę, ale czasami taki żart jest potrzebny.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 15 czerwca 2019, 22:15 
Moderator
Moderator

To bierz guziki i je zakopuj. To się uprawa nazywa. :D Pomijąc jednak ze stoickim spokojem te głupoty,które tutaj wypisujesz, bardzo proszę trzymać się tematu i o ile nie masz nic w temacie do powiedzenia to idź stąd.
A wszystkich poszukiwaczy,którzy jednak składają w tym chorym kraju wnioski i mieli te wnioski " zawieszone" na skutek ostatniego bajzlu ,proszę o wykonanie telefonów do swoich WUOZ- ów zaraz po niedzieli i sprawdzenie czy coś się ruszyło czy nadal beka . Nie czekajcie na zmiłowanie tylko działajcie. Napierajcie i dawajcie znać. Jednak uprzedzam,że w Katowicach ,Radomiu ,Częstochowie, Bielsku Białej zapewne spotkacie się z pozwoleniem związanym z zakazem naruszania gruntu. W Łodzi pewnie będzie to zgoda z warunkiem kopania w lesie do 10 cm a na polu do 20 cm. Powiadamiajcie mnie proszę o tych pozwoleniach...lub o przypadkach gdy jeszcze urzędy tych pozwoleń nie wydają.

Ostatnio edytowano sobota, 15 czerwca 2019, 22:23 przez Aśka72, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 15 czerwca 2019, 22:18 
Pułkownik
Pułkownik

jansz napisał(a):
W Twoich marzeniach zapomniałeś o jednym.

Co teraz jest "guzikiem", kilka pokoleń w przyszłość może być - wooow guzik!

Chyba że za kilka pokoleń przedmiot przestanie istnieć :idea ,ale to też nie problem,będą się spuszczać na pulltabs z piwa które ktoś wczoraj wypił pod sklepem.Prywatne kolekcje to też sposób na zachowanie ważnych informacji .I nie mówię tu absolutnie o zabytkach które spełniają wszystkie ustawowe wymogi tylko o przedmiotach produkowanych masowo.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 15 czerwca 2019, 22:31 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Aśka72 napisał(a):
To bierz guziki i je zakopuj. To się uprawa nazywa. :D Pomijąc jednak ze stoickim spokojem te głupoty,które tutaj wypisujesz, bardzo proszę trzymać się tematu i o ile nie masz nic w temacie do powiedzenia to idź stąd.
A wszystkich poszukiwaczy,którzy jednak składają w tym chorym kraju wnioski i mieli te wnioski " zawieszone" na skutek ostatniego bajzlu ,proszę o wykonanie telefonów do swoich WUOZ- ów zaraz po niedzieli i sprawdzenie czy coś się ruszyło czy nadal beka . Nie czekajcie na zmiłowanie tylko działajcie. Napierajcie i dawajcie znać. Jednak uprzedzam,że w Katowicach ,Radomiu ,Częstochowie, Bielsku Białej zapewne spotkacie się z pozwoleniem związanym z zakazem naruszania gruntu. W Łodzi pewnie będzie to zgoda z warunkiem kopania w lesie do 10 cm a na polu do 20 cm. Powiadamiajcie mnie proszę o tych pozwoleniach...lub o przypadkach gdy jeszcze urzędy tych pozwoleń nie wydają.

Ze stoickim spokojem zapytam. ;)

Jaki sens ma :
Cytuj:
Powiadamiajcie mnie proszę o tych pozwoleniach...lub o przypadkach gdy jeszcze urzędy tych pozwoleń nie wydają.

Mogłabyś wyjaśnić?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 15 czerwca 2019, 22:47 
Malkontent

jansz napisał(a):
Mogłabyś wyjaśnić?

Po co ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 15 czerwca 2019, 22:54 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Jeśli pytasz po co, to na pewno nie wiesz, ja również nie wiem.

Jaki sens ma :
Cytuj:
Powiadamiajcie mnie proszę o tych pozwoleniach...lub o przypadkach gdy jeszcze urzędy tych pozwoleń nie wydają.

Mogłabyś wyjaśnić?

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 154 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]