dawhos napisał(a):
ROMULUS napisał(a):
Z mojego (kilkunastoletniego) doświadczenia wynika że ZAWSZE najlepsza i najbardziej uniwersalna jest cewka standardowa z którą wykrywacz zazwyczaj jest sprzedawany .
I wiem że jeżeli "brakuje zasięgu" trzeba zmienić wykrywacz , nie cewkę :666
:pa
Skoro w tę stronę iść :) to co byś polecił z Garreta AT PRO który kierunek obrać? :)
Piszesz że interesuje Cię głównie "kolorowa drobnica" , to zwróć uwagę że 90% tego co Cię interesuje zalega do około 20 cm głębokości i najczęściej na "zaśmieconych" terenach a do tego wręcz nie wskazana jest duża cewka ponieważ duże cewki mają na ogół problemy z separacją celów ,więc albo rybki albo ......
Przerobiłem w swoim życiu trochę różnych wykrywaczy i ta nauka była niestety bardzo kosztowna bo nigdy nie odsprzedaż wykrywacza tak aby na tym nie stracić :usta
Jeżeli miałbym szukać kolorowej drobnicy to wybrałbym coś z wykrywaczy analogowych np. Tesoro Tejon albo Golden Mask 4Pro (18kHz) . Są do dość proste wykrywacze do opanowania , bardzo lekkie i ergonomiczne a co najważniejsze bardzo skuteczne. Po "osłuchaniu" się będziesz królem pól i ugorów :1
:pa
P.S. Jeżeli już upierasz się przy większej cewce i nie chcesz rozstawać się ze swoim Garrettem to uzbrój się w Detecha Ultimate 13" tak jak radzili Ci wcześniej koledzy .