Teraz jest piątek, 18 lipca 2025, 12:38

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 274 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 19  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Wjazd na chatę
PostNapisane: wtorek, 17 listopada 2020, 18:54 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Od czasu kiedy mój stary świętej pamięci w cztery lata po śmierci zainkasował 80 kafli pożyczki wierze w życie pozagrobowe
Tyle że nie jestem pewien czy mnie na nie stać .
Nic mi nie zrobią Zobaczymy co będzie w akcie oskarżenia ale to nie ma podstaw prawnych żadnych sąd to umorzy mosina zwróci

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 listopada 2020, 22:40 
Porucznik
Porucznik

Umarza prokurator nie sad.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 28 listopada 2020, 13:07 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Sąd umarza
Ogólnie sprawa wygląda tak. Ponownie została przesłuchania pani biegła no i ogólnie twierdzi że ta broń jest nie zdolna do oddania strzału i nie można doprowadzić jej do użytku. Ale jest to broń palna w rozumieniu ustawy o broni i amunicji dlatego że nie ma stepli CLK więc jest to broń i na jej posiadanie jest potrzebne pozwolenie. Cyrk jakich mało

Potrzebuję pomocy w opracowaniu pytań do pani bieglej

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 28 listopada 2020, 17:01 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Ja mam pytanie do pani biegłej - jeśli pistolet rozpuszczę w kwasie, to czy powstały roztwór (w słoiku) jest dalej bronią palną?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 28 listopada 2020, 17:35 
Porucznik
Porucznik

Chyba ten rusznikarz jest najbardziej kapetentna osoba do zadawania pytan w tej dziedzinie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 28 listopada 2020, 18:29 
Moderator
Moderator

marcin121 napisał(a):
Sąd umarza
Ogólnie sprawa wygląda tak. Ponownie została przesłuchania pani biegła no i ogólnie twierdzi że ta broń jest nie zdolna do oddania strzału i nie można doprowadzić jej do użytku. Ale jest to broń palna w rozumieniu ustawy o broni i amunicji dlatego że nie ma stepli CLK więc jest to broń i na jej posiadanie jest potrzebne pozwolenie. Cyrk jakich mało

Potrzebuję pomocy w opracowaniu pytań do pani bieglej

Pani biegla sie powinna chyba zabrac za gary w domu bo widze ze chyba tylko o tym ma pojecie ...ale dosc sexizmu, otóż w ubojce pisze jak byk tak
Cytuj:
Art.11.Pozwolenia na broń nie wymaga się w przypadku:
..............................................
6)posiadania broni palnej pozbawionej cech użytkowych;

Skoro biegła stwierdziła ze to jest bron PCU to sama sobie zaprzecza twierdząc ze jest na nią wymagane pozwolenie, po tym stwierdzeniu jakakolwiek dalsza z nia dyskusja jest zbędna, natomiast to czy ta bron ma czy nie ma stempli CLK to rzecz tak naprawde nieistotna, to reguluje rozporzadzenie a nie ustawa czyli akt nizszego rzedu i jest kupa przypadkow legalnego posiadania broni PCU nie klepnietej przez CLK, gdzie inny biegły ( bardziej kumaty od "pani biegłej" ) stwierdzil ze to bron pozbawiona trwale cech i zgodnie z ubojka nie jest na nia wymagane pozwolenie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 30 listopada 2020, 21:25 
Szeregowy
Szeregowy

Ja**************************************e Polskie "prawo" zeszło na psy. Tak samo z tymi tak zwanymi "archeologami i konserwatorami". Nie mówię oczywiście że wszyscy, część z nich jest w porządku i wstawia się za współpracą między archeologami, a ludźmi, którzy poszukują skarbów. Swoją drogą myślę, że dużo jest takich, tych "zwykłych ludzi", którzy mają większą wiedzę historyczną , niż taki archeolog, mający większe prawa do danej rzeczy, której prawdopodobnie by nie znalazł, a czasami nawet nie ma o niej większej wiedzy niż znalazca. Np. taki pan Jacek z Gdyni. Miał 13 tysięczną kolekcję monet i wszystko zabrali mu "stróże prawa". Po dwóch latach zwrócili laptop, a cały jego majątek poszedł w p***************u. Uważam to za wyzyskiwanie i wykorzystywanie ludzi, którzy je znaleźli bądź nabyli za swoje pieniądze, a na dodatek oni mogą mieć przez to duże problemy. Tak jak kolega Marcin. Mam nadzieję, że jest jakiś paragrafik na takie zachowanie. Naprawdę, szanuję konserwatorów i archeologów, którzy są za współpracą, a nie dzieleniem historii między Muzea, a podziemie poszukiwaczy. Co do donosicieli - żal mi was, najwidoczniej zazdrościcie kolekcji ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 4 grudnia 2020, 21:41 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Parodi ciąg dalszy dziś z nowu była u mnie milicja szumbie zwana Policją Funkcjonariusz stwierdził że muszę się ponownie stawić na przesluchanie bo przepisy dotyczące posiadania broni się zmieniły chodzi o przepisy Unijne ogólnie stwierdził ze niech sąd się w tej sprawie wypowie. Ja się w ogóle zastanawiam czy w tym kraju urzędnicy to idioci czy debile
Reasumując dotarło do nich że obowiązuje w kraju derektywa Bieńkowskiej czy rozporządzenie z 15 roku

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 5 grudnia 2020, 00:08 
Porucznik
Porucznik

To co do nich dotarlo to jak brzmi ? i co znaczy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 5 grudnia 2020, 08:36 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

I tu jest problem bo oni sami nie wiedzą Ale wiedzą że prawo się zmieniło

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 5 grudnia 2020, 15:39 
Moderator
Moderator

:cop sa najwyraźniej niedouczeni, po pierwsze to ze weszła dyrektywa tfuu .... Bienkowskiej to niczego nie zmienia, bo raz, nie dotyczy w ogóle kwestii deko - to reguluje inne ( wcześniejsze) rozporządzenie ( musiałbym poszukać sa tam kwestie uregulowania PCU na poziomie unijnym) które niejako troche na siłe połączono z dyrektywa tfuu Bienkowskiej, dwa żeby owa dyrektywa dotyczyła kwestii posiadania broni w PL musi sie najpierw zmienić ubojka, czyli dyrektywa tfuu ... Bienkowskiej musiała by być zaimplementowana , a zaraza odsunęła to na bliżej nieokreślona przyszłość ...swoja droga to ze załapali zaledwie po 5 latach ze coś się zmieniło w przepisach, to jednak jest niezły wynik :lol:

Jeśli oni twierdzą ze "niech się sąd wypowie", to oznacza ze chyba do nich dotarło ze sprawa lezy :P, bo wedle tego rozporzadzenia o którym wspominałem, PCU wcale nie musi potwierdzać krajowe laboratorium kryminalistyczne, obce deko ( unijne) tez muszą byc uznawane, a w innych krajach deko może klepnąć rusznikarz z uprawnieniami ( odpowiednik naszego koncesjonowanego) ....dla mnie cala ta sprawa jest od samego początku dęta i klasyczne szukanie wyników na sile przez :cop , jeśli rusznikarz z koncesją wytworzył z części broń, a następnie pozbawił ja zgodnie ze sztuka cech użytkowych, to temat jest zamknięty, ewentualna sprawa dla sądu to taka jak to teraz zalegalizować i bardzo ewentualnie czy niezarejestrowanie broni PCU ( której z racji braku certyfikatu CLK zarejestrować sie nie da - klasyczna kwadratura koła ) jest wykroczeniem czy nie jest i cześć.
Podkreślam jeszcze raz - na bron PCU nie jest ( zgodnie z uobia ) wymagane pozwolenie, wiec na dzień dobry zarzuty policji ( nielegalne posiadanie czyli bez pozwolenia) leżą i kwiczą, szczególnie ze sama policja w postaci biegłej orzekła ze jest to bron pozbawiona cech użytkowych.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 5 grudnia 2020, 22:05 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Argo napisał(a):
:cop sa najwyraźniej niedouczeni, po pierwsze to ze weszła dyrektywa tfuu .... Bienkowskiej to niczego nie zmienia, bo raz, nie dotyczy w ogóle kwestii deko - to reguluje inne ( wcześniejsze) rozporządzenie ( musiałbym poszukać sa tam kwestie uregulowania PCU na poziomie unijnym) które niejako troche na siłe połączono z dyrektywa tfuu Bienkowskiej, dwa żeby owa dyrektywa dotyczyła kwestii posiadania broni w PL musi sie najpierw zmienić ubojka, czyli dyrektywa tfuu ... Bienkowskiej musiała by być zaimplementowana , a zaraza odsunęła to na bliżej nieokreślona przyszłość ...swoja droga to ze załapali zaledwie po 5 latach ze coś się zmieniło w przepisach, to jednak jest niezły wynik :lol:

Jeśli oni twierdzą ze "niech się sąd wypowie", to oznacza ze chyba do nich dotarło ze sprawa lezy :P, bo wedle tego rozporzadzenia o którym wspominałem, PCU wcale nie musi potwierdzać krajowe laboratorium kryminalistyczne, obce deko ( unijne) tez muszą byc uznawane, a w innych krajach deko może klepnąć rusznikarz z uprawnieniami ( odpowiednik naszego koncesjonowanego) ....dla mnie cala ta sprawa jest od samego początku dęta i klasyczne szukanie wyników na sile przez :cop , jeśli rusznikarz z koncesją wytworzył z części broń, a następnie pozbawił ja zgodnie ze sztuka cech użytkowych, to temat jest zamknięty, ewentualna sprawa dla sądu to taka jak to teraz zalegalizować i bardzo ewentualnie czy niezarejestrowanie broni PCU ( której z racji braku certyfikatu CLK zarejestrować sie nie da - klasyczna kwadratura koła ) jest wykroczeniem czy nie jest i cześć.
Podkreślam jeszcze raz - na bron PCU nie jest ( zgodnie z uobia ) wymagane pozwolenie, wiec na dzień dobry zarzuty policji ( nielegalne posiadanie czyli bez pozwolenia) leżą i kwiczą, szczególnie ze sama policja w postaci biegłej orzekła ze jest to bron pozbawiona cech użytkowych.

wszystko ładnie-pięknie masz oczywiście racje, ale w praktyce to panowie policjantowie tą zagrywką zapewnili koledze conajmniej rok zabawy bonusowo

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 5 grudnia 2020, 22:54 
Porucznik
Porucznik

Ale chyba ktos tych policmajstrow wyslal czy oni tak z siebie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 5 grudnia 2020, 23:01 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Prokurator ich wysłał ja ich odesłałem do adwokata ,a matka psa spuściła i wygoniła ich z posesji .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 6 grudnia 2020, 09:55 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Netcom napisał(a):
Ja mam pytanie do pani biegłej - jeśli pistolet rozpuszczę w kwasie, to czy powstały roztwór (w słoiku) jest dalej bronią palną?

Jeżeli na słoiku nie będzie stempla CLK to jest. :lol: To tak wedle rozumowania pani biegłej.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 274 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 19  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]