Myślę, że temat różnych cewek do Altera71 i Atrex do bardzo małych celów...0,1 gram złota, 0,5 gram złota i małe 14 mm -0,5 gram srebrnego denaru.., jest wystarczająco ciekawie i tak przetestowałem cewki 13" Marsa Md Discovery, Standardowa szpula Rutus 28 DD, a także szpule Rutus 23 DD, Rutus 23 CC i mała 7” szpula mars MD..
Najpierw porównałem detektory alter i Atrex na standardowej cewce 28 DD… do 0,1 grama złota… stabilne ustawienie Altera71 i Atrex to: częstotliwość 17,4khz, filtr filtr 1, maskowanie 3 ..wzmocnienie - audio 20, a czułość obu detektorów była na maks. Alter71 na 90 max ... i Atrex /Multifilter ON / i czułość na 99 maks .. Maksymalny stabilny zasięg Altera71 przy 0,1 gramie złota wynosił 16 cm.. Atrex osiągnął w tym teście stabilny zakres od 0,1 grama do 17,5 cm.. czyli 1,5 cm więcej... i dlatego zrobiłem kolejne porównanie cewek Tylko na Atrexie.. żeby lepiej widzieć jakiekolwiek różnice między cewkami ...
A więc zasięg Atrexa/multifilterON/Filtr gruntu1 przy maksymalnej czułości 99.... na 0,1 grama złota w różnych cewkach wynosi "
13" Mars Discovery - 17,5 cm ...
28cm DD Rutus Standard - 17,5cm ...
23cm DD Rutus -16cm ..
7" MARS LEW - 15cm ..
23cm CC Rutus- 14cm....
Zasięg 13" cewki Mars Discovery do celów takich jak 0,5 grama złota czy 14 mm - 0,5 grama srebrnego denaru jest już nieco większy niż standardowa cewka 28 DD….. i nawet podczas testów terenowych ten zakres jest widoczny ...
Cewka 23 CC osiągnęła w tym teście zaledwie 14cm… zakres 0,1 grama złota… Czyli nie będzie to jedna z najgłębszych cewek w tym teście…. Jednak zaletą tej cewki jest doskonały stosunek czułości i zasięgu do ekstremalnie mikro małych celów o niskiej przewodności… gdzie cewki typu DD będę miał już znacznie mniejszy zasięg.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
|