Teraz jest środa, 5 lutego 2025, 15:54

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 786 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 53  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ustawa jest w sejmie - Jacek Wielgus
PostNapisane: poniedziałek, 10 lipca 2023, 11:37 
Generał Broni
Generał Broni

Argo, oni generalnie mają w dupie wiedzę o tym, co wychodzi z ziemi. Chodzi im tylko o utrzymanie intratnych synekurek. :666

Straszna gadzina wyszła z tej Zalasińskiej i jad sączy :evil:
A ta scena alegoryczna Delacroix, to ta Wolność wiodąca lud na barykady to czyją głowę ma przeszczepioną :? :o

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 10 lipca 2023, 13:27 
Moderator
Moderator

Ryjec napisał(a):
A ta scena alegoryczna Delacroix, to ta Wolność wiodąca lud na barykady to czyją głowę ma przeszczepioną :? :o

A tej pani:

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 10 lipca 2023, 13:42 
Generał Broni
Generał Broni

:D Ale cycków to już swoich nie przeszczepiła. Pewnie ma małe albo obwisłe i stwierdziła, że te w oryginale lepsze :ups:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 10 lipca 2023, 14:48 
Pułkownik
Pułkownik

Bardzo nieprofesjonale wystapienie pani Zalasinskiej. Mocno emocjonalne wrecz osobiste. Gdyby ustawa weszla w takim ksztalcie okazaloby sie, ze ta pani narazila skarb panstwa swoimi konsultacjami na niepotrzebne wydatki, ba okazaloby sie, ze wizja pani Zalasinskiej nie pokrywa sie z zapotrzebowaniem I odczuciem spolecznym. Mowiac inaczej jej zbiurokratyzowany nacechowany karami I grozbami swiat kultury I zabytkow bardziej przypomina plenarne zalozenia KCPZPR niz udzial w kulturze spoleczenstwa dojrzalego swiadomego i zorientown ego na kulturze. Dlatego ta pani placzem broni swojej indolencji oraz braku kontaktu ze spolecznymi potrzebami w dziedzinie kultury. Kaczor takich ludzi nie lubi. Jesli dostrzeze ten dysonans to pani Zalasinska bedzie mogla juz skupic sie na pelny etat swoim zyciu rodzinnym. Niestety u tej pani ale I w SNAPie PRL wciaz zyje. Zascianek zacofanie wiara w kare oraz mityczny boj do krwi ostatniej.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 10 lipca 2023, 15:08 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
Tekst pani Zalasińskiej można podsumować, tymi jej krótkimi cytatami: „Procedowany projekt z tysięcy nieświadomych ludzi zrobi PRZESTĘPCÓW.” i „jest działaniem NA SZKODĘ środowiska POSZUKIWACZY”, a stwierdzenie, że „atakowanie środowiska archeologów jest niedopuszczalne”, to clou wynurzeń pani Zalasińskiej.

Ciekawe co kombinują misie :que

Komentarz pod tekstem pani Zalasińskiej:
Załącznik:
Zrzut-ekranu_2023.jpg

Załącznik:
Zrzut-ekranu_2023-07.jpg

10,07,2023r. MISJA SKARB, facebook: https://is.gd/ylOwvw
Cytuj:
Drodzy poszukiwacze, odkrywcy mali i duzi, nasi fani oraz nasi kochani widzowie !
Jak zapewne wiecie, od maja 2018 roku braliśmy udział w konsultacjach rządowych dotyczących zmiany ustawy o ochronie i opiece nad zabytkami, w szczególności nad artykułami, które dotyczą naszej działalności, czyli poszukiwań ukrytych bądź porzuconych zabytków z wykorzystaniem urządzeń elektronicznych.
Chcemy Was poinformować iż (teoretycznie) zmieniona ustawa czeka na głosowanie w sejmie. Ale też musicie wiedzieć, że ten "medal" ma dwie strony. Ta druga strona to jest środowisko naukowców i ludzi również związanych z naszym dziedzictwem kultury, którzy poczuli się pominięci przy tych zmianach.
Chcemy mocno podkreślić, że dobro naszego wspólnego dziedzictwa narodowego było priorytetem w naszych działaniach poszukiwawczo- eksploracyjnych.
Dlatego też uważamy, że środowisko archeologów i konserwatorów zabytków powinno się wypowiedzieć merytorycznie w tej kwestii oraz przedstawić swoje propozycje, o których rozmawiamy od wielu lat.
Pamiętajcie, że odkrywanie historii i dbanie o zabytki, to nasze WSPÓLNE DOBRO.
Poniżej zamieszczamy krótki reportaż filmowy z wypowiedzią dr. Marka Florka z urzędu konserwatorskiego w Sandomierzu, który mówi o roli poszukiwaczy...
Załącznik:
Zrzut-ekranu_2023-07-10.jpg

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 10 lipca 2023, 15:31 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Pani Katarzyna trochę odpaliła po czasie, i po co te wywody pod kątem PZE i poszukiwaczy. Mogła nie mydlić oczu wcześniej jak byly rozmowy. Chodzi tylko o stołki i kasę. PZE głowa do góry.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 10 lipca 2023, 15:54 
Generał Broni
Generał Broni

fala36 napisał(a):
Chodzi tylko o stołki i kasę.

Tylko, że to właśnie pani Zalasińska jest przekonana, że PZE miesza w przepisach dla kasy ze składek, a pan Florek, że poszukiwacze czekają na kasę z nagród.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 10 lipca 2023, 16:11 
Generał Broni
Generał Broni

Teletubisie nie robią przypadkiem PZE za plecami?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 10 lipca 2023, 16:22 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Frank mówiąc chodzi o kasę mam na myśli archealogów i inne rządowe posadki.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 10 lipca 2023, 16:36 
Główny Moderator
Główny Moderator

Lokalizacja: Warszawa, Sochaczew, Lodz, Rogacze, Przystan-Stawki , Sukowate
Wiecie co jest ciekawe, wszyscy w WKZach zarabiają grosze, zbierając puszki przy drogach więcej się wyciąga, a tak zaciekle bronią obecnego stanu. Kto za tym stoi i kto steruje tymi co krzyczą? Jedyne tłumaczenie, które do mnie dociera, to to, że każdy człowiek jest leniem i broni się przed zmianami które wyrywają go ze strefy komfortu i potencjalnie zmuszają do pracy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 10 lipca 2023, 18:08 
Generał Broni
Generał Broni

fala36 napisał(a):
Frank mówiąc chodzi o kasę mam na myśli archealogów i inne rządowe posadki.

Tak, wiedziałem, że chodzi o archeologów i urzędników, błędnie odczytałeś moje intencje. :)

Filip, wypłata, wypłatą i oczywiście pilnują swojej urzędniczej działki, ale urzędy konserwatorskie to ośrodki wybitnie decyzyjne, więc podatne na korupcję. Nawet przy naborze na stanowiska w urzędach oficjalnie informuje się o zagrożeniach m. innymi właśnie korupcją, np.: https://is.gd/6dhBpt

Narzuca się więc pytanie, czy ta informacja o zagrożeniu korupcją to ostrzeżenie, czy zachęta?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 10 lipca 2023, 19:55 
Generał Broni
Generał Broni

W carskiej Rosji był chyba moment, że urzędnicy niższych szczebli nie otrzymywali pensji, bo było powszechnie wiadomym że żyją z łapówek :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 10 lipca 2023, 20:08 
Pułkownik
Pułkownik

Mialem sie nie odzywac w tym temacie bo moje ostre wypowiedzi skupialy na mnie uwage tych, ktorzy nie rozumieli moich intencji, moich wizji oraz doswiadczen i prostolinijnie klasyfikowali mnie jako dywersanta...
I gdyby nie wklejona wypowiedz Zalasinskiej pewnie bym sie nie odezwal.. Gdzies w jakims temacie ja wyprzedzilem te sytuacje i juz wczesniej wyrazilem opinie o tej pani (i to nie byla tylko moja opinia wyrosla z czytania forum z jednoczesnym dlubaniem w nosie, za namowa jednego z moich nielicznych juz przyjaciol z poszukiwan poczytalem sobie dotychczasowy dorobek pani Zalasinskiej bo pytanie mojego kolegi brzmialo czy ktos taki jak Zalasinska jest w stanie zrozumiec poszukiwacza ) i jak czas pokazal w swojej opini nie pomylilem sie.

Opinie opiniami, zale zalami. Co musze powiedziec jeszcze to to, ze zachowajmy zimna krew. To negocjacje, podchody, mozna powiedziec, ze juz polityka. Robmy swoje. Ale skoro juz polityka to pamietajmy - chociaz raz badzmy soba.. W czasie wyborow. Pokazmy faka tym, ktorzy nam pokazuja. I jednoczesnie docenmy tych, ktorzy potraktowali nas po partnersku.

Cytuj:
Jedyne tłumaczenie, które do mnie dociera, to to, że każdy człowiek jest leniem i broni się przed zmianami które wyrywają go ze strefy komfortu i potencjalnie zmuszają do pracy.

Filip nie ma gorszej nacji niz leniwy urzedniczyna grosze zarabiajacy. To sa hamulcowi kazdej zalatwianej sprawy. Ja swojego czasu nazywalem ich kustoszami.. Na szczescie coraz rzadziej bywam w polskich urzedach, czesciowo ku mojej radosci sprawy przechodza do neta.. Ale pozostaja miejsca takie jak wkz-ty, ktorych rola do czasu rozkwitu masowych znalezisk i odkryc i nakrecenia mody na historie ograniczala sie do roli dziurkacza wycinajacego dziurki by dany dokument wpiac do akt... To czysty i zywy socjalizm, Prawdziwy, mozna dotkac, zrobic fotke. Taki swojski, czerstwy z tymi mordami jak z komedii o dawnych czasach PRLu..i mentalnosci socjalistycznego psa ogrodnika..
Uczciwie powiem, ze czy ustawa przejdzie, czy nie ona dla mnie niewiele wnosi albo i nic. Ale to co sie dzieje wokol mocno dreczy mnie i przymusza do wziecia udzialu w wyborach czego nie mam w zwyczaju...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 10 lipca 2023, 20:43 
Podporucznik
Podporucznik

Filip napisał(a):
Przykro się to ogląda. Przykro bo miałem jakieś złudzenia, ze żyje w kraju gdzie wszystkim zależy na dobru Polski

Litości. Ile masz lat? Dopiero się obudziłeś? Przecież tak było od zawsze, odkąd pamiętam. Kasa, układy, władza... i tyle niestety
:(

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 10 lipca 2023, 21:44 
Kapitan
Kapitan

Wybrane wypowiedzi z posiedzenia komisji
https://www.youtube.com/watch?v=DiJw1cV1A-s

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 786 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 53  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]