https://www.o2.pl/informacje/jest-przekonany-ze-znalazl-zloty-pociag-ujawnia-szczegoly-7179617380018912aCytuj:
Zespół "Złoty Pociąg 2025" swoją pracę wykonał dobrze, badania są kompletne, a "możliwość popełnienia błędu została wyeliminowana".
Badanie radiestezyjne pozwoliło na określenie szerokości, głębokości tunelu od powierzchni do stropu oraz spągu na każdej parze punktów. Jak wyjaśnia autor, dzięki temu możliwe było stworzenie modelu profilowego terenu. Poszukiwacze mają "wizualny obraz osadzenia tunelu w górotworze oraz obraz olbrzymiej pracy maskującej, jaka została wykonana".
Sama metoda radiestezyjna to trudna sztuka, ale "żadne urządzenie elektroniczne na dzień dzisiejszy nie ma szans rywalizować" i żadne urządzenie nie pozwoli na podobną pracę.
Dowody zgromadzone przez zespół mają być niebawem ujawnione. Obecnie to jest niemożliwe, ponieważ jest równoznaczne z ujawnieniem lokalizacji pociągu - twierdzi szef zespołu. Ja nie poszukuję tunelu oraz trzech wagonów. Ja je znalazłem i twierdzę to z pełną mocą. Relacja świadka i wizja lokalna w terenie potwierdza jednoznacznie wynik mojego badania. Jedyne czego teraz potrzebujemy to dowodu, który zamknie usta wszystkim krytykom - pisze szef zespołu.