canabis.dw napisał(a):
Wyslałes fragment do kogoś z PZMet, potwierdził Ci, że to co wysłałeś to meteoryt, zarejestrował go jako nowy meteoryt i potem nie odesłał Ci próbki - dobrze rozumiem? . . . . .
Uszanowanie
Nie ! Nie tak .
Był rok 2007 gdy namierzyłem studencika w otoczeniu niejakiego Rainera Bartchosewitza ,
speca od meteorytów . Student geologii zapewne praktykował u niego i ponieważ uznałem
że początkujący entuzjasta tematyki meteorytowej nie zmanierowany jeszcze zwyczajami
środowiska meteoryciarzy będzie odpowiednim kandydatem do ustalenia rzeczywistości .
Przedłużająca się niemiłosiernie zwłoka trwająca kilka miesięcy w oczekiwaniu odpowiedzi zmusiła mnie do kierowania ponagleń i po drugim e-mailu odpowiedź brzmiała , że pewien naukowiec ( nazwiska brak ) oglądając materiał pod mikroskopem orzekł , nie meteoryt .
Poprosiłem o zwrot materiału kilkakroć proponując na tę okoliczność spotkanie w Opolu
gdyż student ów ( T K ) ma tam korzenie ale odpowiedzi nie uzyskałem .
Po upływie jakiegoś czasu , dziś już nie jestem w stanie powiedzieć dokładnie jakiego
stwierdziłem obecność Thomasa K . w składzie członków PT Met .
wieslawz napisał(a):
Bijar. Czym tu się chwalić. Znalazł to dwadzieściaparę lat temu i do dzisiaj nie ma pewności co to, bo mu eksponata "zajumano". Dawno dałby sobie spokój to byłby zdrowszy.
24 lata wstecz zdecydowałem się pojąć próbę ustalenia co to jest ? :D
a pierwszy kontakt miałem w 51 lat temu .( 1974 )